andym Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1301 Opublikowano 24 Marca 2016 Imponujący zestaw stołowych podniebiennych dobroci. :clap: I dla Ciebie wszystkiego naj,Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-487225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1302 Opublikowano 24 Marca 2016 Robercik pasztecik i miodowo-malinowe cacko poproszę Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-487328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1303 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 I dla Ciebie wszystkiego naj, dzięki Bracie i do zobaczenia ^^ już niebawem hehe Robercik pasztecik i miodowo-malinowe cacko poproszę Eluś pasztecik Halusiowy to już u nas klasyka, obowiązkowy punkt programu a miodek jeszcze potrzebuje sporo czasu, ale będzie dla Ciebie :* btw. hit sezonu, jeżeli o pasztety chodzi, to dodatek 25g suszonych prawdziwków na blaszkę mniam! Nie pamiętam czy już prezentowałem rillettes? bardzo polecam.. trochę uszczknąłem hehe fajnie karmelizowana pucówka, rwana potem po barbarzyński i doprawiona.. taki podrasowany smalczyk Zapiekanka z kaszy jaglanej - wbrew pozorom zdrowa kolacja. Żółteczko płynne.. ..ahh te płynne żółteczka... i sery... prawie mięska nie brakuje! Pączków wg Abratka jakoś wokół tłustego czwartku dużo się narobiło.. 4 razy smażyłem z różnych okazji i poleceń. Jako, że niebawem urodziny mamy, które niestety wypadają we wtorek, zrobiłem eksperymentalny torcik - sernik kokosowo-brzoskwiniowy na zimno.. muszę przyznać, że wyszedł lepiej niż się spodziewałem. Szkoda by zapomnieć co i jak, więc pozwolę sobię zamieścić przepis (..a może ktoś skorzysta ) Zasadniczo są 4 elementy, na których trzeba się skupić; spód, masa galaretkowo-serowa, ciekawe dodatki do środka tejże masy i jakaś ciekawa galaretka do wykończenia. 1. Ciekawe dodatki.. galaretka brzoskwiniowa rozpuszczona w 200?ml (taka mała szklanka) gorącej wody.. do niej wiórki kokosowe.. trzeba zamieszać w trakcie zastygania, żeby rozłożyły się równomiernie. Potem pokroić tą galaretkę oraz brzoskwinie z puszki w podobną kostkę. 2. Spód to po prostu 400g maślanych herbatniczków (*aha maślanych.. pewnie tłuszczu palmowego naładowali, ale h.. tam aj tam) rozkruszonych albo zmiksowanych na proszek, 100g rozpuszczonego masła i płaską łyżkę stołową soli. (sól oczywiście się nie rozpuści, będzie fajnym kontrapunktem przy jedzeniu)Płynne masło łączymy z piaskiem ciasteczkowym i ugniatamy, wstawiamy do lodówki, żeby stężało na jakieś 30 min. 3. Masa galaretkowo-serowa.. można wziąć jakiś smak danio XXL (4 sztuki).. ja wziąłem 3 małe danio kokosowe oraz 400ml mleczka kokosowego w puszce. Zaczynamy od rozpuszczenia 2 galaretek brzoskwiniowych w 2 szklankach gorącej wody (400?ml), czekamy aż ostygnie.Wszystkie inne składniki muszą być dobrze schłodzone w lodówce, żeby ochłodzić galaretkę, która przy łączeniu zacznie tężeć. Do rozpuszczonych galaretek dodajemy serki, mleko kokosowe i odrobinę dosładzamy (2 łyżki cukru pudru wystarczyły).Miksujemy dość długo na najwyższych obrotach - mi to zajęło jakieś 15-20 min, ale efekt końcowy jest tego wart.Kiedy masa będzie napowietrzona (wydaje się dość płynna), dodajemy 'ciekawe dodatki', mieszamy aby się równo rozłożyły i przelewamy masę do tortownicy. 4. Finishing touch.. fajnie jak na wierzchu jest jakaś galaretka.. o ciekawym smaku.. Wziąłem 500ml Heleny (białej), zadałem 4 czubate łyżeczki żelatyny i odczekałem 30min. Wszystko wg przepisu na opakowaniu żelatyny.. lekko dosłodziłem, dodałem skórkę z cytryny i zagotowałem. Po ostudzeniu wylałem na stężałą już masę kokosową. Wystarczyłoby 250ml, ale wyszła dodatkowa szklanka - fajny dodatek do gotowej prezentacji. Spód jest zbity, maślany, mocno czuć słoność. Warstwa środkowa bardzo pulchna i kokosowa, kawałki galaretki i brzoskwiń zapewniają rozrywkę przy jedzeniu.. Gdyby tak jeszcze popracować nad pomysłem i zrobić wersję ubogą w kalorie hehe.. Polecam wypróbować przepis, jest łatwy, szybki i bardzo smakowity. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-491489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1304 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 A co to za jogurty? