Zbój Madej Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1151 Opublikowano 6 Marca 2015 Bobo!!! bracie, gdzieś się podziewał robaczku??? :D 3 razy z rzędu wygrać z BigMamą w scrabble? Pewnie kantowałeś młodzieńcze :laugh: że też Basieńka tego nie wyczuła :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-409915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1152 Opublikowano 12 Marca 2015 Bobo!!! bracie, gdzieś się podziewał robaczku??? Tu i tam :P gdzie robaczki lubią być najbardziej hehehehehe a poważnie to po prostu na początku nowego podejścia do diety starałem się trzymać z daleka.. forum to pokusa :P Ostatnim razem zrzuciłem 60 kilosów, ale przez 2 lata forum jakoś mnie zmotywowało do nabrania animuszu znowu hehe tym razem łan łej tiket Paradoksalnie przy odpasaniu boczka pomaga rozpasanie.. tylko w rozsądnych dawkach ^^ ..jak w mordę strzelił po prostu siedziałem i piłem przez 24h non stop żarło zostało pochwalone, acz szponder mógł być nieco dłużej obrabiany termicznie.. był miękki, ale tak na granicy Pozdrawiam taki gotowy mega kęs.. mmmm Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-411616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1153 Opublikowano 12 Marca 2015 Boczus z Ciebie jest wspanialy mlody mezszczyzna , wielkie brawa dla Twojej mamy ze wychowala taki skarb :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-411626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1154 Opublikowano 12 Marca 2015 żarło zostało pochwalone, A co tu nie pochwalać, jak takie smakowitości prezentujesz ( a raczej Nas katujesz.... )A jako uzupełnienie to najbardziej mi się podoba ta oszroniona butelczyna..... cud, miód i orzeszki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-411629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1155 Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) ..jak w mordę strzelił po prostu siedziałem i piłem przez 24h non stop wielkie brawa dla Twojej mamy ze wychowala taki skarb a dziękuję, dziękuję, przekażę hihihi cud, miód i orzeszki z -30 gęściutka jak syrop na kaszel hehehehe Trza zapomnieć o ekscesach i ogarniać dietkę dalej ^^Dziś na tapecie mrożonki serca kurczęce i żołądki indycze ugotowane w wywarze wołowym (taki, że naturalnie mocna galareta się robi).Popakować to można w woreczki śniadaniowe i w tym wywarze zamrozić porcje. Teraz tylko bum na patelnię, do tego trochę mieszanki mrożonych warzyw chińskich (*bez przyprawy gotowca!), pasta z imbiru, chilli i odrobinę sosu sojowego... mmmm jakież to lekkie i smaczne danko ..szczególnie ze świeżym akcentem kolendry lub pietruszki na wierzchu ^^ Pozdrawiam Edytowane 12 Marca 2015 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-411643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1156 Opublikowano 12 Marca 2015 Boczuś, wszystko pięknie, wszystko ładnie ale jak dla mnie to mięsko jest za mocno podpieczone, powiem że wręcz spalone Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-411687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1157 Opublikowano 12 Marca 2015 Boczuś lubi akrylamid Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-411689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1158 Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) Boczuś, wszystko pięknie, wszystko ładnie ale jak dla mnie to mięsko jest za mocno podpieczone, powiem że wręcz spalone Glazura do skrzydełek: -miód gniazdowy (...) Glazura do wołowiny: -miód gryczany (...) Mariusz wszystko upieczone było ok po glazurowaniu zwiększyłem temperaturę i doglądałem tej słodkiej glazury jak się pieniła, złociła i czarniała wręcz wziąłem zimne piwko, usiadłem przy piekarniku i zaglądałem co chwilę hehehe ..wyszło takie