PanBoczek Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 no nie tylko , bo kapsaicyna rozpuszcza się również w alkoholujumbo, mówisz z własnego doświadczenia czy z perspektywy czystej chemii? bo ja wiem napewno, z własnego doświadczenia: łyk zimnego piwa pomaga na chwilke a potem pali jeszcze mocniej wódka też zdecydowanie nie pomaga, raczej odwrotnie. Słoiki typu twist nie odwraca się z gorącą zawartośćią.Następuje reakcja z wieczkiem,którę jest pokryte plastikiem.a to ciekawe, nie wiedziałem :blush: dzięki - będe pamiętał babcia mnie nauczyła tak, więc jak inaczej mialbym robić.. od małego jadłem przetwory z tak wlaśnie zamykanych słoików :grin: nie wpadłbym na to, że tak sie nie robi - spytalem od razu mame - też sie zdziwiła Co to niewiedza babcina może poczynić w poczynaniach młodych ^^ Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 z doświadczenia - ale nie piwo , ale minimum 40% - najlepiej śliwowica paschalnaa mleko - a jakże - ale do umycia twarzy po gazie łzawiącym...dawno temu tutaj dokładniej http://pl.wikipedia.org/wiki/Kapsaicyna Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 jumbo, nigdy nie gasiłem "pożaru" po chilli z potrzeby Ja osobiście lubie wściekle palącyale kilka testów w ciekawości było... alkohol 40% test pierwszy i ostatni wyglądał tak: łyżka stołowa sosu, rozprowadzić po jamie ustnej, odczekać aż zacznie kopać i setka zimnej wódeczki (GZ deluxe).. jak mnie wykręciło... :lol: jakbym próbował zgasić palący sie tłuszcz wodą ale śliwowica może... przez Ciebie będe musiał spróbować! :grin: P.S. ludzi piecze bo zazwyczaj nie wiedzą, że należy usunąć błonki sprobują kawałeczek z konca papryczki i heja.. a tu niespodzianka ^^ chętnie bym dorwał w swoje ręce te z milionem w skali SHU :devil: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 chętnie bym dorwał w swoje ręce te z milionem w skali SHU PanieBoczku co parę Twoich postów nabieram , znów wątpliwości co do Twego tak młodego wieku :lol: Chyba bardzo jesteś zaangażowany w kulinaria :grin: niemniej za całokształt :clap: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Violka Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 PanBoczek to intrygująca postac, taki młody a już taki doświadczony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 PanBoczek, Zakończ spory, walnij fotkę bo za chwile napiszą że za tym stoi M, D. B itd. Wiek przeszkadza czy wiedza.P,Boczek już wrzucał swoją fotkę tu.. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=255314&highlight=#255314 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Przeciez już wrzucał foto Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Dobra dobra poczekajmy :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 chudziak, dzięki serdeczne ^^ w kulinariach siedze praktycznie większość czasu nie licząć myślenia o jedzeniu... i poza gotowaniem, które zabiera mi sporo czasu.. zamiast mtv leci u mnie ciągle kuchnia tv :lol: w internecie zamiast pornografii, jak każdy młody czlowiek, szukam przepisów :lol: (no z wyjątkami hahahaha) :grin: Violka, dzięki ^^ "intrygujący" to dla mnie duży komplement Image Created: 2008:02:19 17:31:25 To na fotografii ma 18 lat .Zgadza sie :P w wieku lat 19 mialem nieprzyjemnego życiowego doła i od tamtego czasu nie miałęm nawet glowy do robienia sobie zdjęć. Jest najprostsza na świecie metoda: wezme karteczke, napisze na niej "forum wędliny domowe", date i wrzuce foto :lol: ..ale jak będzie troszke słoneczniej Z resztą jakie to ma znaczenie ... ?mnie też to dziwi :lol: gdyby to bylo forum o broni palnej, narkotykach, domowej produkcji broni atomowej.. ale ja sie tu zalogowalem, żeby nauczyć sie wędliny robić xD po co miałbym ścieme wciskać ludziom, od których z zalożenia mam sie uczyć? Pozdrawiam serdecznie ^^ (P.S. Podlasiak :P tak, pracowalem jako kucharz kilka miesięcy.. nie, nie jestem profesjonalnym kucharzem. W kuchni gdzie dressing do saląty robi sie z wody, oleju i proszku knorra nie chce już więcej być. ) Papcio, " ^^ " wyobraź sobie uradowane oczy .. ^_^ ... taka forma szczerego "uśmieszku", która weszla mi w nawyk Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 http://img804.imageshack.us/img804/1477/mrbr.jpg ..ah tam bez zwłoki :lol: bo Gonzo by powiedział, że aktora wynajmuje, który przyjeżdża i pozuje jako PanBoczek :rolleyes: btw. mam nadzieje, że mina pokazuje "a nie mówiłem?!" Pozdrawiam xD Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jest najprostsza na świecie metoda: wezme karteczke, napisze na niej "forum wędliny domowe", date i wrzuce foto :lol: ..ale jak będzie troszke słoneczniej A nie prościej spotkać się w realu? Jesteś z Warszawy - myślę że znajdą się chętni na małe spotkanie i wspólne gotowanie, połączone z degustacją tego co nam serwujesz na fotkach :lol: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 ...