Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Basiu, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i pociechy z Syna. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-492354
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kochani!!!

A całusek za życzenia to w Napoleonowie?? Taaaaak :rolleyes: ??? :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-492375
Udostępnij na innych stronach

Big Mamo   :flowers:   wszystkiego najlepszego urodzinkowego.

http://www.donaco.pl/galerie/e/elipsa-01-zycie-zaczyna_244.jpg

Edytowane przez Wirus
Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-492384
Udostępnij na innych stronach

Wracając do tematów kulinarnych :)

 

Po wspólnej produkcji jedzenia z Olą, zostało sporo porów i kapusta... więc co? 

.. no przecież, że gołąbki :D ...wegetariańskie  :mellow:  :hmm:  :mad:  :devil:

 

post-52552-0-89398800-1461253567_thumb.jpgpost-52552-0-81626800-1461253569_thumb.jpg

 

przepis zapisuję tu, bo wymaga dopracowania.. a inaczej pewnie bym o nim zapomniał. 

Problemem była młoda kapusta, która nie potrafiła należycie utrzymać niezwiązanego mięsem farszu. (rozgotowała się za bardzo)

Przy normalnej kapuście myślę, a właściwie jestem pewien, że byłyby idealne! 

 

post-52552-0-23490800-1461253575_thumb.jpgpost-52552-0-23087500-1461253582_thumb.jpg

 

 

Wziąłem serową kaszkę manną (masę na wcześniejsze kotleciki urodzinowe), kilka porów i torebkę ryżu. 

Pory podsmażyłem na oliwie pod przykryciem aż zmiękną i dodałem 5 jajek.. taka jajecznica z przewagą pora. Ryż gotowałem przez 20 min. 

Połączyłem wszystko z masą z mannej (kotlecikową) i doprawiłem. Jeżeli konsystencja jest zbyt rzadka należy dosypać suchej kaszki mannej. 

 

post-52552-0-02736600-1461253588_thumb.jpgpost-52552-0-32569700-1461253595_thumb.jpg

 

Rozdzielić liście w garze z wrzątkiem, zwinąć.. banał, który każdy potrafi. 

Na dno garnka poszło posiekane serce kapusty, marchewka, liście laurowe, ziele angielskie, maeranek i kostka rosołowa.. druga na górę pod resztą nieużytych liści. Gotowane 50 minut - jak dla młodej kapusty za długo, ale myślę że krócej nie można było.. te smaki wszystkie musiały odpowiednio przejść - po prostu trzeba będzie normalna kapustę kupić. 

 

Podane z sosem jogurtowym - ketchup fanex no7, jogurt grecki, zalewa czosnkowa spod 'ot hiem do', świeży koperek i odrobina soli. Drugi sposób podania - sama kapusta i warzywko w formie zupy zwieńczonej jajcami sadzonymi. Pozdrawiam

 

post-52552-0-66823500-1461253600_thumb.jpgpost-52552-0-50584900-1461253606_thumb.jpg

 

post-52552-0-82972400-1461253613_thumb.jpgpost-52552-0-31069600-1461253620_thumb.jpg

 

żółteczkaaaa  :frantics: kult żółteczka. 

Edytowane przez PanBoczek

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-492660
Udostępnij na innych stronach

Robert , czesto robie takie golabki czy papryki faszerowane wlasnie vytm warzywno-ryzowym farszem. Dodaje tutaj jeszcze grzyby,bardzo lubiane sagrzyby u nas. Jedno co robie inaczej,to  sos w ktorym sie gotuje, jest paprykowo-cebulowo- lekko pomidorowy. Tryzmaja ksztalt i smak jest boski. Pozniej sos sobie mozna zgescic jak kto lubi. 

 

 U ciebie w temacie zawsze ciekawoski, no i zdjecia wspaniale przedstawiaja jedzenie :clap:  :clap:  :thumbsup:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-492757
Udostępnij na innych stronach

 

 

Bobo, Te żółtka to jadłbym Ci z ręki...     
 

 To daje do myslenia  :rolleyes:  ;)  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-492765
Udostępnij na innych stronach

 Witam -  Za kolegą Tier - on z jednej  żółtka ................................ ja z drugiej te gołąbki ......................... :facepalm: ​


chyba że masz więcej rąk ???

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-492806
Udostępnij na innych stronach

 

 

Robert , czesto robie takie golabki czy papryki faszerowane wlasnie vytm warzywno-ryzowym farszem. Dodaje tutaj jeszcze grzyby,bardzo lubiane sagrzyby u nas. Jedno co robie inaczej,to  sos w ktorym sie gotuje, jest paprykowo-cebulowo- lekko pomidorowy. Tryzmaja ksztalt i smak jest boski. Pozniej sos sobie mozna zgescic jak kto lubi.     U ciebie w temacie zawsze ciekawoski, no i zdjecia wspaniale przedstawiaja jedzenie    

dzięki Aniu :) spróbuję z grzybami! ..i ten sos paprykowo-cebulkowo-pomidorowy :D normalne, mięsne gołąbki najbardziej uwielbiam bez sosu.. ale tu będzie jak najbardziej na miejscu :D

Myślę też, żeby ryż i kaszkę zastąpić nasionkami Chia 

 

 

 

Bobo, Te żółtka to jadłbym Ci z ręki...     