jak miało być Skrzydełka na chrupko raczej upiekłem - tak, żeby dało się zjeść lotkę w całości z kostką jak chipsa.. i to poza skóra jest mój ulubiony fragment kurczaka w wołowinie ta glazura nadała głębokiego smaku i odrobinę goryczki..po prostu co kto lubi hehe Zawsze najbardziej podobały mi się te hammerykańskie bbq gdzie mięso było wędzono-pieczone wiele godzin.. z wierzchu czarne jak smoła a w środku soczyste i delikatne.. będę próbował zrobić coś takiego po swojemu Boczuś lubi akrylamidPrezes wie co boczusie lubieją najbardziej w moich słoiczkach z miodkiem same smakrylamidy, wielopierścieniowe zasmaczniory aromatyczne i co tam jeszcze dobrego hehehe Pozdrawiam edit; na swoją obronę powiem, że powinna ratować mnie duża ilość błonnika w diecie spożywanego na codzień ograniczają przeca wchłanianie całego szajsu w drodze przez jelyta Edytowane 12 Marca 2015 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-411754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1159 Opublikowano 12 Marca 2015 powinna ratować mnie duża ilość błonnika w diecie spożywanego na codzień ograniczają przeca wchłanianie całego szajsu w drodze przez jelyta bzdury! błonnik działa na jelita jak szczota ryżowa do kibla, albo sprężyna kanalizacyjna - równie finezyjnie Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-411766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1160 Opublikowano 12 Marca 2015 Boczuś lubi akrylamid Tego właśnie się obawiam tak na szybko przytoczę co to jest, i z czym to jeść, a właściwie to nie jeść i nie doprowadzać do jego powstania, także Boczuś, nie przyjmuję do wiadomości Twojego tłumaczenia, tym bardziej że już kilkakrotnie zauważyłem że lubisz "podpalać" mięsko mówię Ci, szkoda zdrowia Akrylamid (C3H5NO, akryloamid, 2-propenamid) - związek organiczny należący do amidów (amid kwasu akrylowego), stosowany głównie jako monomer przy produkcji poliakrylamidu. Jest substancją silnie toksyczną o działaniu rakotwórczym. Duże ilości akrylamidu powstają podczas obróbki termicznej (smażenia, pieczenia) produktów spożywczych zawierających skrobię i krochmal (węglowodany) np. chipsy, frytki. Zawierają go także niektóre gatunki chleba. Powstaje także w czasie smażenia mięs w wysokich temperaturach. Może powstawać już w 120°C, optimum temperaturowe to jednak 140-180°C. Akrylamid tworzy się w wyniku tzw. reakcji Maillarda. Akrylamid przyczynia się do występowania nowotworów przewodu pokarmowego oraz uszkadza układ nerwowy (jest neurotoksyną). Źródło - WIkipedia. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-411783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1161 Opublikowano 12 Marca 2015 Mariusz, psujesz mi szyki Niepotrzebnie podałeś te informacje. Gdyby zainteresowani sami sobie to wygooglali, to siła rażenia byłaby większa, a tak to mamy efekt "minister zdrowia ostrzega" Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-411785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1162 Opublikowano 12 Marca 2015 Dobre Marek, dobre :clap: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-411790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1163 Opublikowano 12 Marca 2015 także Boczuś, nie przyjmuję do wiadomości Twojego tłumaczenia, tym bardziej że już kilkakrotnie zauważyłem że lubisz "podpalać" mięsko mówię Ci, szkoda zdrowia dzięki, doceniam ale sporadycznym spożywaniem tego co lubię nie mam zamiaru się przejmować. Jakbym to jadł codziennie albo chociaż raz w tygodniu to ok.. pewnie po jakimś czasie by mi zaszkodziło.. a raz na miesiąc? Mogę sobie tak mięso upiec i włączać małe ilości do codziennej diety - żaden problem 2 tygodnie temu upiekłem 12 skrzydełek i miałem z tego dla siebie i BigMamy 3 obiady.. tyle, że skrzydełka pieczone pod folią przez godzinę i nic więcej żadnej spalenizny. Sam instynkt podpowiada, że to nie jest zdrowe. Mariusz, psujesz mi szyki spoko Mareczku hehe sam to od razu wygooglowałem ... a teraz dopalam fajeczka i spać <muahahahaha> Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-411796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1164 Opublikowano 13 Marca 2015 Raz w tygodniu pozwalamy sobie także na danie z makaronem.. konkretnie spagetti pełnoziarnistym.. wykonywane różnie.. z rybami świeżymy lub wędzonymi, po tajsku, śródziemnomorsku.. z krewetkami ooj różne warianty Założenie jest takie, że porcja na osobę to 100g makaronu a sos nie zawiera dużo tłuszczu, chyba że są to dobre tłuszcze z ryb lub dla smaku z sera. Dzisiaj spagetti z wołowiną w sosie pomidorowym Kolejna świetna rada w temacie planowania dań.. dobrze jest kupić wór kości wołowych i ugotować wywar na 2 garnki.. z 1 worka za 8zł można potem spokojnie obrać, poporcjować (ja robię po 100g) i zamrozić 1kg wyśmienitego mięska. Z warzywami z patelni jest świetne, można na szybko dodać do zupy lub w razie potrzeby dla niespodziewanych gości zrobić farsz do pierożków czy pasztecików.. a więc mamy:Makaron - 340kcalWołowina - 180kcal Olej - 30 kcalCebula - 20kcalSok pomidorowy - 25kcalSer (liczę jak parmezan) - 70kcalNie liczę: czosnek, pietruszka, przyprawy, ocet. Porcja ma mniej więcej 670 kcal, czyli połowę dziennej zakładanej dawki. Jest to rozkosz, na którą raz w tygodniu można sobie pozwolić jeżeli zapowiada się długi wieczór - szczególnie! Dużą cebulę podsmażyłem na dużym ogniu na 2 łyżeczkach oleju, do tego rozmrożone porcje wołowiny i przysmażamy na patelni aby było co deglasować sokiem pomidorowym ^^ 3 ząbki czosnku, chilli, imbir, sól i jeszcze trochę chilli hehe odrobina octu... i mamy praktycznie gotowy sos mięsny w 10 minut. Makaron ugotowany przez 8 minut w osolonej wodzie (dojdzie minutkę na patelni). Sos posypujemy połową sera.. (parmezanu nie mam.. za to mam wspaniały ser z Pobiedzisk, który dojrzały, zasolony i odleżany w twardej formie działa i smakuje lepiej niż parmezan) wrzucamy na patelnię makaron i mieszamy. Gotujemy przez minutę aby 'oswoić' makaron z sosem.. pozwolić mu wchłonąć nieco płynu i nabrać smaku. Przed nakładaniem na talerze makaron mieszamy jeszcze z solidną garścią siekanej natki pietruszki i bazylią. Na wierzch reszta sera i trochę pietruszki.. Jest to naprawdę miłe danko przyjemnie się wcina, najlepiej zakąszając papryczką chilli hehehe Policzyłem sobie, że dziś zjadłem 1245kcal.. więc jest OK Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-412006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1165 Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Coś tam ostatnio się porobiło hehe Zdjęcia z prod. jałowcowej, myśliwskiej i czosnkowo-majerankowej... Dla zainteresowanych kiełbasą białą na szaro grillową (z majówki); kl. I wykrojona z szynki 3,6kg / 10mmkl. II tłustość ok. 50% 4,6kg / 6mmkl. I wołowina 1kg / 10mmkl. III wp/woł 1,2kg / 3x2.5mm2 szklanki wody sól kuchenna (powinna być raczej niejodowana) 18g/kg przyprawy;czosnek 7g/kgmarianek 2g/kgpieprz 2.5g/kg farsz nabity dosyć ścisło w jelita, większość sparzona - na grillu chyba bardziej smakowała ta wrzucona na ruszt surowa. Ostatnie wędzenie w beczce (na razie); szynki, łopatki, boczek i co tam jeszcze było hehe peklowane jak zwykle u mnie 2-3 tyg. w stężeniu 5%... u mnie jedzone potem na surowo, ale sparzone podobno też dobre W borniaczku (podziękować bardzo, bardzo Oli i Pawłowi fajny temacik do eksperymentów) wędzone zimnym dymem; schinkenspeck oraz zwykła szynka peklowana z innymi w solance 5%... i sam w sumie nie wiem co lepsze? speck