El komendante Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #951 Opublikowano 11 Stycznia 2016 @Annam, Apetycznie wyglądają szaszłyczki w Twoim wykonaniu.Bardzo zdrowa kuchnia Spróbuj następnym razem, tak dla odmiany dodać kiszonego ogórka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #952 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ale smacznie Anno jakas specjalna marynate robisz do kurczaka? bo u mnie to zazwyczaj najpopularniejsza sweet chili oj chyba musze zrobic tylko niestety na patelni grylowej .. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #953 Opublikowano 11 Stycznia 2016 petycznie wyglądają szaszłyczki w Twoim wykonaniu. Bardzo zdrowa kuchnia Spróbuj następnym razem, tak dla odmiany dodać kiszonego ogórka. Dziekuje Mialam dodac ananasa, ale tez mi zjedli. U mnie sie tylko odwroce, juz cos ginie w kuchni Ale uwage zachowa i dodam. Kiedy robie z baraniny to daje ,dla odmiany feta ser, bo u mnie kazdy lubi. Chyba w przyszlym tygodniu te baranie zrobie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #954 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ja czasem daje kawalki kolby kukurydzy ,ananas tez pyszniutki ..z ogorkiem nigdy nie robilam ,trzeba posmakowac ale to juz nie w mojej marynacie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #955 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ale smacznie Anno jakas specjalna marynate robisz do kurczaka? bo u mnie to zazwyczaj najpopularniejsza sweet chili oj chyba musze zrobic tylko niestety na patelni grylowej .. Tutaj dalam, 3 lyzki sosy sojowego, 3 lyzki octu jabklowego, 3 lyzki mirin i 5 lyzek sake oraz 4 lyzki oleju( tym razem dama z sezamu bo bardzo lubie ten smak) . Do tego tylko chilie. I tak monieszalam w misce, aby mieso bylo zalane, ale nie zatopione,przynajmniej 2 godziny powinno byc w marynacie. Pozniej kiedy nadziewam, mieso nie ma ciemnego koloru. Electra, ja mam na " zle dni" patelnie grill, albo tez robie na grillu w piekarniku . Bardzo smacznie wychodzi. Zabawa polega w smaku na tym, aby nie bylo tluszczu w czasie smazenia/grilowania. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #956 Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Kiedy robie z baraniny to daje ,dla odmiany feta ser, bo u mnie kazdy lubi. Chyba w przyszlym tygodniu te baranie zrobie. Jagnięcina to już jest wyższa szkoła smaku.Mamy w chłodni na stanie jagnięcinę z Twoich regionów, z ....Nowej Zelandii Edytowane 11 Stycznia 2016 przez El komendante Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #957 Opublikowano 11 Stycznia 2016 saszlyki z jagnieciny ...nie ma lepszych Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #958 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Aniu..te ziemniaki to bataty.Co do reszty to dostaje ślinotoku szczególnie na losy i szaszłyki Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #959 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Przepis na marynatę zanotowany Dzięki Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #960 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Jagnięcina to już jest wyższa szkoła smaku. Mamy w chłodni na stanie jagnięcinę z Twoich regionów, z ....Nowej Zelandii Ja nie wiedzialam, ale robie ja, tak jakby z rozpedu. Wielu Polakow/emigrantow nie lubi jagnieciny ( my tutaj potocznie mowimy baranina i dlatego tak napisalam ) , ale zwykle jak u mnie jest bbq to zjadaja i smakuje im. Moze wlasnie to zalezy od sposobu smazenia. A NZ jak wiem, wysyla wszedzie, na caly swiat. Aniu..te ziemniaki to bataty.Co do reszty to dostaje ślinotoku szczególnie na losy i szaszłyki HAlusia postaram sie zapamietac nazwe, dziekuje. A lody nawet bez maszyny mozesz zrobic, tylko odrobine wiecej zabawy jest. Wiem, o wczesniej tak robilam Przepis na marynatę zanotowany Dzięki Kostek, mam nadziej, ze bedzie smakowac Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-467916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #961 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Dwa dni temu zrobione, ale skonczylam cala prace wyety pozno ,wiec nie chcialo mi sie wstawic, wczoraj byly upaly to nawet o tym nie myslalam. A