Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za opinię. To może coś im się zmieniła oferta bo na aukcji cylinder ma wymiary właśnie 225mm średnicy. Czyli jak dotąd bez żadnej awarii, a dużo nią już przerobiłeś?

Jakieś 1000 kg z czego z 150kg to kabanosy. A czy obok oferty jest napisane że do tej średnicy napęd ichni da radę? Ja zakupy robię u nich osobiście bo mam dosyć blisko ok 30km i na miejscu widziałem te z napędem są wąskie A wysokie , choć do śr, 225 ale 10 kg coś sobie przypominam że kolo mówił że może dac radę. Ja niestety mam 15kg i to już na ten silniczek za wiele , nie pomyślałem przy zakupie i nie dopytalem jak z rozbudową, ale sam dorobilem napęd i jest ok

post-41703-1552278404,1097_thumb.jpeg

 

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez EAnna

Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON"

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-626164
Udostępnij na innych stronach

z tego co ja ustaliłem i chcę kupić to cookpro    

ma najmocniejszy silnik 120v 

gdzie ROYAL 25v 

 chcę kupić w najbliższym czasie COOKPRO  lecz nadal nie widziałem w akcji 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-626298
Udostępnij na innych stronach

nie żebym się czepiał, ale moc to raczej w watach wyrażamy,więc 120 W i 25 W

No i Royal Catering Model: RCWF-15LE-H ma 260 W mocy, a nie 25 W https://www.expondo.pl/royal-catering-nadziewarka-do-kielbas-15-litrow-elektryczna-1348 a 10-ciolitrowa 230W

obie zasilane napięciem 230V z tym, że cookpro nie podaje mocy silnika na swojej stronie.

 

dodat tylko, że na znanym portalu aukcyjnym są.....tańsze :)

Edytowane przez witek1965
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-626306
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Witam .

 Dziś przyszła nadziewarka https://allegro.pl/oferta/nadziewarka-edelhoff-eh-maszynka-do-miesa-3kg-7157935459. Wiadomo że chińczyk , ale po przeczytaniu forum uznałem że zrobie  przeróbki. CHciałem zrobić odpowietrznik w tłoku, ale chyba teraz  ten element jest  robiony fabrycznie, JEst dziurka od dołu, jak  zatkałem  wylot  ręką i pokręciłem tłokiem w dół to powietrze ładnie się wydostawało.,

WIęc chyba dobrze myśle że  nie trzeba robić odpowietrznika?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-628564
Udostępnij na innych stronach

Darkoss90 parę lat temu skusiłem się na chyba podobną nadziewarkę o pojemności coś 5 l. Może ta twoja będzie lepsza. Moja niestety miała jedną podstawową wadę. Podstawa do której montuje się lejek łączona była z tubą za pomocą silikonowej uszczelki. Wszystko było w miarę OK do momentu aż nie zachciało mi się kabanosów. Uszczelka była wypychana przez masę i mięcho wydostawało się na zewnątrz po obwodzie. Kombinowałem dosyć długo co z tym fantem zrobić. Ostatecznie poszła na złom.

Lubię sobie wędzić 😁

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-628576
Udostępnij na innych stronach

Darkoss90 parę lat temu skusiłem się na chyba podobną nadziewarkę o pojemności coś 5 l. Może ta twoja będzie lepsza. Moja niestety miała jedną podstawową wadę. Podstawa do której montuje się lejek łączona była z tubą za pomocą silikonowej uszczelki. Wszystko było w miarę OK do momentu aż nie zachciało mi się kabanosów. Uszczelka była wypychana przez masę i mięcho wydostawało się na zewnątrz po obwodzie. Kombinowałem dosyć długo co z tym fantem zrobić. Ostatecznie poszła na złom.

Też kiedyś z tym pronlemem walczylem ,ale dałem radę z reklamówkaą z biedry zamiast uszczelki,

Reasumując nadziewarki tego typu nie są do kabanosów

 

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON"

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-628592
Udostępnij na innych stronach

W poniedziałek wędzenie, nadziewanie rano albo niedziele wieczór. TAk myśle  sobie, ta uszczelka jest lekko niżej niż górna krawędź dolnego korpusu. WEzme poxipol, połącze to nad tą uszczelką(poxipol to mocne połączenie). Za chiny ludowe mi tej uszczelki do góry nie powinno wypchnąć, a kontakt farszu z ''klejem'' też nie będzie możliwy. Pytanie tylko czy bedzie zachodzić potrzeba  rozmontowania nadziewarki....wtedy lipa bo będzie to połączone.

Do tłoka  jednak dorobiłem  dodatkowy odpowietrznik z śrubki z sprężynką od dołu. Robiłem dziś próbe nadziewania z mięsa  mielonego i jestem zadowolony.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-628752
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Witam serdecznie.

Tata emeryt po latach powoli wraca sobie do wyrobu domowych wędlin. W chwili obecnej bawi się w
kiełbasy cienkie, białą, zwyczajną itp oraz grubsze kanapkowe. Ogólnie robi około 3-5kg farszu do
2 razy w miesiącu.

Na tą chwile radzi sobie maszynką do mielenia mięsa jednak wspominał, że może kupiłby prostą
nadziewarkę, żeby ułatwić sobie pracę.
Zatem chciałbym mu w tym pomóc i kupić taką prostą i niedrogą nadziewarkę, która będzie
odpowiednia do jego potrzeb.

Do wydania miałbym zaledwie 250zł.
Na forum wyczytałem, że do tych potrzeb powinna to być nadziewarka od 3 do 5 kg wsadu oraz że w
tej kwocie mogę liczyć jedynie na "Chińczyka". Ze względu na ograniczoną ilość miejsca do pracy ograniczam się do nadziewarki pionowej.
Powinienem zwrócić uwagę aby chociaż cylinder był z nierdzewki.
Wiem już również, że bardzo istotnym jest aby w tłoku był otwór odpowietrzający
oraz najlepiej jakby korpus wraz z wylotem stanowił całość aby zapobiec rozszczelnieniu się układu
i wyłażenia farszu dołem. Ostatnią istotną kwestią jest sposób mocowania
lejków oraz materiału z jakiego są wykonane. Mocowanie najlepiej na śrubunek a materiał oczywiście
nierdzewka.

Niestety w tej kwocie nadziewarki spełniającej wszystkie te wymagania nie znajdę :-(
Prosiłbym zatem o pomoc w wyborze najmniejszego zła, żeby obecnemu już dziadkowi pracowało się po prostu przyjemniej :-).

Na forum wyczytałem również, że nie ma znaczenia jakiego dystrybutora wybiorę czy to Oscar Cook,
czy Edelhoof itp ponieważ otrzymam tego samego "Chińczyka" gdyż to ten sam produkt sygnowany
tylko naklejką danego dystrybutora.
Jednak zauważyłem, że występują w zasadzie 2 rodzaje konstrukcji tych nadziewarek różniące się
mocowaniem do stołu, dnem korpusu wraz z wylotem oraz mocowaniem lejków.

Dla przykładu:

1. Nadziewarka Browin 2,5kg --> https://sklep.nomart.pl/p/520/14674153/nadziewarka-pionowa-2-5-kg-nadziewarki-wedliniarstwo.html

2. Nadziewarka Oscar Cook 3kg --> https://www.robimywedliny.pl/pl/p/Nadziewarka-do-kielbas-3kg/257

W zależności od wybranej wielkości dolączone jest 3 do 6 lejków. Nigdzie niestety nie znalazłem
tego typu nadziewarki z lejkami z nierdzewki. I nie wiem czy pasowały by w przyszłości jakieś
nierdzewne od innych nadziewarek.

Bardziej przemawia do mnie konstrukcja Browina ze względu na przykręcane lejki śrubunkiem w dodatku z rowkami odpowietrzającymi. W wersji 4kg dołączonych jest nawet 6 wilkości lejków.
Co wy na to?