ma mocniejszy smak, za dużo słoności... szynka jest bombowa w smaku, ale konsystencja mogłaby być lepsza.. trzeba znaleźć coś pomiędzy Dziś borniaczek na balkonie; Krakowska, Szynkowa, i moja z połcia.. tyle, że stało się to, czego się obawiałem..Mieląc dwójeczkę napotykałem na ścięgna from time to time i trochę poszło zamiast zmielonego tłuszczu.. takiego 'przeciśniętego' na pastę.. jak mniemam to było powodem podcieku - przeca w bokniaku temperatura jak szalona nie skacze a przy parzeniu było zachowane 72^ Mały eksperymencik - uwędzona przez 4 godziny słoninka (cienka), pokrojona w kostkę (jeszcze na ciepło bo mi się spieszyło). Doprawiona solą (bo wcześniej nie solona), słodką i ostrą papryką, szczyptą marianka i suszonym lubczykiem.Wymieszana z klejem wp/woł (z pręgi i łopatki wp), zapakowana proficookiem vacuum i parzona razem z grubszymi kiełbasami. Zostawiłem te pakuneczki, żeby wystygły razem z garnkiem. Zdjęcia przekrojów postaram się wrzucić.. i napisać czy w ogóle wyszło to dobre hehe Pozdrawiam Edytowane 13 Maja 2015 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-424920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1166 Opublikowano 13 Maja 2015 Dziś borniaczek na balkonie; Camelkowy borniak wypróbowany To teraz Camelki śmialutko mogą wędzic Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-424923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1167 Opublikowano 13 Maja 2015 LigowoMistrzowo Panie Boczku ten świeży trop ze Słonibasą- chytra kombinacja. Wiele wskazuje na to, że odwdzięczy Ci się i na ciepło i na zimno... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-424925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1168 Opublikowano 13 Maja 2015 PanieBoczku , ja wedzoną słoninke kroje w kostke ( oczywiscie wczesniej solona pare tygodni ) i na tych skwareczkach przyrządzam czysta jajecznice - niebo w gębie -zona patrzy ze zgrozą , ale mnie smak i zapach uwadzi ? ( nie sprawdzam nawet choresterolu ) , napisz prosze jak wyszedł eksperyment Twoj ze słonina.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-424934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1169 Opublikowano 13 Maja 2015 Robert - termometr znalazłem zaraz po powrocie do domu, leży odłożony i czeka na ... haki. Nie wiem dlaczego dostawa bardzo opóźnia się.Wpadnę zaraz po dostarczeniu haków. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-424936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1170 Opublikowano 13 Maja 2015 Wpadnę zaraz po dostarczeniu haków. jeżeli o mnie chodzi - możesz wpadać codziennie zawsze wielka przyjemność Cie zobaczyć hehe lus blus z hakami trop ze Słonibasą prze... sta nazwa hahaha popieram, żeby od teraz coś takiego nazywać w ten sposób PanieBoczku , ja wedzoną słoninke kroje w kostke ( oczywiscie wczesniej solona pare tygodni ) i na tych skwareczkach przyrządzam czysta jajecznice - niebo w gębie -zona patrzy ze zgrozą , ale mnie smak i zapach uwadzi ? ( nie sprawdzam nawet choresterolu ) , napisz prosze jak wyszedł eksperyment Twoj ze słonina.Pozdrawiam ..no i wybuchłem...nie wytrzymałem!ale.. ja wiedziałem, że tak będzie (a jajówkę na wędzonej słonince popieram mmmmm)Dlatego też zapakowałem próżniowo dosłownie 3 łyżki stołowe farszu w kawałek opakowania po laysach xD (da się na profim!) i włożyłem zawczasu po parzeniu do lodówki... więc.. Od razu widać, gdzie popełniłem błąd... do kleju dodałem wody i żelatyny.. w sumie nie wiem po co? Ogólnie rzecz biorąc niczemu to nie przeszkadza, ale wytworzyła się delikatna, fajna galaretka - wokół zwartego i dobrze sklejonego farszu. Sam wyrób mnie zaskoczył... ciut za mało słony, ostry i paprykowy.. ale ogólnie bardzo smaczny i pójdę dalej tym