że aktora wynajmuje, który przyjeżdża i pozuje jako PanBoczek :rolleyes:w prawym górnym rogu specjalnie zaciemniono tło aby nie było widać ... (Statuy Wolności) :devil: Stary strasznie ciężko wytłumaczyć, że nie jest się wielbłądem - odpuść temat pozdr Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 odpuść temat A pamiętasz Wiesiu , jak ze mnie ''faceta '' zrobili ...? :grin: Robert - nic się nie przejmuj :grin: ja Ci wierzę... :grin: Pozdro! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 ......... a może Pan Boczek prawdę mówi a my tu na niego napaść szykujemy :question: :blush: :grin: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Maad, niby racja ale i tak brakuje mi czasu na wszystko :P pozatym mam tylko jeden dzień w miesiącu kiedy pozwalam sobie na jedzenie wszystkiego :lol: okazja napewno sie pojawi Stary strasznie ciężko wytłumaczyć, że nie jest się wielbłądemhahahaha dobry tekst uśmiałem sie :grin: ze mnie ''faceta '' zrobili ... :shock: no to naprawde czasem przesadzają xD ja Ci wierzę... Pozdro! :grin: P.S. Co do zdjęcia: pożywiom-uwidzim pożyjemy, zobaczymy... popijemy, zapomnimy :lol: nie moge zapomnieć dokumentów bo znowu nie dasz wiary :grin: ......... a może Pan Boczek prawdę mówi :!: :!: :!: oczywisćie, że tak... :!: I did not have sexual relations with that woman :lol: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Obrazek ..ah tam bez zwłoki :lol: bo Gonzo by powiedział, że aktora wynajmuje, który przyjeżdża i pozuje jako PanBoczek :rolleyes:btw. mam nadzieje, że mina pokazuje "a nie mówiłem?!" Pozdrawiam xD Przecież to nie Pan Boczek na foto to A Mickiewicz :grin: :grin: :grin: Tu go mamy :grin: :grin: :grin: :grin: [ Dodano: Pon 23 Kwi, 2012 15:52 ]A i posłużę się cytatem z kultowego filmu "Z twarzy podobny zupełnie do nikogo :grin: :lol: :grin: :lol: :grin: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Czytam to wszystko i nic nie rozumiem. Czy to ważny wiek, gdy ma się tysiące pomysłów. Jesteśmy na tym forum i chyba potrafimy oddzielić plewy od ziarna. Mnie nie interesują wariacje kuchenne ,bo mam zawód zgodny z stroną główną od A do Z. Nie dokuczajmy Boczkowi uczmy się tego co dobre odrzucając złe. A tak swoją stroną temat wędliniarstwa na forum robi się znikomym procentem - królują , piekarze ,ciastkarze, babkarze, kucharze, pszczelarze, działkowicze,kawalarze itd. Może to i dobrze bo forum żyje dyskusją, problemami ,zachwytami ale co z tematem głównym się robi. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 królują , piekarze ,ciastkarze, babkarze, kucharze, pszczelarze, działkowicze,kawalarze itd. ... opozycjoniści :grin: :grin: :grin: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Ano taki zwrot myślowy -a to tylko dlatego że ja się tym tematem nie za bardzo interesuję - ot czytam by czytać ale jest tyle niedowierzań w jego intencje że trudno nie zauważyć niedowierzania. A tak po mojemu to plewy nie oddziela piekarz a nawet młynarz . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 DZIADEK, miło mi bardzo, że zaszczyciłeś mój temacik postem ^^ Na razie faktycznie temat jest głównie kucharski.. ale to się niedługo zmieni W sobote odbieram beczki i niedługo ruszę z produkcją wędzonek :thumbsup: czytam duuużo Twoich mądrości i nabieram wiary, że wyjdą smakowite wyroby :grin: Nie zrażam sie niedowierzaniem.. przeciwnie to nawet komplement :grin: na zloty się nie nadajeszhaha nie no, choćbym miał potem biegać bez przerwy 3 dni to będe i będe jadł ^^ można sobie odpuścić w ramach kształcenia :P Na razie koncentruje sie na dietce ^^ podkoloruje troszku wołowinka Pozdrawiam http://img827.imageshack.us/img827/1251/woowina.jpg :thumbsup: tak lubie najbardziej osmalona z wierzchu i prawie surowa w środeczku Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 No tak tylko żeby to forum nie zrobiło się- o byle czym . Jak będę chciał pisać byle co to tylko na forum wędliny domowe. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 DZIADEK, rozumiem dobrze ale forum to ludzie.. a ludzie lubią pisać to co myślą ^^ dzielić sie wszelkim dobrem jakie robią.. czy to chleb, czy miód, ser, nalewka.. wszystko idzie w strone świadomości o dobrych wyrobach wędzonka napewno też lepiej smakuje w kanapce z własnego chleba, z własnym serem.. albo z sosem chilli z 5 str. ^^ zachęcam do wyprobowania No a pozatym pilnują nas opiekunczy moderatrzy ^^ a większość osób wygasza posty, aby nie dokładać im roboty :P wg. mnie to forum jest jednym wielkim organizmem, ktory daje komórkom wszystko czego im do szczęścia potrzeba :grin: i troszkę niemiło się zrobiłozawsze jest miło, kiedy nie przestajemy myśleć pozytywnie :grin: Pozdrawiam serdecznie Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 PanieBoczek zdradź Pan swoją tajemnice na krwisty lub pół krwisty stek.Ja już sam nie wiem czy mam pecha do wołowiny, za niską temperaturę czy co ?Zamiast krwistego mam ostatnio "gumę do żucia" :devil: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Ja już sam nie wiem czy mam pecha do wołowiny, za niską temperaturę czy co ? Po smażeniu/grillowaniu steka, owiń go w alufolie i wsadz na 10 min. do piekarnika "80 stopni". Musi wyjsc :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 miro, też miałem ten problem robiłęm co mogłem.. wszelkiej maści marynaty, różne sposoby obróbki... jak mięso jest niedobre to nic mu nie pomoże.. zostaje długie duszenie ;/ Czasem trafiał sie ładny kawałek - i wtedy zachwyty domowników! "ah jak tyś zrobił to mięso, że sie rozpływa w ustach? zawsze tak rób!".. a następnym razem zrobiłęm tak samo i twardawa guma bez smaku.. Teraz już wołowiny i wieprzowiny nie kupuje w sklepie tylko na rynku od rzeźnika kroi przy mnie, moge dotknąć mięska, widze jaki ma kolor, mam pewność ze nie było w niczym moczone.. cód miód malina :grin: od teraz zawsze wychodzi soczyście, mięciutko i wybornie - smakuje jak wołowina a nie tektura. Sposobów czy sztuczek specjalnych nie mam robie chyba tak jak każdy.. Dzisiejszą wołowine robiłęm tylko na patelni - wlazłem olej, żeby miało sie co dymić :lol: rozgrzałem patelnie na największym możliwym palniku - dym szedł tak jakby tłuszcz miał sie zaraz zapalić! musi być oporowo gorąca z mięskiem na patelnie jagody jałowca.. i nakryłem wokiem - dym prawie nie uciekał. Nabrało takiego fajnego smaczku prawie jak grillowane Wysoka temperatura pozwala, żeby dosyć cienki stek w ciągu tej 1.5 minuty z każdej strony nabrał czarnego koloru - wszystkie smakowite soki zostają w środeczku Nie wiem czemu ludzie boją sie przypalić stek.. takie wg mnie sa najlepsze :devil: Odwracam 1 raz - 1.5 minuty, obrót i kolejne 1.5 minuty (czas zalezy od grubości steku..), oczywiście stopień wysmażenia mięsa sprawdzam palcem Mięsko u mnie odpoczywa standardowo minimum połowe czasu obróbki termicznej (to pewnie każdy wie, ale jeżeli mięsko nie odpocznie wypłyną z niego, przy krojeniu, wszystkie soki). Grubsze kawalki wołowiny obsmażam jak stek i dochodzą w piecu.. ew. jak nabiorą koloru mogą dojść gotowane w wywarze przepis zobaczlem na kuchni tv w Niebiańskiej Kuchni.. bardzo udane Po smażeniu/grillowaniu steka, owiń go w alufolie i wsadz na 10 min. do piekarnika "80 stopni".ja jestem zwolennikiem aby stek odpoczywał bez nakrycia na kratce najlepiej ale faktycznie, dobrze jest zapewnić mu odrobine ciepła położyć cieplutki stek do odpoczynku na zimny talerz to zbrodnia :lol: ..którą z braku czasu czy chęci czasem popełniam.. i tak jest pyszny :grin: Co do solenia to chyba nie musze wspominać, ze dopiero przy końcu? :P chociaż też nie lubie jak ktoś wypoczęty stek pokroi, posoli i poda... Ja sole na patelni - bardzo obficie, biore w szczypczyk i smaruje po wściekle gorącej patelni - wtedy na spalona warstwa na wierzchu staje sie słona i pyyyszna :thumbsup: Pozdrawiam.. ide trawić wołka :lol: Edit.. co do tego dymu.. 20 minut dom wietrzylem :lol: Jak ktoś nie chce sie w to bawić to najlepiej olejem natrzeć mięso a nie wlewać na patelnie - o wiele mniej dymu a skórka i tak będzie Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/4/#findComment-214879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.