eli55 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 12 Grudnia 2014 tier piekne serki :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-389709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Gouda zasolona powędrowała w cieplejsze miejsce, koryciny dojrzewają po wyjeciu z solanki smak narazie nijaki dziś zrobiłem ser kaszkawał i duży okrągły do wędzenia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-389975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 13 Grudnia 2014 A te wiaderka z dziurkami gdzie nabyłeś. Bo tak te sery oglądam i myślę, może by w końcu coś ruszyć w tej profesii - jak się Twoich naoglądam to tak mi się marzy.... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 13 Grudnia 2014 wiaderka z warzywniaka za 2zl nawiercone do tego chusta serowarska i jest idealny forma. Ta gotowa duza to koszt 20zl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 15 Grudnia 2014 No to lecimy z serami dalej trochę oscypków tak na śniadanko zrobiłem i duży ser do wędzenia wyjęty z solanki, palcówka po 24h wiszenia w kuchni nabrała koloru a kultury fermentują Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 15 Grudnia 2014 trochę oscypków tak na śniadanko zrobiłem A ile to z krowy trzeba mleka wyciągnąć, by trochę oscypków zrobić? Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Pisu, ta ilość dziś z ok 54-55l mleka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Pięknie, nawet gara takiego nie mam do mleka, do brzeczki jest.... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ja też robię w garze 28l na dwa razy, mleko podgrzewam przelewam do fermentatora po piwie dodaje podpuszczkę i lecę z drugą partią bo szkoda czasu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Serki gotowe, wyszło 7,8kg kurczaka jeszcze zadymiłem coś troszkę blady wyszedł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 16 Grudnia 2014 kurczaka jeszcze zadymiłem coś troszkę blady wyszedł Pewnie żeś go parzył przed wędzeniem i du.a blada.... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Tak parzyłem, raz łapie kolor raz nie... może dlatego że nie odczekałem i wsadziłem do wędzarni lekko mokrego. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Mi się jeszcze nie zdarzyło parzyć przed wędzeniem ani po kurczaczka młodego. Parzenie przed wędzeniem to .... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Piotrek, a Ty kurczaka pieczesz w wędzarni? Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Mi się jeszcze nie zdarzyło parzyć przed wędzeniem ani po kurczaczka młodego. Parzenie przed wędzeniem to .... Pisu, skoro nie robiłeś to chyba nie powinieneś dokonywać ocen.... zresztą Twoje zdanie znamy od dawna w tej sprawie,w każdym razie taki "plamisty" kurczak nie jest spowodowany złym wędzeniem ani parzeniem przed wędzeniem - niestety jest to jakość surowca.... nieraz już w sklepie widać że taki będzie (uwydatnia się to gdy kurczaczek leży luzem w ladzie i lekko przyschnie jego powierzchnia) Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 17 Grudnia 2014 tier pieknie wygladaja te Twoje sery :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-390891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Piotrek, a Ty kurczaka pieczesz w wędzarni? To chyba najprostsza rzecz kurczak, jak rybka - 12 godz solanka, osuszenie , 2 godz. wędzenie i pieczenie w wędzarni ok.30 minut, lepszego sposobu na kurczaka nie znam. Pisu, skoro nie robiłeś to chyba nie powinieneś dokonywać ocen.... zresztą Twoje zdanie znamy od dawna w tej sprawie, Wędzony kurczak z rosołu - nawet nie będę próbował, ale jadłem, szału nie było. Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-391135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Pierwszy ser zawoskowany przy okazji trochę wyrboów na święta machnąłem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-391983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Co to za konserwa? Wygląda super. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-391984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Jak byś te sery w pierzu wytarzał, to by był komplet A tak na poważne, to do czego wykorzystujesz wędzone uszy?Ładne wyroby. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-391985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Maxell, wp. nie peklowana w sosie własnym Gen, hehe jako przekąska do piwa pyyszne Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-391989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Podaj, jeśli możesz, przepis na wieprzowinkę we własnym sosie. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-391992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Dzisiaj mały test przekroju wędlin dojrzewających i wędzonych, dla tych pierwszych jeszcze potrzeba kilka dni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-392185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Dojrzewającą z jakiego przepisu robiłeś? Brawo! http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-392187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 21 Grudnia 2014 test przekroju wędlin dojrzewających i wędzonych, Cudne; brak mi słów Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/9/#findComment-392196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi