dietykon Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 14 Marca 2015 Boczek z szynkowarki Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-412255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 14 Marca 2015 Boczus elegancki czy dodawales jakies mielone miesko do srodka? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-412292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 18 Marca 2015 Przeciśnięty czosnek jedynie i przyprawy https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11280-boczek-zwijany/Sernik na zimno. Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-413816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 19 Marca 2015 Już bardzo dojrzały schabik Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-414221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 19 Marca 2015 Już bardzo dojrzały schabik Tylko jakoś kości nie widzę Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-414232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Na dzisiejszym śniadanku wielkanocnym: Kiełbasa chłopska z szynką wędzoną oraz boczek i schab z warkoczem. Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-418389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Kaziu piekna robota. Robiłem modro kapusta z przepisu od ciebie, pamiętasz dzwoniłem w tej sprawie do ciebie. Wyszła wyborna. Dziekuje za pomoc. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-418721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 ...Robiłem modro kapusta z przepisu od ciebie, pamiętasz dzwoniłem w tej sprawie do ciebie. Wyszła wyborna. Dziekuje za pomoc. Pamiętam! Cieszy mnie, że udało mi się Ci pomóc i że smakowała! Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-418729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 17 Lipca 2015 Parę serków typu włoskiego uwędziłem coś a'la caprese lepsze niż z mozzarellą Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-435619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 20 Lipca 2015 jak robisz te serki typu włoskiego tak mnie ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-435933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 23 Lipca 2015 Tych serków nie robiłem, te kupiłem w Lidlu z firmy "Pilos" nazywają się "Serek typu włoskiego". Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 23 Lipca 2015 Ja zapytam inaczej bo dla mnie ta nazwa typu wloskiego to nijak pasuje ,czy to jest jak mozzarella czy jakis inny ,co to ma znaczyc "typu wloskiego" ?Kupilam w PL taki Twarog wedzony tez tej firmy i smakowal ,chyba musze zrobic twarog i tez podwedzic bo w sumie taki pierwszy raz jadlam. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 23 Lipca 2015 dla mnie ta nazwa typu wloskiego to nijak pasuje ,czy to jest jak mozzarella czy jakis inny ,co to ma znaczyc "typu wloskiego" Są to sery serwatkowe lub serwatkowo- kazeinowe.Czyli ricotta lub (najczęściej) ricotta rzymska (z serwatki z dodatkiem mleka). Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 23 Lipca 2015 Czyli ricotta lub (najczęściej) ricotta rzymska (z serwatki z dodatkiem mleka). To coś takiego mam w domu co kilka dni A ludzie to kupują w sklepie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 24 Lipca 2015 @EAnna, dziekuje bardzo ale ta ricotta musi byc w jakis sposob mocno odcisnieta bo ja "macalam" ten ser i on dosc twardy byl ,a moja ricotta jest bardzo delikatna. trzeba bedzi esprobowac podwedzic przy najblizszej okazji bo jak smakuje rownie dobrze jak ten twarog to bedzie to kolejny ser ktory bedzie moim ulubionym Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 24 Lipca 2015 (edytowane) Wielokrotnie robiłem ricottę, jednak serek ten dla mnie nie ma nić wspólnego z moją ricottą, jest o wiele bardziej zbity można go kroić w kostkę. A po solance i uwędzeniu przypomina delikatnego w smaku oscypka. http://www.bangla.pl/zdjecia/lidl-pilos-serek-typu-wloskiego-d26371_2_1810.jpg Edytowane 24 Lipca 2015 przez dietykon Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 24 Lipca 2015 no wlasnie ja taki macalam ale kupilam tej samej firmy twarog wedzony i byl bardzo smaczny ,nigdy wczesniej nie jadlam wedzonego twarogu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureczek4 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 24 Lipca 2015 Mam pytanie do specjalisty odnośnie korycińskiego.Czy do mleka z Piątnicy /mikrofiltrowane i pasteryzowane w 70 stopniach/ do zakwaszenia można użyć kefiru?W składzie ma żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych.Będę robił pierwszy raz i stąd niepewność w sprawie tych drożdży. Cytuj PozdrawiamJurek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 24 Lipca 2015 Oj, to nie do mnie pytanie, bo ja specjalistą nie jestem, robiłem ledwo trzy razy koryciński. Może EAnna odpowie?Osobiście dodawałem właśnie kefir bacząc by miał żywe kultury bakterii w składzie, można też zsiadłe mleko dodać jak wynikało z paru tematów na forum. Z tego co pamiętam nie chodziło tutaj o zakwaszenie a raczej właśnie o dodanie bakterii robiących te dziurki w serze korycińskim Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 24 Lipca 2015 Wielokrotnie robiłem ricottę, jednak serek ten dla mnie nie ma nić wspólnego z moją ricottą, jest o wiele bardziej zbity można go kroić w kostkę. Z etykiety wynika, że w składzie tego serka jest serwatka i mleko. Czyli ricotta typu rzymskiego.Zrób ricottę z takich surowców (na każde 4l serwatki dodaj 1l mleka) i poddaj prasowaniu tak, jak twaróg. Uzyskasz konsystencję tego kupnego sera. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 24 Lipca 2015 @EAnna, jeszcze raz dziekuje bo to dla mnie cos super ,nie ma u nas takiego sera wiec bede mogla cos zrobic swojego na wzor bo juz mi sie troche ta riccotta przejadla Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 24 Lipca 2015 Czy do mleka z Piątnicy /mikrofiltrowane i pasteryzowane w 70 stopniach/ do zakwaszenia można użyć kefiru? W składzie ma żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych. Użyć można ale efekt będzie zależał od rzeczywistego składu mikrobiologicznego zakwasu.Kefir jest produktem fermentowanym na grzybku kefirowym.Do sera korycińskiego oryginalnego nie dodaje się żadnych kefirów, które wymagają ciągłej, odnawialnej produkcji "matki".Drożdże powodują fermentację alkoholową, której produktem jest dwutlenek wegla, czyli mamy bąbelki.Jednak w praktyce mleczarskiej wypuszcza się na rynek n-te pokolenia kefirowe, które tych grzybów kefirowych mogą już wcale nie zawierać. Lepszą opcją jest kwaśne mleko, które bywa nawet w Biedronce. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureczek4 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 24 Lipca 2015 Dziękuję za wyjaśnienie. Będę musiał objechać więcej sklepów za kwaśnym mlekiem bo najbliższa Biedronka jakaś uboga jest i nie oferuje nic ciekawego jak zresztą inne markety w okolicy. Pozdrawiam Cytuj PozdrawiamJurek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 24 Lipca 2015 najbliższa Biedronka jakaś uboga jest i nie oferuje nic ciekawego jak zresztą inne markety w okolicy. Nie wierzę ,że w "Twojej" Biedronce nie ma zsiadłego mleka, które ten market firmuje http://www.biedronka.pl/pl/product,id,1249,name,zsiadle-mleko-mleczna-dolina-400-g Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureczek4 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 24 Lipca 2015 Pewno dzisiaj wyszło bo byłem tam 4 godz. temu i nie znalazłem. Powtórzę jutro może się uda.Dziękuję! Cytuj PozdrawiamJurek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7414-moje-wyroby-dietykon/page/6/#findComment-436528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.