Z góry bardzo dziekuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez Radek1984
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635212
Udostępnij na innych stronach

Witaj.

Ja używałem tej o cook-a i wykręcikrm na niej z pół tony farszu,

dawała radę jednak nie bez problemów. Główny problem to połączenie korpusu z cylindrem tam farsz uciekał najbardziej jednakże opanowalem problem i nie było tragedii. Ta z browinu to jakby to samo tylko lejek przykrecany to plus ale nie warunek krytyczny .

Podsumowując to obie dadzą radę na tego typu ilości i na pewno umilą prace , ja skłonił bym się do browinu 4 kg tylko dlatego że większy i za jednym podejściem cały wsad tatko ma w środku i to uważam za najważniejsze kryterium przy tym sprzęcie który porównujesz , pojemność cylindra.

Pozdrawiam.

 

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez grehor1

Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON"

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635218
Udostępnij na innych stronach

Dziś miałem przyjemność pracować nadziewarką Hendi 7 litrów. Fajnie się nią nadziewa, ale po roku sporadycznego użytkowania ( nie wiem, czy więcej jak 250 kg nadziała) widać odbarwienia i o zgrozo rdzę, najnormalniejszą rdzę. jak dla mnie to jakieś nieporozumienie.

Zalety : świetny odpowietrznik, przekładnia.

W tej chwili 75 litrowa kosztuje 638 zł w https://www.hendi.pl/nadziewarka-do-kielbas-profi-line---pionowa-5-litrow--kod-282588

a 7 litrowa o dziwo tylko https://www.hendi.pl/nadziewarka-do-kielbas-profi-line---pionowa-7-litrow--kod-28209050 zł więcej.

Nie bardzo wiem, czy chciałbym kupić którąś z nich. Chyba, że właściciel po prostu o nią nie dbał.

 

 


[Dodano: 17 lip 2019 - 21:11]

Znalazłem T4ALL 7 litrów w cenie 599 zł. W opisie stal kwasoodporna, czyli powinna również być odporna na sól, aczkolwiek na sól powinna być odporna również stal nierdzewna,.O dziwo 5 litrowa kosztuj e 50 zł więcej :laugh:

post-87196-0-24740800-1563390287_thumb.jpg

post-87196-0-59848900-1563390315_thumb.jpg

post-87196-0-79562200-1563390327_thumb.jpg

Edytowane przez witek1965
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635234
Udostępnij na innych stronach

Co wy na to?

 

Poszukaj używanej na portalach aukcyjnych, olx, bazarach i targach staroci.

Można za tę kwotę trafić na naprawdę fajny i solidny sprzęt.

O lejki się nie martw bo jest na naszym forum kolega który chyba każdy lejek  dorobi

Edytowane przez Alinka
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635239
Udostępnij na innych stronach

[Dodano: 17 lip 2019 - 21:11]

Znalazłem T4ALL 7 j

 

No to widzę że budżet zwiększył się o 100%

Ja używam od 3lat 4ALL-a 15l i jestem zadowolony to inny rodzaj sprzętu niż ten o który pytałeś pierwotnie , oczywiście na plus.

 

 

 

 

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez grehor1

Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON"

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635245
Udostępnij na innych stronach

odbarwienia i o zgrozo rdzę, najnormalniejszą rdzę.

 

Nie bardzo wiem, czy chciałbym kupić którąś z nich. Chyba, że właściciel po prostu o nią nie dbał.

Jakbym miał zgadywać to te plamy rdzy to zanieczyszczenia zwykła stalą, która koroduje. Zanieczyszczenia mogły powstać przy produkcji albo na przykład ktoś szlifował coś w pobliżu. Można kupic pastę trawiąco pasywującą i wyczyścić elementy urządzenia, które są wykonane z kwasówki (na pewno nie elementy przekładni). Trzeba mieć świadomość, że pasta jest żrąca. A można ją nabyć za około 40 PLN.