dzisiaj jest dzien, odpowiedni dzien do pokazania mojej lasagne. Sklad, z mojego recznie zrobionego makaronu, ( przepsi na makaron wczesniej podany), roznica w wyrobieniu jest tylko taka, ze jak rozwalkowuje w maszynce to robie go grubszym i titaj daje bez obgotowywania. Dlatego pozniej wychodzi jakby falbanka. Sos pomidorowy jest z bardzo duza iloscia warzyw i to z ogrodu, cebula, czosnek, cukinia sztuk 3,baklazan sztuk 4.A sklepowie to marchew pietruszka i seler. Wiadomo pomidory no a mieso tylko wolowe. Do tego duza doza ziol i przypraw, ze rodzinna byla juz glodna kiedy sos sie gotowal. NAstepnie bechamel sos, ktory dodaje jako trzecia warstwe w lasagne ( mleko, maslo maka, parmesan cheese, sol i galka muskatulowa) , no i ser starty na wierzch. To wszystko. A tak wyglada: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucho Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #962 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Az wstyd sie przyznac nigdy nie robilam lasagne ale widzac twoja chyba sie skusze.Moge dodac mniej zoltek do makaronu czyli np 3 ?? Cytuj pozdr. maya Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #963 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Spokojnie rob ze swojego przepisu makaron. Ja taki robie, bo ma malo maki, a nam smakuje. Ale jesli bedziesz mogla to polecam spobowac. Po zjedzeniu np. talerza rosolu z takim makaronem, czuc sie bedzie bardzo najedzona. Zoltka robia swoje. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #964 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Anno lasagne wspaniała tak ostatnio pisałaś o tej lasagne że ja również popełniłem ją w ostatni weekend Nie była taka "swojska na wypasie" jak Twoja ale była pyszna i pochłonęliśmy ją całą Z dymnym pozdrowieniem!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #965 Opublikowano 14 Stycznia 2016 A dzisiaj jest dzien, odpowiedni dzien do pokazania mojej lasagne. Super wygląda tak ostatnio pisałaś o tej lasagne że ja również popełniłem ją w ostatni weekend No ja nie jestem na takim etapie żeby coś takiego zrobic Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #966 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Arko, u mnie w dwa dni poszla jedna, a druga zostala podzielona na porcje pojedyncze i czeka no swoja kolej. Zwykle robie duzo, bo ma wziecie i mam na kilka obiadow. A jak dziewczeta zaczna szkoly, to czesto tez jest pakowana do luchbox'ow . U nas dzieci chodza do szkoly od 8:30 do 3:15 a te na studiach czasem dluzej. No ja nie jestem na takim etapie żeby coś takiego zrobic BAzyl, tak bedzie do czasu ,az nie sprobujesz. Mam sasiadke, ktora moglaby byc moja mama, a jest kolezanka. I ode mnie uczy sie wszystkiego. NAuczylam ja juz robic makarony, teraz jadla w tygodniu u mnie golabki, wiec juz kupila wszystko i bedzie je robic jutrona obiad. Na pewno zadzoni kilkakrotnie z pytaniami, ja bede gonic do niej tez ze 2 razy. Ale mi nie zalezy a ona bedzie miala rozszezone menu w domu. Jestes na takim etapie , na jakim sie sam stawiasz , pamietaj. A ja wierze ,ze potrafisz. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #967 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Lasagne to zadne skaplikowane danie ,dasz rade ! ja czesto robie ,najpierw gotuje duzo i dlugo sosu miesnego ( koniecznie z wolowiny tak jak pisala Annam) czesc zamrazam na kolejny raz, a czesc robie lasagne,taki sos czasem podaje ze spagetti. Jak cos zostanie z lasagne to mozna zamrozic ,bedzie jak znalazl na obiad kiedy nie ma czasu na gotowanie . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #968 Opublikowano 15 Stycznia 2016 To w takim razie bardzo latwy i szybko obiad. Zupa z dyni i bulka z maslem czosnkowym i ziolami. Dynia z ogrodu wiec tylko jesc, a ze chlodne dni po goracych nastaly to dobre na taka zupe. Do tego wczorajsze bulki ( swieze nie maja tak dobrego smaku z czosnkowym maslem) ponacinalam w kratke od gory. Zrobilam maselko ( maslo + czosnek przetarty+ piertuszka zielona+ szczypiorek czosnkowy) to maselko wsmarowalam, a bardziej wlozylam w te przegrodki. ( Dla ulatwienia, najpierw w jedna strone wsmarowuje, nastepni9e odwrcam bulke 90 stopni