tropem. Wędzonkę w nim czuć.. a o to mi najbardziej chodziło. Sparzona słoninka nadal lekko 'chrupie' pod zębem - zobaczymy jak reszta, którą przetrzymałem sporo czasu w garnku.. aczkolwiek może być ok. Testowa paczuszka była malutka w porównaniu do reszty hehe Śmiało można się bawić w takie cuś.. pod zimną wódeczkę lepsze niż większość zakąsek mmm Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-424943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1171 Opublikowano 13 Maja 2015 pod zimną wódeczkę lepsze niż większość zakąse To mi się podoba Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-424944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1172 Opublikowano 13 Maja 2015 Bazylku kochany... tak sobie ze znajomymi siedziałem i gadałem (z zakąską i przy odpowiednio zmrożonej)... i powtórzyłem co tam pisałeś na SB... i co?Jak spróbowali tej Słońbasy zaczęli walić "Tylko widzew RTS".. ja nawet nie wiem co znaczy RTS, ale widać, że nawet u nieznajomych masz niezły posłuch nie myślałeś o wejściu do drugiej tury wyborów? mój głos masz Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-424994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1173 Opublikowano 14 Maja 2015 Bazylku kochany... tak sobie ze znajomymi siedziałem i gadałem (z zakąską i przy odpowiednio zmrożonej)... i powtórzyłem co tam pisałeś na SB... i co? Jak spróbowali tej Słońbasy zaczęli walić "Tylko widzew RTS".. ja nawet nie wiem co znaczy RTS, ale widać, że nawet u nieznajomych masz niezły posłuch nie myślałeś o wejściu do drugiej tury wyborów? mój głos masz :D Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-425005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1174 Opublikowano 16 Maja 2015 ja nawet nie wiem co znaczy RTS, RTS Robotnicze Towarzystwo Sportowe. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-425441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1175 Opublikowano 19 Maja 2015 RTS Robotnicze Towarzystwo Sportowe. ahh danke Todek hehe Cóż pierwsze wędzenie w borniaczku było zimne.. szynki wyszły fajnie. Następne już 'normalne', repertuar; słonina do słońbasy, szynkowa, krakowska z kuminem i kminkiem (chyba najsmaczniejsza wyszła) i kiełbasa z połcia (cienka i gruba). Mało czasu na odpowiednie zapeklowanie mięsa było i brak doświadczenia w wiązaniu osłonek, ale chyba wyszło nie najgorzej oceńcie po przekrojach Oprócz tego zabawa z sous vide - pachwina wp. w gotowych mieszankach przyprawowych (zapewne z glutaminianem itp, ale chciałem wypróbować..) oraz końcówka z żeberek w swojskich 'chilli+czosnek' - wyszło dużo lepiej niż pozostałe 2 'chemiczne' Przy okazji.. niestety odkryłem, że mój starszy termometr nieco przekłamuje... o ok. 6*C a myślałem, że będzie gniotsa nie łamiotsa hehehe w końcu najprostsze powinno być najtrwalsze. Mięsa tłuste z sous vide - niet. Zapakowane próżniowo i gotowane? - jak najbardziej PYCHAAA Zostało mi z majówki jeszcze trochę świeżej ricotty od Sylwusia w sumie to leżała w lodówce już ponad 2 tygodnie i była monitorowana - żadnych oznak zepsucia! Serek przepyszny i zjadany po troszę mmm Była potrzeba na śmierdzącą serową smarówkę (przez spec me ajke od Wiesia dzięki Wiesiu jeszcze raz hehe), więc usmażyłem tą ricottę na dużej ilości oliwy z dodatkiem wędzonej soli, sosu rybnego, marynowanych chilli, pasty chilli, octu jabłkowego i czosnku niedźwiedziego. PYCHOTA! Sylwuś pomyśl nad takim przerobem ricotty - na prawdę świetne to wyszło, chociaż trzeba wykombinować jakiś bardziej śmierdzący dodatek heheNie tak śmierdząca jak oryginał z Albanii, ale strzał w dziesiątkę. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/47/#findComment-425999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.