Skocz do zawartości

Annam W kuchni robi....


Rekomendowane odpowiedzi

@Annam,

 

Apetycznie wyglądają  szaszłyczki w Twoim wykonaniu.

Bardzo zdrowa kuchnia :clap: 

Spróbuj następnym razem, tak dla odmiany dodać kiszonego ogórka.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467823
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 Ale smacznie :) Anno jakas specjalna marynate robisz do kurczaka? bo u mnie to zazwyczaj najpopularniejsza sweet chili :) oj chyba musze zrobic tylko niestety na patelni grylowej ..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467825
Udostępnij na innych stronach

 

 

petycznie wyglądają  szaszłyczki w Twoim wykonaniu. Bardzo zdrowa kuchnia   Spróbuj następnym razem, tak dla odmiany dodać kiszonego ogórka.

Dziekuje :)  

Mialam dodac ananasa, ale tez mi zjedli. U mnie sie tylko odwroce, juz cos ginie w kuchni  :laugh:

Ale uwage zachowa i dodam. 

 Kiedy robie z baraniny to daje ,dla odmiany feta ser, bo u mnie kazdy lubi.

 Chyba w przyszlym tygodniu te baranie zrobie.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467826
Udostępnij na innych stronach

Ja czasem daje kawalki kolby kukurydzy ,ananas tez pyszniutki ..z ogorkiem nigdy nie robilam ,trzeba posmakowac ale to juz nie w mojej marynacie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467830
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ale smacznie  Anno jakas specjalna marynate robisz do kurczaka? bo u mnie to zazwyczaj najpopularniejsza sweet chili oj chyba musze zrobic tylko niestety na patelni grylowej ..
 

 Tutaj dalam, 3 lyzki sosy sojowego, 3 lyzki octu jabklowego, 3 lyzki mirin i 5 lyzek sake oraz 4 lyzki oleju( tym razem dama z sezamu bo bardzo lubie ten smak) . Do tego tylko chilie. I tak monieszalam w misce, aby mieso bylo zalane, ale nie zatopione,przynajmniej 2 godziny powinno byc w marynacie. Pozniej kiedy nadziewam, mieso nie ma ciemnego koloru.

 

 Electra, ja mam na " zle dni" patelnie grill, albo tez robie na grillu w piekarniku . Bardzo smacznie wychodzi. Zabawa polega w smaku na tym, aby nie bylo tluszczu w czasie smazenia/grilowania.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467831
Udostępnij na innych stronach

 

 Kiedy robie z baraniny to daje ,dla odmiany feta ser, bo u mnie kazdy lubi.

 Chyba w przyszlym tygodniu te baranie zrobie.

 

 

 

Jagnięcina to już jest wyższa szkoła smaku.

Mamy w chłodni na stanie jagnięcinę z Twoich regionów,  z ....Nowej Zelandii :)

Edytowane przez El komendante
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467839
Udostępnij na innych stronach

saszlyki z jagnieciny ...nie ma lepszych :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467840
Udostępnij na innych stronach

Aniu..te ziemniaki to bataty.Co do reszty to dostaje ślinotoku szczególnie na losy i szaszłyki :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467890
Udostępnij na innych stronach

Przepis na marynatę zanotowany :thumbsup: Dzięki :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467904
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jagnięcina to już jest wyższa szkoła smaku. Mamy w chłodni na stanie jagnięcinę z Twoich regionów,  z ....Nowej Zelandii

Ja nie wiedzialam, ale robie ja, tak jakby z rozpedu. Wielu Polakow/emigrantow nie lubi jagnieciny ( my tutaj potocznie mowimy baranina i dlatego tak napisalam  ;) ) , ale zwykle jak u mnie  jest bbq to zjadaja i smakuje im. Moze wlasnie to zalezy od sposobu smazenia. 

A  NZ jak wiem, wysyla wszedzie, na caly swiat.

 

 

Aniu..te ziemniaki to bataty.Co do reszty to dostaje ślinotoku szczególnie na losy i szaszłyki

 HAlusia postaram sie zapamietac nazwe, dziekuje. A lody nawet bez maszyny mozesz zrobic, tylko odrobine wiecej zabawy jest. Wiem, o wczesniej tak robilam :D 

 

 

Przepis na marynatę zanotowany Dzięki

 Kostek, mam nadziej, ze bedzie smakowac :D  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467916
Udostępnij na innych stronach

 Dwa dni temu zrobione, ale skonczylam cala prace wyety pozno ,wiec nie chcialo mi sie wstawic, wczoraj byly upaly to nawet o tym nie myslalam. A dzisiaj jest dzien, odpowiedni dzien do pokazania mojej lasagne.

