Zbój Madej Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 fotki z dzisiejszego zadymianiaNa fotkach ładnie to wygląda, a w smaku :rolleyes: mam nadzieję, że po zlocie będziem się widzieć u mnie, w końcu będzie miejsce :D Trzy wesela ... albo sklep. :grin: :grin: ja tam swoim dozuję dobra ziemskie. z lenistwa...O to pisu niepoprawny chłopak :lol: :lol: Bogatynia, Lubań, LeśnaWychodzi na to, że trza przyjechać i Was pilnować, cobyście wędzarni nie roznieśli :grin: :tongue: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Wychodzi na to, że trza przyjechać i Was pilnować, cobyście wędzarni nie roznieśli :grin: :tongue: No i to jest to :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Co może być przyczyną nie do parzenia baleronów w środku (surowe), pomimo tego iż były parzone do temp. 72*C w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Dwie rzeczy . 1. termometr źle mierzy temperaturę . 2 termometr źle umieszczony w baleronie . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Termometr kalibrowany, wychodzi na to drugie. Na szczęście objaw wystąpił tylko w dwóch sztukach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Jest i trzecia możliwość Sonda umieszczona w małym baleronie po dojściu temp do wymaganej, wyjęte razem dużo większe balerony bez mierzenia temperatury Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Po pierwsze Dziadek może mieć rację.A po drugie ja baleron parzę do 74C.Lubię mięciutki. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Wysłany: Dzisiaj 12:24 Co może być przyczyną nie do parzenia baleronów w środku (surowe), pomimo tego iż były parzone do temp. 72*C w środku? :!: jezeli byly tej samej wielkosci zmien termometr :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Termometr sprawdzałem, wychodzi na to że mogłem wbić w mniejszą sztukę od tych dwóch. Co do miękkości są ok, ale też teraz będę parzył jak Arkadiusz do 74*C, wolę jak baleron jest bardziej zwięzły, szynki lubię soczyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 :wink: dzisiaj parzylem baleron do 68 st.super :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Dziś na obiad w pracy robiłem takie cudo: Była :thumbsup: , niestety zdjęcia wykonane telefonem i nie oddają w pełni efektu, przekłamują kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek G Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 A co to za praca?Może Straż Pożrna? :question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacak Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Hym... :thumbsup: , mam tak blisko... , jak smakowicie wyglądają te ślicznotki, kiedy planujesz następne? :grin: Pokemon wspomniał o "wspólnym wędzeniu" chętnie się zjawię Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Może Straż Pożrna? dokładnie kiedy planujesz następne? :grin:we wrześniu :grin: Pokemon wspomniał o "wspólnym wędzeniu" chętnie się zjawię :grin: mini zlot byłego jeleniogórskiego :grin: zapraszam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacak Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Koniecznie musimy się zorganizować :clap: Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Dziś podreptałem troszkę w kuchni przy nieocenionej pomocy LP, leczo w słoiki bez kiełbaski. Wyszło 19 słoików: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Oj Adam chyba zacznę się stołować na Twojej zmianie w SP :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Oj Adam chyba zacznę się stołować na Twojej zmianie w SP :thumbsup:Jutro pracuję, więc zapraszam :grin: Pasztet @Halusi@ w moim wykonaniu: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Pasztet @Halusi@ w moim wykonaniu:smola :clap: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 smola, Pasztet super też robię nie jednokrotnie i wszyscy przyjaciele chwalą :clap: Ja robię z grzybkami i żurawiną Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 No, naprawdę rewelacja, dałem tylko ciut za dużo żurawiny i wyszedł słodkawy :grin: Ja robię z grzybkami i żurawiną Tu było tak samo :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Ja robię z grzybkami i żurawiną - no może ... :rolleyes: ... kiedyś spróbuję :thumbsup: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Pasztet @Halusi@Z tego co pamiętam szybko na zlocie się rozchodził :thumbsup: :thumbsup: :grin: no chyba, że to był pasztet kogoś innego :rolleyes: nie no to był chyba Haluśkowy :rolleyes: :rolleyes: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 4 Września 2012 e dwa dzionki nie zaglądałem, w niedzielę zawody OSP, wczoraj wędzenie w doborowym towarzystwie, aż nie miałem sił parzyć, parzę teraz. Kiełbasę będę wędził jutro, dziś nie wychodzę :grin: . Dopadła mnie służba K-A-C :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 4 Września 2012 Adam pokaż wyroby i napisz jaką kiełbasę robiłeś :smile: . Wprawdzie nie znam tego Towarzystwa ale jak piszesz , że doborowe to super przy takim to wędzić mogę i cały tydzień :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.