Perszing37 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #601 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Dla mnie bomba. Muszę poczynić uwielbiam ryby i owoce morza Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #602 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Czy kiełbaska jest parzona czy tylko napchana w jelita? wygląda super Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #603 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Ja mam kolejne pytanie ...W jakiej postaci została dodana cebula do farszu.Oczywiście wypada pogratulować .Bardzo ładny wyrób . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #604 Opublikowano 14 Grudnia 2017 SEBA - Ty nie lubisz wynalazków ŚLUNZAKI nie jedzą robali z morza Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #605 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Mimo, że Śląsk nie ma dostępu do morza to jedzą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #606 Opublikowano 14 Grudnia 2017 No to dawaj zrobimy ją. Ja uwielbiam i łososia i krewetkę. Ale chyba bym lekko podwędził a potem sparzył Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #607 Opublikowano 14 Grudnia 2017 dawaj zrobimy ją. Ja uwielbiam i łososia i krewetkę. i do tego sałatke z awocado piszę się do pomocy - mogę zrobić wszystko z łososia , krewetek - przyprawić = wam zostanie nabić i parzyć - mnie jeszcze degustacja - literature tez mam wszak rybka lubi......... Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #608 Opublikowano 14 Grudnia 2017 No to chętni są... Szkoda że tak rozsiani po PL Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #609 Opublikowano 14 Grudnia 2017 że tak rozsiani po PL no ja w centrum Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #610 Opublikowano 14 Grudnia 2017 No to chętni są... Szkoda że tak rozsiani po PL no ja w centrum Jak dobrze pamiętam z geografii Katowice pośrodku waszych mieścin ,wiec robimy u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #611 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Katowice pośrodku waszych mieścin No właśnie gdzieś koło połowy lutego mam w kalendarzu Katowice Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #612 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Mogę podjechać drobiu masz pod dostatkiem... Będzie co jeść Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 14 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #613 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Czy kiełbaska jest parzona czy tylko napchana w jelita? wygląda super Dziekuje, jak już podałem, parzona, 85C, 30 minut. Kiełbasę możemy spożywać na gorąco po szybkim podsmażeniem albo na zimno. Dla mnie smak się polepszył po jednym dniu w lodowce. Ja mam kolejne pytanie ...W jakiej postaci została dodana cebula do farszu.Oczywiście wypada pogratulować .Bardzo ładny wyrób . Cebula krojona w kostkę i mielona dwa razy z rybą[Dodano: 14 gru 2017 - 09:30]Zapomniałem wstawić jeden składnik, 15g/kg mleko w proszku odtłuszczone. Tylko musi być nie instant, ponieważ takie mleko w proszku nie trzyma wody. Moja kiełbasa jest oparta na przepisach na białe kiełbasy rybne z francuskiej ksiazki zawodowej. Do podobnych wyrobów Francuzi nie stosują mleka w proszku, tylko śmietanę gęstą, w proporcjach 100-150g/kg. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #614 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Ja pójdę na bogato i będzie śmietana. Ale nie rozumiem różnicy w mleku w proszku instant i nie instant. Jak to jest? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-579782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisława Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #615 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Witaj. A gdzie znajdę szczegóły, jak przerobić lodówkę na coś bardziej pożytecznego? Właśnie szczęśliwie się popsuła. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #616 Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) gdzie znajdę szczegóły, jak przerobić lodówkę na coś bardziej pożytecznego? Właśnie szczęśliwie się popsuła. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4809-co-kupic/?do=findComment&comment=139495 Edytowane 17 Grudnia 2017 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #617 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Świąteczna kiełbasa z drobiu W Kanadzie tradycyjnie indyk pieczony występuje na każdym stole świątecznym. Przed światami są promocje i można kupić indyka za tanie grosze. Zawsze korzystam z tego, kupuje kilka większych sztuk, 10kg+, rozbieram na wyroby z drobiu, rosół, i psie żarcie. Czym większy indyk, tym większa wydajność mięsa Wczoraj zrobiłem coś na przedświąteczne kanapki, parzona kiełbasę w stylu szynkowa, z indyka i podudzi kurczaka (które kilka miesięcy już leżakowały w zamrażalce). Przepis na 1kgMięso z piersi indyka 600g,Mięso z podudzi kurczaka, z tłuszczem bez skorki, 400gPeklosól, 20gCzosnek, 2gGalka, 0,5gZiele, 0,5gMięsa peklowane 24h Piersi z indyka pokrojone na kostkę 1,5cm Podudzia mielone dwa razy sitkiem 3. Parzenie w 72-75 stopni C przez 50-55min. do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 73-75 stopni. Chłodzona w wodzie lodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #618 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Pięknie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #619 Opublikowano 17 Grudnia 2017 W przekroju super. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #620 Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Nie wędziłeś.? Edytowane 17 Grudnia 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #621 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Nie wędziłeś.?Nie wędziłem, było to coś na szybko, i nie chciałem nagrzewać wędzarnię na 2 kiełbaski. Smaczna na bułce z musztardą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #622 Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Robię coś podobnego, ale używam pierś i udo z indyka. Edytowane 17 Grudnia 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #623 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Robię coś podobnego, ale używam pierś i udo z indyka. Ladnie wygląda, bez kutrowania? Jest gdzieś przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #624 Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Bez kutrowania. Ta akurat jest zrobiona z samego uda po klasyfikacji.Trochę roboty jest.Przepis jest w moim kąciku w temacie z praski osłonki słoika #67.Robiłem i z piersią ,ale nam lepiej smakuje z samego uda. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8791-z-praski-osłonki-barierowej-i-słoika/?p=355400 Edytowane 17 Grudnia 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #625 Opublikowano 17 Grudnia 2017 gdzie znajdę szczegóły, jak przerobić lodówkę na coś bardziej pożytecznego? Właśnie szczęśliwie się popsuła. https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=modcp&fromapp=members&tab=iplookup&ip=66.183.29.96 Ten link dla otwarcia wymaga uprawnień moderatora , proszę o poprawienie .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/25/#findComment-580291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.