  Sklad, z mojego recznie zrobionego makaronu, ( przepsi na makaron wczesniej podany), roznica w wyrobieniu jest tylko taka, ze jak rozwalkowuje w maszynce to robie go grubszym i titaj daje bez obgotowywania. Dlatego  pozniej wychodzi jakby falbanka.

 Sos pomidorowy jest z bardzo duza iloscia warzyw i to z ogrodu, cebula, czosnek, cukinia sztuk 3,baklazan sztuk 4.A sklepowie to marchew pietruszka i seler. Wiadomo pomidory  no a mieso tylko wolowe.  Do tego duza doza ziol i przypraw, ze rodzinna byla juz glodna kiedy sos sie gotowal. 

 NAstepnie bechamel sos, ktory dodaje jako trzecia warstwe w lasagne ( mleko, maslo maka, parmesan cheese, sol i galka muskatulowa) , no i ser starty na wierzch. To wszystko. A tak wyglada:

post-40723-0-13073600-1452720914.jpg

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468539
Udostępnij na innych stronach

Spokojnie rob ze swojego przepisu makaron. Ja taki robie, bo  ma malo maki, a nam smakuje. Ale jesli bedziesz mogla to polecam spobowac.   Po zjedzeniu np. talerza rosolu z takim makaronem, czuc sie bedzie bardzo najedzona. Zoltka robia swoje. :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468567
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

Anno lasagne wspaniała  :clap:  tak ostatnio pisałaś o tej lasagne że ja również popełniłem ją w ostatni weekend  :cool:

Nie była taka "swojska na wypasie" jak Twoja ale była pyszna i pochłonęliśmy ją całą  :thumbsup:

 

Z dymnym pozdrowieniem!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468571
Udostępnij na innych stronach

 

 

A dzisiaj jest dzien, odpowiedni dzien do pokazania mojej lasagne.

 

Super wygląda :thumbsup:

 

 

 

 

tak ostatnio pisałaś o tej lasagne że ja również popełniłem ją w ostatni weekend

 

No ja nie jestem na takim etapie żeby coś takiego  zrobic ;)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468573
Udostępnij na innych stronach

Arko, u mnie w dwa dni poszla jedna, a druga zostala podzielona na porcje pojedyncze i czeka no swoja kolej. Zwykle robie duzo, bo ma wziecie i mam na kilka obiadow. A jak dziewczeta zaczna szkoly, to czesto tez jest pakowana do luchbox'ow . U nas dzieci chodza do szkoly od 8:30 do 3:15 a te na studiach czasem dluzej.

 

 

 

No ja nie jestem na takim etapie żeby coś takiego  zrobic

 BAzyl, tak bedzie do czasu ,az nie sprobujesz.  Mam sasiadke, ktora moglaby byc moja mama, a jest  kolezanka. I ode mnie uczy sie wszystkiego. NAuczylam ja juz robic makarony, teraz jadla w tygodniu u mnie golabki, wiec juz kupila wszystko i bedzie je robic jutrona obiad. Na pewno zadzoni kilkakrotnie z pytaniami, ja bede gonic do niej tez ze 2 razy. Ale mi nie zalezy a ona bedzie miala rozszezone menu w domu.

 Jestes na takim etapie , na jakim sie sam stawiasz , pamietaj. A ja wierze ,ze potrafisz. :D  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468576
Udostępnij na innych stronach

Lasagne to zadne skaplikowane danie ,dasz rade ! ja czesto robie ,najpierw gotuje duzo i dlugo sosu miesnego ( koniecznie z wolowiny tak jak pisala Annam) czesc zamrazam na kolejny raz, a czesc robie lasagne,taki sos czasem podaje ze spagetti. Jak cos zostanie z lasagne to mozna zamrozic ,bedzie jak znalazl na obiad kiedy nie ma czasu na gotowanie . :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468585
Udostępnij na innych stronach

To w takim razie bardzo latwy i szybko obiad.

 Zupa z dyni i bulka z maslem czosnkowym i ziolami.

