Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 843
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

A nawet gdy bym chciał zrobić to bym musiał krowę kupić, sprzedaż surowego mleka jest zabroniona.

 SZukaj mleka surowego jako do kapieli. U nas teraz taka moda zeby surowe mleko tak sprzedawac :D  bo zakaz sprzedazy mamy taki sam. 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/18/#findComment-438669
Udostępnij na innych stronach

 

 

SZukaj mleka surowego jako do kapieli.

A dla zwierząt - też nie można?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/18/#findComment-438689
Udostępnij na innych stronach

 

A nawet gdy bym chciał zrobić to bym musiał krowę kupić, sprzedaż surowego mleka jest zabroniona.

 SZukaj mleka surowego jako do kapieli. U nas teraz taka moda zeby surowe mleko tak sprzedawac :D  bo zakaz sprzedazy mamy taki sam. 

 

Już było to próbowane.  Sprzedawali mleko z napisem "Not for human consumption", ale tez zabronili. W ogóle sprzedawać, i nawet rozdawać surowe mleko jest zabronione w Kanadzie.  W sąsiednich Stanach można kupić.  Duzo osob z Vancouver nabywa surowe mleko w stanie Washington.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/18/#findComment-438690
Udostępnij na innych stronach

Dziś korbacze zrobiłem trochę grubsze ze względu na pogodę ;)

 

http://monki.us/~tier/wd/10.08.15_koryciny/i_DSCN6416.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/10.08.15_koryciny/i_DSCN6421.JPG

 

Kilka oscypków... :cool:

 

http://monki.us/~tier/wd/10.08.15_koryciny/i_DSCN6423.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/10.08.15_koryciny/i_DSCN6429.JPG

 

I mini koryciny :D

 

http://monki.us/~tier/wd/10.08.15_koryciny/i_DSCN6432.JPG

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/18/#findComment-439065
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj walczyłem z papryką, ponad 10kg :cool: część tradycyjnie bez skórki w zalewie, ale z galaretką jak pomidory u Hany. Z reszty zrobiłem coś ala pasta węgierska (wzorowana  na tej z tubki) moja wersja trochę mniej słona i pikantna. :)

 

http://monki.us/~tier/wd/16.08.15_pasta_wegierska_papryka_w_zalewie/i_DSCN6463.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/16.08.15_pasta_wegierska_papryka_w_zalewie/i_DSCN6509.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/16.08.15_pasta_wegierska_papryka_w_zalewie/i_DSCN6475.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/16.08.15_pasta_wegierska_papryka_w_zalewie/i_DSCN6486.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/16.08.15_pasta_wegierska_papryka_w_zalewie/i_DSCN6493.JPG

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/18/#findComment-439680
Udostępnij na innych stronach

Przemku na ostro ? bo widzę ,że tuba jest Csipos.

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/18/#findComment-439720
Udostępnij na innych stronach

Dziś się robią pikle wg. przepisu Rogera :cool: W składzie: papryka, zielone chilli, marchewka, cukinia, cebula (plus małe cebulki) seler naciowy, kalafior, brokuły, pomidory, czosnek i koper. :) wygląda przednio.

 

http://monki.us/~tier/wd/22.08.15_pikle/i_DSCN6598.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/22.08.15_pikle/i_DSCN6603.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/22.08.15_pikle/i_DSCN6606.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/22.08.15_pikle/i_DSCN6612.JPG

 

Za chwilę zalewa i gotowe. :D

Edytowane przez tier
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/18/#findComment-440531
Udostępnij na innych stronach

Zobaczcie panstwo jaki szybki, przepis co podany a tutaj juz wszystko w sloik  :thumbsup:  Powiedz pozniej , jak smakuje  ;)  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/18/#findComment-440532
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dziś się robią pikle wg. przepisu Rogera :cool: W składzie: papryka, zielone chilli, marchewka, cukinia, cebula (plus małe cebulki) seler naciowy, kalafior, brokuły, pomidory, czosnek i koper.

 

Ja tam pikle robię z ogórków -  mieszanka wybuchowa....  :cool:  to jest

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/18/#findComment-440534
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

 

 

Z reszty zrobiłem coś ala pasta węgierska (wzorowana na tej z tubki) moja wersja trochę mniej słona i pikantna. :)

 

Masz przepis ? Mam paprykę....  :cool: 

 

 

 

szynki też gotowe a uszy parzą się

 

Jeszcze uszu nie wędziłem, najpierw parzysz?  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/18/#findComment-446816
Udostępnij na innych stronach

Uszy najlepsze są po sparzeniu ok 3 godzin wtedy tylko chrząstka chrupie :cool: Przepis mam wrzucę później...  dym jeszcze leci, słonina już gotowa reszta łapie kolor. :D:tongue:

 

post-39848-0-94895700-1443186335_thumb.jpg

post-39848-0-21660300-1443186300_thumb.jpg

post-39848-0-70519900-1443186319_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/18/#findComment-446926
Udostępnij na innych stronach

Pasta węgierska ala tier :cool:

 

 - papryka bez skórki 2,2kg

 - papryka ostra bez skórki 100g (dowolna odmiana, u mnie było średnio ostre )

 - swieża ostra bez pestek 5g

 - pieprz cayenne 2g

 - 120g sól

 - 20g mąka ziemniaczana do zagęszczenia

 

Paprykę zblendować, dodać sól, cayenne gotować na małym ogniu ok 10-15min pod koniec dodać ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody zagotować i do słoików, pasteryzacja 10min.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/18/#findComment-447001
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.