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-491491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1305 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Przemuś - najlepsze na świecie! ..bo darmowe hehehe z datą spożycia do wczoraj.. przyjemnie sobie wypić na podwieczorek takiego albo dodać do owoców, zrobić popitkę do curry.. możliwości jest wiele, a niestety muszę szukać jakichś zdrowych alternatyw Sery, twarogi, jogurty, jajca, warzywka i takie tam inne pierdółki.. mięsa dziennie mogę 50g spożyć teoretycznie heh jednak z ostrego nie umiem zrezygnować bez chilli nie ma życia Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-491495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1306 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Czyli.. chilli Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-491496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1307 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 mięsa dziennie mogę 50g spożyć A to dlaczego? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-491500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1308 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 ..i to najlepiej takiego wygotowanego w dużej ilości wody hehehe EAnno podagra mnie dopadła choroba królów, wielkich i możnych tego świata Wiele zmian trzeba było wprowadzić, ale to w sumie najlepsza motywacja do dbania o zdrowie choroba, która zmienia na lepsze, można powiedzieć.Trochę szkoda, że w dużej mierze przepadną mięsne eksperymenty.. ale całkowicie na pewno nie Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-491502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1309 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Nie pamiętam czy już prezentowałem rillettes? bardzo polecam.. A mógłbyś podać z jakiego przepisu robiłeś?Mam wielką ochotę spróbować zrobić, ale jakoś nie mogę się zdecydować. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-491579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1310 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 A mógłbyś podać z jakiego przepisu robiłeś? Jak zwykle bez przepisu Po prostu zakupiłem tłustą klasę II po 5,90zł/kg, spore kawałki tłuszczu z mięsem pozostałe z obrabiania szynek i łopatek (bez skóry ofc), wrzuciłem na suchą patelnię tłuszczem do dołu i powolutku wytapiałem... kawałeczki się karmelizowały, wypłynął tłuszczyk.. kiedy przewróciłem kawałki tłuszczem do góry (mięso dotykało patelni) dolałem trochę wina owocowego (melisa-brzoskwinia), każde się nada, można użyć jakiegokolwiek białego wina.. i dodałem odrobinę soli.Cały wytopiony smalec unosi się na wierzchu, więc od spodu mięsko gotuje się delikatnie w winie i wchłania sól.Porwałem mięso na pasemka, tłuszcz pokroiłem.. dodałem przyprawy i do słoików. Zestaw przypraw dowolny, nie trzymałem się francuskiej tradycji w tym temacie Mocna konkurencja dla naszego tradycyjnego szmalcu Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-491581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1311 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 A mógłbyś podać z jakiego przepisu robiłeś?Jak zwykle bez przepisu Po prostu zakupiłem tłustą klasę II po 5,90zł/kg, spore kawałki tłuszczu z mięsem pozostałe z obrabiania szynek i łopatek (bez skóry ofc), wrzuciłem na suchą patelnię tłuszczem do dołu i powolutku wytapiałem... kawałeczki się karmelizowały, wypłynął tłuszczyk.. kiedy przewróciłem kawałki tłuszczem do góry (mięso dotykało patelni) dolałem trochę wina owocowego (melisa-brzoskwinia), każde się nada, można użyć jakiegokolwiek białego wina.. i dodałem odrobinę soli.Cały wytopiony smalec unosi się na wierzchu, więc od spodu mięsko gotuje się delikatnie w winie i wchłania sól.Porwałem mięso na pasemka, tłuszcz pokroiłem.. dodałem przyprawy i do słoików. Zestaw przypraw dowolny, nie trzymałem się francuskiej tradycji w tym temacie Mocna konkurencja dla naszego tradycyjnego szmalcu Pozdrawiam Robercik powtórzę jak znajdę czas Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-491628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1312 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Mam wielką ochotę spróbować zrobić, Proszę:http://kampermania.com.pl/viewtopic.php?f=33&t=613 Wstawiałem to i tu na forum ale nie mogę wyszukać zdjęcia "żaba zeżarło" albo