TOSHIBA Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ale pokombinuję i znajdę powód goryczy Możliwy powód jest opisany w linku od Maxella Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7340-musztarda-domowa/page/2/#findComment-664034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 W Szwecji jest tradycja że na Święta Bożego Narodzenia, na stole musi być słodko ostra musztarda własnej roboty "Julsenap" którą robi się z jasnej i ciemnej gorczycy z dodatkiem miodu.Musztarda jest naprawdę wspaniała i kręci że daj Boże Zdrowie. Najlepsza jest jednak kiedy się zmaceruje w lodówce ze 2-3 dni. To smakołyk który się co rusz łyżeczką podjada, na prawdę warto spróbować, bo jest bardzo prosta w wykonaniu, a z efektu na pewno będziemy zadowoleni, zapewniam .https://receptfavoriter.se/recept/hemgjord-senap-julsenap.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7340-musztarda-domowa/page/2/#findComment-664035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 2 godziny temu W dniu 19.04.2020 o 16:04, sverige2 napisał(a): Musztarda jest naprawdę wspaniała i kręci że daj Boże Zdrowie Możesz to jakoś przetłumaczyć przystępnie ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7340-musztarda-domowa/page/2/#findComment-1048916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 1 godzinę temu 17 minut temu, Muski napisał(a): Możesz to jakoś przetłumaczyć przystępnie ? Jarek coś dawno nic nie pisał na Forum. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7340-musztarda-domowa/page/2/#findComment-1048920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Muski -link , który podał Jarek otwarłem i przetłumaczyłem przy pomocy aplikacji " opcje tłumaczenia " da się z tego tłumaczenia przygotować tę musztardę , jest podany skład i pomocne narzędzia . Szukam wpisów Jarka, w sierpniu napisałem do niego ale nie odpowiedział. Ostatnia wizyta Jarka była 11 listopada. Edytowane 1 godzinę temu przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7340-musztarda-domowa/page/2/#findComment-1048923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 51 minut temu Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 51 minut temu Domowa świąteczna musztarda Domowa musztarda świąteczna możesz gotować na pokruszonych żółtych i brązowych nasionach gorczycy, trochę proszku gorczycy, kwaśnym occie, szwedzkim oleju rzepakowym i słodkim miodzie. Wprowadzenie i przygotowanie Domowa herbata świąteczna na żółtych i brązowych nasionach gorczycy, trochę proszku gorczycy Colemana, ocet, miód i trochę szwedzkiego oleju rzepakowego. Słodka mała gruboziarnista musztarda, która pasuje do świątecznego obiadu i świątecznego jedzenia jako szynka i nie tylko. Zrobienie własnej musztardy będzie bardzo dobre. Musztarda powinna stać przynajmniej jeden dzień i stać się okrąglejsza w smaku i gdy jest inaczej dość gorzka na początku. Jest najsilniejszy na początku i po pewnym czasie traci siłę. Wskazówki Dobre jest mieszanie brązowych i żółtych nasion gorczycy - mam z największą ilością brązowych nasion, a więc mniejszą ilość żółtych nasion. Brązowe nasiona dają gruboziarnistą musztardę i żółte nasiona jaśniejszej mączarki. Cukier i / lub miód można dodać jako smak, dzięki czemu otrzymujesz tak słodką musztardę, jak chcesz. Następnie kontynuuj z octem lub octem i solą. Nie gotuję, ale używam gorącej wody 80 stopni do nasion gorczycy, aby zachować największy smak. Co więcej, wietrzę musztardę, aby uzyskać silną musztardę. Następnie dodaje się cukier i/lub miód; ocet i/lub ocet, a także sól i olej na końcu dla pożądanego smaku i konsystencji. Wskazówki, jak zmiażdżyć nasiona gorczycy Myślę, że dobrze będzie zaprasować trochę na raz ręcznie w dużym kamiennym moździerzu i dodać trochę 80-stopniowej wody na końcu do pożądanej konsystencji. Jeśli masz kulę armatnią z miską, możesz wcześniej zwinąć i zmiażdżyć musztardę. Dodaj 80-stopniową wodę na końcu. Możesz również gotować buty musztardowe w wodzie 80 stopni, odstawić na dwie minuty, a następnie wymieszać z blenderem ręcznym przez kilka minut w wysokim wąskim naczyniu. Albo inny mikser. Jedną z opcji jest pozostawienie musztardy w wodzie przez noc, aby zmiękły, a następnie zlej wodę i zaprawę lub wymieszaj z odrobiną dodatkowej wody dodanej do pożądanej grubości. 1 puszka domowej musztardy świątecznej Przygotowanie: 10 min Gotowanie: 15 min Wyraźnie na: 25 min Składniki 1/2 worka 14 gramów żółtych nasion gorczycy 1 torebka, 28 gramów brązowych nasion gorczycy 1 szklanka wody 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki proszku musztardowego, takiego jak Colemans 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu 1 łyżka trunku z octu 12% Gotowanie W MORTEL: Myślę, że najbardziej i najmniej gorzka musztarda staje się, jeśli najpierw zaprawisz musztardę do bałaganu w dużej kamiennej zaprawie. Podgrzewaj wodę do 80 stopni. Dodaj trochę wody na raz do żądanej grubości. Dodaj resztę składników, jak poniżej. W MIXER: Zmierz wodę i nasiona gorczycy w rondelku. Rozgrzej nasiona gorczycy, aż osiągną 80 stopni. Zdjąć z ognia i przenieść nasiona gorczycy do wysokiego wąskiego naczynia do blendera ręcznego lub umieścić w blenderze lub blenderze. Wymieszaj 2 minuty, aż musztardy staną się jak musztarda. Pozostawić na kilka minut do wyemitowania. Dodaj olej, proszek musztardowy, cukier, miód i ocet i wymieszaj lub zaprawę do równomiernej musztardy i cały cukier rozpuszcza się. Doprawić solą i octem. Trzymaj w lodówce. Niech musztarda stanie i poczuje smak przez noc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7340-musztarda-domowa/page/2/#findComment-1048924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 50 minut temu Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 50 minut temu Proszę o wybaczenie zrobiłem kopiuj wklej z tłumaczeniem kompa...ale może się jakoś przyda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7340-musztarda-domowa/page/2/#findComment-1048926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi Opublikowano 34 minuty temu Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 34 minuty temu (edytowane) 18 minut temu, szrekPL napisał(a): Jeśli masz kulę armatnią z miską, możesz wcześniej zwinąć i zmiażdżyć musztardę. Dodaj 80-stopniową wodę na końcu. Możesz również gotować buty musztardowe w wodzie 80 stopni To jest dobre🙂🤣 Edytowane 33 minuty temu przez Azizi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7340-musztarda-domowa/page/2/#findComment-1048927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 17 minut temu Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 17 minut temu (edytowane) 19 minut temu, Azizi napisał(a): To jest dobre No pisałem wybaczcie ... ale jak chcesz to przetłumaczę... Jeśli masz moździerz możesz wcześniej zmiażdżyć/utrzeć musztardę(gorczycę). Dodaj 80 C wodę... Możesz również ugotować całe ziarna w wodzie 80C chyba że się pomyliłem bo to moje tłumaczenie ... Edytowane 10 minut temu przez szrekPL Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7340-musztarda-domowa/page/2/#findComment-1048929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.