Edytowane przez janusz_p
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635247
Udostępnij na innych stronach

Witaj.

Ja używałem tej o cook-a i wykręcikrm na niej z pół tony farszu,

dawała radę jednak nie bez problemów. Główny problem to połączenie korpusu z cylindrem tam farsz uciekał najbardziej jednakże opanowalem problem i nie było tragedii. Ta z browinu to jakby to samo tylko lejek przykrecany to plus ale nie warunek krytyczny .

Podsumowując to obie dadzą radę na tego typu ilości i na pewno umilą prace , ja skłonił bym się do browinu 4 kg tylko dlatego że większy i za jednym podejściem cały wsad tatko ma w środku i to uważam za najważniejsze kryterium przy tym sprzęcie który porównujesz , pojemność cylindra.

Pozdrawiam.

 

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

grehor1 wielkie dzięki za odpowiedź :-) Myślę że ojczulek będzie zadowolony bo i tak przeskok w przyśpieszeniu i przyjemności pracy będzie ogromny :-)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635260
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie.

 

Tata emeryt po latach powoli wraca sobie do wyrobu domowych wędlin. W chwili obecnej bawi się w

kiełbasy cienkie, białą, zwyczajną itp oraz grubsze kanapkowe. Ogólnie robi około 3-5kg farszu do

2 razy w miesiącu.

 

Na tą chwile radzi sobie maszynką do mielenia mięsa jednak wspominał, że może kupiłby prostą

nadziewarkę, żeby ułatwić sobie pracę.

Zatem chciałbym mu w tym pomóc i kupić taką prostą i niedrogą nadziewarkę, która będzie

odpowiednia do jego potrzeb.

Z góry bardzo dziekuję za wszelką pomoc.

 

Pozdrawiam serdecznie

 

Przeczytaj dokładnie temat, a znajdziesz tam sporo ciekawych rzeczy  :D .

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10065-nadziewarka-pionowa-oscar-cook/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635262
Udostępnij na innych stronach

Jak możesz sobie pozwolić kup coś z hendowatych. Jeżeli budżet jest mniejszy to w jego ramach. Ale poniżej 100 PLN to chyba nie ma sensu. Obecnie ceny bardziej przedziały cenowe oddają jakość.Przy tej wielkości spokojnie starczy 3 litrów. Co więcej łatwiej ją ogarnać logistycznie od większych.

 

 

 

Warto poszukać w kilku sklepach bo są dość duże różnice w cenach. Można trafić też uzywke w dobrej cenie i stanie. Jak kupować to całą nierdzewke, są tańsze ale podstawa z blachy malowanej.

Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635266
Udostępnij na innych stronach

Osobiście od kilku lat użytkuję Oscar coka  3l. i mogę tylko potwierdzić że pojemność 3l. starcza na spokojnie, a nawet z dużym zapasem, jest za to niewielka, bardzo poręczna w użytkowaniu oraz łatwo mieści się w każdej szafce kuchennej, nie blokuje miejsca. Nadziewarki 5l. to oczywiście super sprzęt, lecz to już półprofesjonalne urządzenia  dedykowane raczej do małej gastronomii, ich wielkość, waga i gabaryty, no i cena, też całkowicie innego kalibru :D. Wszystko więc zależy od potrzeb  :D .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635268
Udostępnij na innych stronach

 

 

w tej kwocie mogę liczyć jedynie na "Chińczyka"
Cokolwiek byś nie kupił to będzie oryginalny "chińczyk". Lejkami plastikowymi się nie przejmuj, są nie gorsze od metalowych. Osobiście polecam rozpatrzeć ofertę na revolution.pl . Firma ta to też HENDI. Mam od nich najtańszą  3-litrową malowaną i tą polecam. Co prawda kabanosów nią nie nadziewałem bo lejek był za gruby. Te nadziewam najtańszym "chińczykiem" za ok. 70 zł. Ograniczenia budżetowe niestety znam aż zanadto, ale kto tanio kupuje ten 2 razy płaci (też przekonałem się osobiście).
Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635271
Udostępnij na innych stronach

 

 

. i mogę tylko potwierdzić że pojemność 3l. starcza na spokojnie, a nawet z dużym zapasem
  generalnie można się zgodzić, bo też takowa pracuje, ale najczęściej wyrabiam 15-20 kg. Pierwszy raz wyrobiłem lekko ponad 30 kg i pożyczyłem 7 litrowego Hendi. To jednak jest inna para kaloszy. Rożnica w cenie między 3 l i 7 l, jest niewielka -

T4All 529 vs 599 zł.