transfer się wyczerpał Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-491943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1313 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Robercik powtórzę jak znajdę czas Sylverino smaczek wyjściowy znasz rób rób Proszę: a fu ..kalać takie dobroci warzywami?! hehehe.. żartuję oczywiście, sam chętnie kiedyś wypróbuje, skoro Ty polecasz Jako, że dziś urodziny BigMamy - 50siątka okrągła - to zamieszczę co nieco z tej okazji U nas nadal zdrowo i lekko, ale tym razem trochę dodatkowych aromatów i kalorii Na śniadanie jajeczka - nie na miękko, tak żeby dało się je obrać, żółtko nie płynne a o konsystencji kremowej.. mmm Kolacyjka to wymysł - placuszki z kaszy manny o smaku pizzy; z serem capri i dojrzewającym serem a'la oscypek od Króla z Pobiedzisk ależ smak osiągają.. ŁAŁ! por i papryka oraz oregano dają wyczuć intencję - pizza jak nic hehe Do tego warzywka, znowu jajeczka idealnie wyżółtkowane - na kremowo - oraz pasta paprykowa wg receptury naszej kochanej Marii. Bez bukietu się nie liczy własnoręcznie zebrane 'zielsko leśne'.. pozbawione mrówek, biedronek, chrząszczy, pajączków i wszelkiego robactwa. Szkoda, że prezent kurier dowiezie dopiero jutro Pozdrawiam P.S. Mama prosiła, żeby podziękować za wszystkie życzenia Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-492147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1314 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Wszystkiego naj... Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-492150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1315 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) A to nasz dzisiejszy wspólny PanaBoczkowo - Camelkowy wyrób a więcej zdjęć kulinarnych tutaj - http://pustynnyblog.wix.com/pustynnyblog#!culinary/cwvn Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez camelki Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-492154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1316 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Basiu, wszystkiego naj... 100 lat Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-492156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1317 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 BigMamo - kolejnej 50-siątki w zdrowiu i pomyślności Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-492167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1318 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Basiu. Sto lat w zdrowiu i szczęściu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-492197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1319 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 BigMamo Sto Lat !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-492202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1320 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Basieńko moja kochana ! Życzę Tobie samych radosnych chwil i szczęścia w każdej chwili. Sama wiesz co sobie życzyć..więc życzę Tobie tego ,czego pragniesz najbardziej .Ściskam mocno .Małgosia Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-492209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1321 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 No to wszystkiego naj !!! 100 lat !!!! Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-492241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1322 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Basiu, sto lat i cierpliwości do mnie. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-492247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1323 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Basieńko !Wszystkiego najlepszego zdrówka i sto lat :flowers: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-492252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1324 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zdrowia, szczęścia i słodyczy Basi ArkoGdynia życzy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-492256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1325 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Sto lat życzy Filemonek Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/53/#findComment-492284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.