 Dynia z ogrodu wiec tylko jesc, a ze chlodne dni po goracych nastaly to dobre na taka zupe. Do tego wczorajsze bulki ( swieze nie maja tak dobrego smaku z czosnkowym maslem) ponacinalam w kratke od gory. Zrobilam maselko ( maslo + czosnek przetarty+ piertuszka zielona+ szczypiorek czosnkowy) to maselko wsmarowalam, a bardziej wlozylam w te przegrodki. ( Dla ulatwienia, najpierw w jedna strone wsmarowuje, nastepni9e odwrcam bulke 90 stopni i wsmarowuje w nastepne przedzialki, tym sposobem maselko jest wszedzie, a kiedy sie piecze to wplywa do podeszwy bulki). Teraz buleczki ulozylam w naczyniu szklanym, przykrylam papierem do pieczenia i do nagrzanego piekarnika 170 stopni na 15 minut, po tym czasie jeszcze 3-5 minut bez przykryci i buleczki maja odrobine chrupiacy daszek.

No i uprazone pestki dyni , odrobina koleandry swiezej  do zupy i obiad  dpodano :D

post-40723-0-98141900-1452847750_thumb.jpg

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468726
Udostępnij na innych stronach

Dieta, dieta ,dieta. A my jemy to co w gorace dni najlatwiej sie i gotuje i je. Dieta na gorace dni :tongue:  :D  Czyli cos na wschodni styl.

 Dzisiaj byla wolowina w sosie teriyaki, ale podana z makaronek koreanski ,zrobionym z batatow ( pamietalam nazwe, dziekuje Halusia  :D )

 Wszystko bylo zrobione, sos rowniez nie z butelki,  wole swoj nie ten kupny I obiad juz jest.  

post-40723-0-64256400-1453196767.jpg

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-469603
Udostępnij na innych stronach

 

 

Często robię takie dania, najprostsze składniki, trochę mięsa, makaronu warzyw, sos sojowy, imbir, czosnek i dużo dymki
 

 U nas rowniez , bo najszybszy obiad.i same swieze produkty. A jesli zdazy sie, ze cos zostnie, od razu jest osob ktora sobie zklepuje danie na lunch  nastepnego dnia .

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-469606
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiaj byla wolowina w sosie teriyaki, ale podana z makaronek koreanski ,zrobionym z batatow

Piękne i bardzo smakowite danie. Uwielbiam takie jedzonko :)


 

 

Zupa z dyni i bulka z maslem czosnkowym i ziolami

Same pyszności u Ciebie. Zupy takiej nie zrobię, bo dyni nie mam ale pomysł na bułeczki podkradam, rodzinka będzie zadowolona :)


 

 

odpowiedni dzien do pokazania mojej lasagne

Dobrze, że dziecka nie ma obok , bo zaraz by truł, że on też chce ;)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-469691
Udostępnij na innych stronach

 

 

Napisano dziś, 19:06 ANNAM, dnia 19 Sty 2016 - 20:46, napisał: Dzisiaj byla wolowina w sosie teriyaki, ale podana z makaronek koreanski ,zrobionym z batatow Piękne i bardzo smakowite danie. Uwielbiam takie jedzonko ANNAM, dnia 15 Sty 2016 - 19:51, napisał: Zupa z dyni i bulka z maslem czosnkowym i ziolami Same pyszności u Ciebie. Zupy takiej nie zrobię, bo dyni nie mam ale pomysł na bułeczki podkradam, rodzinka będzie zadowolona ANNAM, dnia 14 Sty 2016 - 08:35, napisał: odpowiedni dzien do pokazania mojej lasagne Dobrze, że dziecka nie ma obok , bo zaraz by truł, że on też chce

 Dziekuje Ela, ten ostatni wpis to najwieksza pochwala :blush:  :facepalm: .

 Teraz znowu zmiana pogody ,wiec obiady beda nie  i z piekarnika . NAwet za tydzien sprawdzilam, w nocy zapowiadaja znowu 9 stopni.  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-469752
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

no i tak, jak cos zrobie, to zapomne zdjecia zrobic , a pozniej juz nie ma co fotografowac. Ale weki robilam, wiec tego nie dali rady zjesc od razu

 TAk wiec, sa ogorki w zalewie octowej, kiszone, chilli w octowej ale delikatnej zalewie, oraz przeciery pomidorowe. Te to prawie na porzadku dziennym robie, bo ciagle jest swieza dostawqa pomidorow .

post-40723-0-55682400-1454571674_thumb.jpg

 

 No i jak przystalo na Tlusty czawartek paczki

post-40723-0-94760100-1454571814_thumb.jpg

 Ale juz niewiele zostalo , widac smakuja  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-473177
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.