i wsmarowuje w nastepne przedzialki, tym sposobem maselko jest wszedzie, a kiedy sie piecze to wplywa do podeszwy bulki). Teraz buleczki ulozylam w naczyniu szklanym, przykrylam papierem do pieczenia i do nagrzanego piekarnika 170 stopni na 15 minut, po tym czasie jeszcze 3-5 minut bez przykryci i buleczki maja odrobine chrupiacy daszek.No i uprazone pestki dyni , odrobina koleandry swiezej do zupy i obiad dpodano Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-468726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #969 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Dieta, dieta ,dieta. A my jemy to co w gorace dni najlatwiej sie i gotuje i je. Dieta na gorace dni Czyli cos na wschodni styl. Dzisiaj byla wolowina w sosie teriyaki, ale podana z makaronek koreanski ,zrobionym z batatow ( pamietalam nazwe, dziekuje Halusia ) Wszystko bylo zrobione, sos rowniez nie z butelki, wole swoj nie ten kupny I obiad juz jest. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-469603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #970 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Często robię takie dania, najprostsze składniki, trochę mięsa, makaronu warzyw, sos sojowy, imbir, czosnek i dużo dymki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-469605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #971 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Często robię takie dania, najprostsze składniki, trochę mięsa, makaronu warzyw, sos sojowy, imbir, czosnek i dużo dymki U nas rowniez , bo najszybszy obiad.i same swieze produkty. A jesli zdazy sie, ze cos zostnie, od razu jest osob ktora sobie zklepuje danie na lunch nastepnego dnia . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-469606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #972 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Dzisiaj byla wolowina w sosie teriyaki, ale podana z makaronek koreanski ,zrobionym z batatow Piękne i bardzo smakowite danie. Uwielbiam takie jedzonko Zupa z dyni i bulka z maslem czosnkowym i ziolami Same pyszności u Ciebie. Zupy takiej nie zrobię, bo dyni nie mam ale pomysł na bułeczki podkradam, rodzinka będzie zadowolona odpowiedni dzien do pokazania mojej lasagne Dobrze, że dziecka nie ma obok , bo zaraz by truł, że on też chce Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-469691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #973 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Napisano dziś, 19:06 ANNAM, dnia 19 Sty 2016 - 20:46, napisał: Dzisiaj byla wolowina w sosie teriyaki, ale podana z makaronek koreanski ,zrobionym z batatow Piękne i bardzo smakowite danie. Uwielbiam takie jedzonko ANNAM, dnia 15 Sty 2016 - 19:51, napisał: Zupa z dyni i bulka z maslem czosnkowym i ziolami Same pyszności u Ciebie. Zupy takiej nie zrobię, bo dyni nie mam ale pomysł na bułeczki podkradam, rodzinka będzie zadowolona ANNAM, dnia 14 Sty 2016 - 08:35, napisał: odpowiedni dzien do pokazania mojej lasagne Dobrze, że dziecka nie ma obok , bo zaraz by truł, że on też chce Dziekuje Ela, ten ostatni wpis to najwieksza pochwala . Teraz znowu zmiana pogody ,wiec obiady beda nie i z piekarnika . NAwet za tydzien sprawdzilam, w nocy zapowiadaja znowu 9 stopni. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-469752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #974 Opublikowano 4 Lutego 2016 no i tak, jak cos zrobie, to zapomne zdjecia zrobic , a pozniej juz nie ma co fotografowac. Ale weki robilam, wiec tego nie dali rady zjesc od razu TAk wiec, sa ogorki w zalewie octowej, kiszone, chilli w octowej ale delikatnej zalewie, oraz przeciery pomidorowe. Te to prawie na porzadku dziennym robie, bo ciagle jest swieza dostawqa pomidorow . No i jak przystalo na Tlusty czawartek paczki Ale juz niewiele zostalo , widac smakuja Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-473177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #975 Opublikowano 4 Lutego 2016 No i jak przystalo na Tlusty czawartek paczki Jesteś bezlitosna..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/39/#findComment-473178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.