Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

dojrzewające mają się dobrze

 

 

 Może chociaż kawałeczek na próbę do Gąsiorowa zostanie?  :D

 

 

 Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/15/#findComment-417814
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 843
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 Tier, te dojrzewajace i salami wspamiale http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/15/#findComment-417828
Udostępnij na innych stronach

Przemku , ładnie je "zaraziłeś", gdzie je trzymasz ?

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/15/#findComment-417849
Udostępnij na innych stronach

Bazyl razem ;) ok 40-50C przeważnie daję z przodu wędzarni, te pojedyńcze sztuki to musiałem dowędzić trochę z braku miejsca (mniejsze serki pakowałem po 3 do siatki)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/15/#findComment-418085
Udostępnij na innych stronach

Nie wypadnie, do niedawna wiązałem z każdej strony od kilku wędzeń tylko z góry i jest ok,

Jak zapakujesz do siatki mięso w ten sam sposób to też nie wypadnie, podejrzałem to kiedyś chyba u Grześka @Elgregora i przepraktykowałem - działa :)

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/15/#findComment-418098
Udostępnij na innych stronach

Bazyl, od zawsze powtarzam - każdemu według potrzeb i możliwości ... generalnie (z pewnymi wyjątkami) to wolny kraj http://planeta-skilla.pl/uploads/images/1417032687-piwo.GIF

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/15/#findComment-418105
Udostępnij na innych stronach

Dziś palcówkę rozkroiłem i salami pepperoni, w smaku jest pikantne całkiem całkiem... jednak zwykła salami najlepsza :D

 

post-39848-0-92389000-1428689610_thumb.jpgpost-39848-0-50997500-1428689621_thumb.jpg

post-39848-0-06750900-1428689638_thumb.jpg

 

A to dzisiejszy obiad ktoś zgadnie co to ? :cool:

 

post-39848-0-60027000-1428689646_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/15/#findComment-419314
Udostępnij na innych stronach

 

 

A to dzisiejszy obiad ktoś zgadnie co to ?

 

młode warzywka ... to musi być zupa ... azotanowa ;):tongue::D

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/15/#findComment-419316
Udostępnij na innych stronach

Przemek ile razy w roku można ten czosnek ścinać do suszenia? Czy On się krzewi (rozmnaża z cebulek)? W zeszłym roku kupiłem czosnek, wsadziłem ale usechł i myślałem że z niego nic nie będzie. Jakieś moje było zdziwienie w tym roku jak na działce w tym miejscu gdzie wysadziłem powschodził czosnek i to wszystkie cebulki jakie wsadziłem .;)

 

A te salami kochany - że ja jak bylem u Ciebie po lasce od Ciebie nie kupiłem. ;) Będziesz miał jutro nękające telefony ode mnie ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/15/#findComment-419677
Udostępnij na innych stronach

 

 

Od paru dni w domu suszę czosnek niedźwiedzi,

A jak oceniasz wartość/moc tego suszu?

Robisz to w piekarniku czy w temp. otoczenia?

W ub. roku zakisiłam kilka słoików.

Zupa na bazie tak zakonserwowanych liści jest powalająca.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/15/#findComment-419706
Udostępnij na innych stronach

Czosnek suszę w temp. pokojowej na metalowej siatce co jakiś czas tylko obracam i wtedy jest najsilniejszy zapach :D jeżeli chodzi o susz to na razie jest bardzo aromatyczny najwięcej smaku jest w ogonkach :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/15/#findComment-419713
Udostępnij na innych stronach

Przemku melduję ,że rozsada papryczki czereśniowej ma już 3cm :D

Kiełbasa powala a w szczególności Palcówka , ciekawym jest czy ją zadałeś jakąś kulturą ?

Ślicznie wybarwiona ,przypomina saucisson sec.

Edytowane przez Wujaszek Tom

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/15/#findComment-419719
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.