paweljack Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Witam przygotowania do świąt zakończone Kawał dobrej i smakowitej roboty. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-532081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 19 Grudnia 2016 przygotowania do świąt zakończone Tak ma małe świąteczne śniadanko Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-532083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 19 Grudnia 2016 przygotowania do świąt zakończone Jak przepięknie, wzorcowo w Kielcach wędzą Zdjęcia proszę zgłosić do przyszłorocznego kalendarza W.B. Zaopatrzenie świąteczne dla całego klanu pana Tomasza Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-532106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Piękne wyroby, piękne zdjęcia, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-532304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam przypomniała mi się konserwa słoikowa według Marka z Bielska tak wygląda po drugiej pasteryzacji Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-536290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Apetyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-536319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Obnażona na Włocławku, z drugoplanowym razowym, zachwyca, ujmując zwykłością Ładności... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-536340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 22 Lutego 2017 Witam wiało i padało ale małe co nieco zadymiłem Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-541872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 22 Lutego 2017 Nooo... tak , tak... takie '' deczko '' ... Pozdrawiam Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-541875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam efekty wczorajszego zadymiania Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-542392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 26 Lutego 2017 efekty wczorajszego zadymiania No piękne wyroby i kiełbaski też :clap: Może kiedyś popróbuję . Jeżeli możesz to napisz w jakim stężeniu solanki i jak długo peklujesz . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-542398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 26 Lutego 2017 Witaj Andrzejku zazwyczaj 10 dni a w takim przypadku solanka o stężeniu 8,5% a pewnie że spróbujesz zlot w Zakopanem niedługo będzie kiełbaska z dodatkiem mięsa z kangura Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-542402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek96 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zacne wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-542421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 27 Lutego 2017 Śliczności A jakie drewno... olcha...? Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-542553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darxxxx Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 27 Lutego 2017 Witaj Tomasz_65 twoje wyroby są przecudnej urody. Na pewno również smaczne. Jak wygląda twoja wędzarnia ? Czy przy cienkich kiełbaskach przekładasz kije i przewieszasz kiełbasy ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-542571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 27 Lutego 2017 Witaj Einshell wędzę drewnem z olchy ,buku ,klonu ,jabłoni,gruszy,śliwki węgierki,wiśni,akacji,bzu ,orzecha włoskiego,oraz winorośli zależy co wędzę czasami jest to mieszanka kilku gatunków ,a w innym przypadku np. zaczynam olchą a kończę gruszą albo śliwką węgierką, używam też samego owocowego i tak powstaje kolor ,zapach warto pokombinować z drewnem znaleźć kolorek i smak pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-542634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moncias Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) Witam efekty wczorajszego zadymiania Witam. W gęstym dymie było wędzenie czy średnim? Drzewo suche czy mokre? Jak długo batony są w wedzarni zadawane dymem? Może za bardzo pytam o szczegóły wypracowywane w trudzie, ale o ten kolor mi właśnie chodzi jak go uzyskać. Smak wędzonek już mam i soczystość jednak chciałbym poprawić walor estetyczny. Pozdrawiam. Edytowane 28 Lutego 2017 przez Bee Gees popr.cytat Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-542737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 28 Lutego 2017 a pewnie że spróbujesz zlot w Zakopanem niedługo będzie kiełbaska z dodatkiem mięsa z kangura Do miluśkiego i pozdrawiam . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-542785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) U mnie sezon grillowy rozpoczęty ] Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-546448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 U mnie sezon grillowy rozpoczęty U mnie jeszcze nie Tomku ... bo nie mam gdzie Jestem pod wielkim wrażeniem Twojej miejscówka na sezon grillowy :clap: Pozdrawiam Was i Wojtka też :D Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-546457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 TA miejscowka, ladnie ujete, na zdjeciu ze swieczkami to wyglada jak jaskinia Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-546467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Halinko otwarcie sezonu było bardzo udane ,zapewne Ty zaczniesz weekendem majowym jak widać na zdjęciu nawet Wojtek się zmęczył a miejscówka naprawdę fajna Annam super trafiłaś starzy bywalcy nazywają ją jaskinią grillową ,w upalne lato panuje tam przyjemny chłodzik . Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-546548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Witam trochę egzotyki po kangurze przyszedł czas na mięso strusia i tak wyszła palcówka z mięsa strusia z dodatkiem czarnuszki i whisky Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-547818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 małe co nieco na święta Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-547881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 (edytowane) Ładne wszystko, czuć whisky w tej kiełbasie? Czytałem coś ze mięso z alkoholem nie obrabia się temperaturze wyższej niż 30 stopni, wiesz coś więcej na ten temat? Bo chciałem tez coś ulepić. Pozdrowienia Edytowane 14 Kwietnia 2017 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/13/#findComment-547949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.