 

 

 

Nadziewarki 5l. to oczywiście super sprzęt, lecz to już półprofesjonalne urządzenia dedykowane raczej do małej gastronomii, ich wielkość, waga i gabaryty, no i cena, też całkowicie innego kalibru :D

 

Obecnie użytkuje takowego Oscar Cooka jak i Ty, ale uczciwie rzecz ująwszy, to są zupełnie inne urządzenia i nie można ich porównywać. Tego typu co Oscar Cook są 3 kg, 4 kg i 5,5 kg .Cena największej - 5,5 kg to 205 zł, a 3 kg 149 zł, więc to nie jest aż taki inny kaliber.

 

Nie można porównywać nadziewarki prostej w budowie, gdzie tylko cylinder jest ze stali nierdzewnej  i tłok, swoja droga z bardzo kiepsko rozważanych odpowietrzeniem, które się zatyka bardzo szybko,   do urządzenia z przekładnią w całości wykonanego ze stali nierdzewnej, porządnym odpowietrznikiem itd.  Jak dla mnie to są zupełnie dwa światy.

Zgodzę się z tym, że daje radę ten Oscar, ale nie ma porównanie do nadziewarek z przekładnią. A już nabijanie kiełbas, do których nie dodaje się wody, to już całkowita porażka. Trzeba włożyć bardzo dużo siły, żeby wypchać farsz, a dołączone uchwyty mocujące nie są w stanie utrzymać nadziewarki na stole.

Piszę to z autopsji. Nadziewanie Oscarem można porównać do mieszania korbą w mieszałce 20 l bez przekładni, a nadziewanie hendowatą, do mieszania w mieszarce z przekładnią. Różnica ogromna.


[Dodano: 18 lip 2019 - 14:19]

 

 

Jakbym miał zgadywać to te plamy rdzy to zanieczyszczenia zwykła stalą, która koroduje. Zanieczyszczenia mogły powstać przy produkcji albo na przykład ktoś szlifował coś w pobliżu. Można kupic pastę trawiąco pasywującą i wyczyścić elementy urządzenia, które są wykonane z kwasówki (na pewno nie elementy przekładni). Trzeba mieć świadomość, że pasta jest żrąca. A można ją nabyć za około 40 PLN.
   Znam te zjawiska i wiem jak usunąć, ale to nie moja nadziewarka więc wymyłem dokładnie po skończonej pracy i taką oddam.

Natomiast jestem prawie pewien, że nie stała w pobliżu miejsca szlifowania. Te plamy są dość spore, i gładziutkie, natomiast po szlifowaniu drobiny stali i ściernica są drobniutkie i ostre, co powoduje wbijanie się ich w materiał. Ostatnio dość sporo szlifowałem :)  Po usunięciu pozostaje maleńka, dziurka wyczuwalna pod opuszka palca, a tu jest po prostu plama. Tak, czy siak zniechęciłem się do Hendi, gdybym miał kupować, No i T4All cenowo  jest bardziej zachęcająca. Dopytam jeszcze, czy to stal kwasoodporna jak w opisie, czy błąd (niektórzy nie rozróżniają stali kwasoodpornej ze stalą nierdzewną).

 

 

 

to inny rodzaj sprzętu niż ten o który pytałeś pierwotnie , oczywiście na plus.
miałem okazje się wczoraj o tym przekonać. :)

Do luksusu łatwo się p[rzyzwyczaić :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635273
Udostępnij na innych stronach

 

 

niektórzy nie rozróżniają stali kwasoodpornej ze stalą nierdzewną).
 