  :laugh:  :blush: 

 

 

Witam -  Za kolegą Tier - on z jednej  żółtka ................................ ja z drugiej te gołąbki .........................  ​ chyba że masz więcej rąk ???

:angel:  :laugh: dzięki dzięki

 

 .... PiBi... niedoścignion.... 

:tongue: zbyt łaskaw Jesteś  :blush: ty w końcu tylko ptaszki i jajeczka :D Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-492870
Udostępnij na innych stronach

 

 

Myślę też, żeby ryż i kaszkę zastąpić nasionkami Chia 
mozna tez zastapic zielona soczewica. 
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-492898
Udostępnij na innych stronach

:laugh: PiBi... Twoja wyścigowość polega na tym, że wystarczy cokolwiek a już jest Szoł w dodatku wielowymiarowy :D:thumbsup:

Jeden z bardziej ...różnorodnych i estetycznych wątków, tak trzymaj  :thumbsup:  :D 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-492904
Udostępnij na innych stronach

Bobo, tak oglądam i oglądam Twoje smaczności i tak sobie myślę.. :rolleyes: chyba trza się pakować i do stolicy jechać, może dadzą kawałek do posmakowania :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-492912
Udostępnij na innych stronach

Jeden z bardziej ...różnorodnych i estetycznych wątków, tak trzymaj     

 

Dzięki piękne :D od Ciebie taka pochwała dużo znaczy ;)

 

Bobo, tak oglądam i oglądam Twoje smaczności i tak sobie myślę.. chyba trza się pakować i do stolicy jechać, może dadzą kawałek do posmakowania

 

Zbójaszku Ty za dużo nie myśl, tylko wsiadaj w jakiś środek lokomocji i już Jesteś :D

 

Jako, że dziś pierwsze śniadanie na diecie niskowęglowodanowej to... w przypływie miłości do masła, oliwy i jajek.. zamieszczę. 

 

Żółtka oddzielone od białek. Na suchej patelni podprażone orzechy włoskie, do tego później masełko i białka, lekko podbite, doprawione sola i pieprzem. Kiedy już się prawie do końca zetną dodajemy żółtka i przykrywamy patelnię (wystarczy chwila). Na talerzu robimy wyściółkę ze szpinaku, na to twaróg wędzony "Jana", troszkę cebulki dymki, kilka plasterków ogórka, kilka kropel sosu wooster, oliwa z oliwek i sól. Przekładamy jajeczka i delektujemy się brakiem węgli ;) Pozdrawiam

 

 

post-52552-0-99992400-1461400133_thumb.jpgpost-52552-0-14894400-1461400149_thumb.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-493005
Udostępnij na innych stronach

 

 

i delektujemy się brakiem węgli

 

Właściwiej byłoby -   :angel:  "małą  ilością  węgli" :tongue: .

 

WĘGLĘ  SĄ  WSZĘDZIE :frantics:  :w00t:   (prawie :cry: ) . 

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-493007
Udostępnij na innych stronach

 

 

Właściwiej byłoby -     "małą  ilością  węgli" .

święta racja hehehe ;) jajko 0,6g/100g, szpinak ma 0,4g/100g, ser też coś tam ma.... ale będę się starał mieścić między 72 a 100.. oby bliżej 72g  :D  

chyba moją ukochaną sałatę będę właśnie zastępować szpinakiem.. sałata 1,5g szpinak 0,4... ciekawe jak poszczególnie sałaty mają - muszę poszukać.. może akurat lodowa jest ok ;) Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-493014
Udostępnij na innych stronach

 

 

ajko 0,6g/100g, szpinak ma 0,4g/100g, ser też coś tam ma.... ale będę się starał mieścić między 72 a 100.. oby bliżej 72g :D

 

Robert tylko węgla nie jedz bo tam go najwięcej :D

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-493015
Udostępnij na innych stronach

 

 

na to twaróg wędzony "Jana",

 

 

No to i do Ciebie  Robercik  twaróg Jana dociera? . Jeżeli tak  to do tej mleczarni mam około 30km :D :D

 

 

 Gorąco pozdrawiam ...........   mamę też :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-493026
Udostępnij na innych stronach

Zbójaszku Ty za dużo nie myśl, tylko wsiadaj w jakiś środek lokomocji i już Jesteś :D

 

Kusisz Bobo oj kusisz :D :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/55/#findComment-493057
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.