Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 889
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gouda zasolona powędrowała w cieplejsze miejsce, koryciny dojrzewają po wyjeciu z solanki smak narazie nijaki :D dziś zrobiłem ser kaszkawał i duży okrągły do wędzenia :)

 

post-39848-0-12824500-1418490785_thumb.jpgpost-39848-0-88581200-1418490800_thumb.jpg

post-39848-0-89431600-1418490810_thumb.jpgpost-39848-0-64438600-1418490837_thumb.jpg

post-39848-0-68612400-1418490845_thumb.jpgpost-39848-0-60580200-1418490866_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-389975
Udostępnij na innych stronach

A te wiaderka z dziurkami gdzie nabyłeś. Bo tak te sery oglądam i myślę, może by w końcu coś ruszyć w tej profesii - jak się Twoich naoglądam to tak mi się marzy....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390016
Udostępnij na innych stronach

No to lecimy z serami dalej :D trochę oscypków tak na śniadanko zrobiłem i duży ser do wędzenia wyjęty z solanki, palcówka po 24h wiszenia w kuchni nabrała koloru a kultury fermentują :cool:

 

post-39848-0-63209900-1418677890_thumb.jpgpost-39848-0-74359900-1418677892_thumb.jpg

post-39848-0-78249700-1418677891_thumb.jpgpost-39848-0-21856600-1418677894_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390559
Udostępnij na innych stronach

 

 

trochę oscypków tak na śniadanko zrobiłem

 

A ile to z krowy trzeba mleka wyciągnąć, by trochę oscypków zrobić? :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390567
Udostępnij na innych stronach

 

 

kurczaka jeszcze zadymiłem coś troszkę blady wyszedł :tongue:

 

Pewnie żeś go parzył przed wędzeniem i du.a blada....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390864
Udostępnij na innych stronach

Mi się jeszcze nie zdarzyło parzyć przed wędzeniem ani po kurczaczka młodego. Parzenie przed wędzeniem to ....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390867
Udostępnij na innych stronach

Piotrek, a Ty kurczaka pieczesz w wędzarni?

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390876
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mi się jeszcze nie zdarzyło parzyć przed wędzeniem ani po kurczaczka młodego. Parzenie przed wędzeniem to ....
Pisu, skoro nie robiłeś to chyba nie powinieneś dokonywać ocen.... zresztą Twoje zdanie znamy od dawna w tej sprawie,

w każdym razie taki "plamisty" kurczak nie jest spowodowany złym wędzeniem ani parzeniem przed wędzeniem - niestety jest to jakość surowca.... nieraz już w sklepie  widać że taki będzie :mad: (uwydatnia się to gdy kurczaczek leży luzem w ladzie i lekko przyschnie jego powierzchnia)

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390890
Udostępnij na innych stronach

 

 

Piotrek, a Ty kurczaka pieczesz w wędzarni?

 

To chyba najprostsza rzecz kurczak, jak rybka - 12 godz solanka, osuszenie , 2 godz. wędzenie i pieczenie w wędzarni ok.30 minut, lepszego sposobu na kurczaka nie znam. :cool:

 

 

 

Pisu, skoro nie robiłeś to chyba nie powinieneś dokonywać ocen.... zresztą Twoje zdanie znamy od dawna w tej sprawie,

 

Wędzony kurczak z rosołu - nawet nie będę próbował, ale jadłem, szału nie było. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-391135
Udostępnij na innych stronach

Co to za konserwa? Wygląda super. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-391984
Udostępnij na innych stronach

Podaj, jeśli możesz, przepis na wieprzowinkę we własnym sosie.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-391992
Udostępnij na innych stronach

 

 

test przekroju wędlin dojrzewających i wędzonych,

Cudne; brak mi słów  :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-392196
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.