Napewno nadziewarki znajdujące się w sprzedażny są wykonane ze stali nierdzewnej, a nie kwasoodpornej. 

Ze stali kwasoodpornej były by prawie nie do zapłacenia. Już przez samą obróbkę mechaniczną. Np.: wszystkie spawy powinny być polerowane przy kwasówce.

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635274
Udostępnij na innych stronach

 

niektórzy nie rozróżniają stali kwasoodpornej ze stalą nierdzewną).
 

Napewno nadziewarki znajdujące się w sprzedażny są wykonane ze stali nierdzewnej, a nie kwasoodpornej. 

Ze stali kwasoodpornej były by prawie nie do zapłacenia. Już przez samą obróbkę mechaniczną. Np.: wszystkie spawy powinny być polerowane przy kwasówce.

 

Panowie, nie ma w tej chwili formalnego podziału na stale kwasoodporne i nierdzewne - norma PN-71/H-86020 jest wycofana. Abstrahując od tego - łatwo sprawdzić, czy mamy do czynienia z austenityczną stalą używając magnesu - nie powinien łapać się tej stali. Nie ma też żadnej konieczności polerowania spawów - po co?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635276
Udostępnij na innych stronach

 

 

używając magnesu - nie powinien łapać się tej stali.
 

Nie chcę się kolego tu wymądrzać, ale jesteś w błędzie. Są stale nierdzewne do których magnes się przyczepia.

A tu są stale kwasoodporne 0H18N9, 1H18N12T, H17N13M2T, OH13N28M3TCu, 0H22N24M4TCu.

A spawy w tych stalach dlatego się poleruje,  żeby między innymi: nie rdzewiały.

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635278
Udostępnij na innych stronach

Mam ta oscar cook 3 l krece korba a silaczka nie jestem , nie podniose natomiast na stol z ziemi wiecej jak 5 kg , zaleta malo miejsca i jak dla kogos co robi tylko dla siebie , nie przeliczam cenewo bo stac mnie na lepsza , tylko po co ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635280
Udostępnij na innych stronach

Napewno nadziewarki znajdujące się w sprzedażny są wykonane ze stali nierdzewnej, a nie kwasoodpornej.

 

masz rację. Po konsultacji ze sklepem T4All w kwestii cen oraz materiałów, otrzymałem informację tej treści :

 

Dzień dobry,

Potwierdzam, że aktualnie tak pozycjonujemy ceny:

7l to faktycznie 599 zł, a  5l 649 zł (akcja promocyjna).

Co do stali to ma Pan słuszną uwagę - czyli:

potwierdzam, że nadziewarka wykonana jest ze stali

nierdzewnej (dokładnie 304).

Przekładnia natomiast wykonana jest ze stali narzędziowej.

W przypadku dodatkowych pytań służę pomocą.

 

podpis

 

 

 

 

Mam ta oscar cook 3 l krece korba a silaczka nie jestem
ja również takową posiadam i przy zwykłych kiełbasach nie mam problemów, co już zaznaczyłem niejednokrotnie. Natomiast skłamałbym, twierdząc, że nie widzę różnicy w pracy przy użyciu obydwu urządzeń. To tak jak z jazdą Ukrainą (rower) a dobrze skrojonym rowerem z dobrym osprzętem. Niby dwa koła, niby napęd siłą mięśni to porusza, ale efekty z jazdy zgoła inne. Edytowane przez witek1965
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635282
Udostępnij na innych stronach

Zgadzam sie z Toba , ja robie raz ze dosc zadko a dwa ze niewiele, max 5 kg, a taka nadziewarka dobra jest duza i ciezka , a ja juz nie mam miejsca bo mieszkam w bloku ..a hobby sie rozwija i coraz wiecej gadzetow :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/712-wyb%C3%B3r-nadziewarki/page/118/#findComment-635285
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.