Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 818
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Czy kiełbaska jest parzona czy tylko napchana w jelita? wygląda super :D

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579720
Udostępnij na innych stronach

 

 

dawaj zrobimy ją. Ja uwielbiam i łososia i krewetkę.
i do tego sałatke z awocado ;)  :facepalm: ​piszę się do pomocy - mogę zrobić wszystko z łososia , krewetek - przyprawić = wam zostanie nabić i parzyć - mnie jeszcze degustacja - literature tez mam ;) wszak rybka lubi......... :angel: 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579758
Udostępnij na innych stronach

Czy kiełbaska jest parzona czy tylko napchana w jelita? wygląda super :D

Dziekuje, jak już podałem, parzona, 85C, 30 minut.  Kiełbasę możemy spożywać na gorąco po szybkim podsmażeniem albo na zimno.  Dla mnie smak się polepszył po jednym dniu w lodowce.

 

Ja mam kolejne pytanie ...W jakiej postaci została dodana cebula do farszu.Oczywiście wypada pogratulować .Bardzo ładny wyrób . :clap:

Cebula krojona w kostkę i mielona dwa razy z rybą

[Dodano: 14 gru 2017 - 09:30]

Zapomniałem wstawić jeden składnik, 15g/kg mleko w proszku odtłuszczone. Tylko musi być nie instant, ponieważ takie mleko w proszku nie trzyma wody.  Moja kiełbasa  jest oparta na przepisach na białe kiełbasy rybne z francuskiej ksiazki zawodowej. Do podobnych wyrobów Francuzi nie stosują mleka w proszku, tylko śmietanę gęstą, w proporcjach 100-150g/kg.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579776
Udostępnij na innych stronach

Ja pójdę na bogato i będzie śmietana. Ale nie rozumiem różnicy w mleku w proszku instant i nie instant. Jak to jest?

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579782
Udostępnij na innych stronach

gdzie znajdę szczegóły, jak przerobić lodówkę na coś bardziej pożytecznego? Właśnie szczęśliwie się popsuła.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4809-co-kupic/?do=findComment&comment=139495

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580198
Udostępnij na innych stronach

Świąteczna kiełbasa z drobiu

 

W  Kanadzie tradycyjnie indyk pieczony występuje na każdym stole świątecznym.  Przed światami są promocje i można  kupić indyka za tanie grosze. Zawsze korzystam z tego, kupuje kilka większych sztuk, 10kg+,  rozbieram na wyroby z drobiu, rosół, i psie żarcie.  Czym większy indyk, tym większa wydajność mięsa  Wczoraj zrobiłem coś na przedświąteczne kanapki, parzona  kiełbasę w stylu szynkowa, z indyka i podudzi kurczaka (które kilka miesięcy już leżakowały w zamrażalce).

 

Przepis na 1kg

Mięso z piersi indyka 600g,

Mięso z podudzi kurczaka, z tłuszczem bez skorki, 400g

Peklosól, 20g

Czosnek,  2g

Galka, 0,5g

Ziele,  0,5g

  1. Mięsa peklowane 24h
  2. Piersi z indyka pokrojone na kostkę 1,5cm
  3. Podudzia mielone dwa razy sitkiem 3.
  4. Parzenie w 72-75 stopni C przez 50-55min. do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 73-75 stopni.
  5. Chłodzona w wodzie lodowej.

post-52694-0-23240600-1513526464_thumb.jpg

 

post-52694-0-03789500-1513526585_thumb.jpg

 

post-52694-0-69187200-1513526660_thumb.jpg

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580226
Udostępnij na innych stronach

Nie wędziłeś.?

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580246
Udostępnij na innych stronach

Robię coś podobnego, ale używam pierś i udo z indyka.

post-41296-0-30401100-1513533157_thumb.jpg

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580252
Udostępnij na innych stronach

Bez kutrowania. Ta akurat jest zrobiona z samego uda po klasyfikacji.Trochę roboty jest.Przepis jest w moim kąciku w temacie z praski osłonki słoika #67.Robiłem i z piersią ,ale nam lepiej smakuje z samego uda.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8791-z-praski-osłonki-barierowej-i-słoika/?p=355400

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580263
Udostępnij na innych stronach

 

gdzie znajdę szczegóły, jak przerobić lodówkę na coś bardziej pożytecznego? Właśnie szczęśliwie się popsuła.

 https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=modcp&fromapp=members&tab=iplookup&ip=66.183.29.96 

 

Ten link dla otwarcia wymaga uprawnień moderatora , proszę o poprawienie .Pozdrawiam

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580291
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.