Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Moje zmagania z dzikiem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

#321 wróbel75

wróbel75
  • Użytkownicy
  • 3361 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 26 maj 2021 - 10:50

Ten kolor aż się uśmiecha. :clap: :clap: :clap:



#322 arkadiusz

arkadiusz
  • Użytkownicy
  • 12978 postów

Napisano 26 maj 2021 - 12:53

Dajesz samą krew do kaszanki.?



#323 EAnna

EAnna
  • Moderatorzy
  • 11102 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 26 maj 2021 - 18:40

Dajesz samą krew do kaszanki.?

:frantics: 

Wyszły prawdziwe "murzinki"  :laugh: 

Dodaję zazwyczaj 20% całości tak, jak w rasowych, śląskich krupniokach .

Ciemne, dzicze mięsa i skwarki również zrobiły swoje.



#324 EAnna

EAnna
  • Moderatorzy
  • 11102 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 30 maj 2021 - 16:31

Podaję przekroje TYCH kiełbas:

Kiełbasa "myśliwych" po podeschnięciu:

Załączony plik  IMG_20210527_103443.jpg   107,78 KB   1 Ilość pobrań  Załączony plik  IMG_20210527_103700.jpg   58,73 KB   1 Ilość pobrań

Jelito ładnie odchodzi  :thumbsup:

 

Ta sama kiełbasa "mysliwych" w osłonce białkowej, jako sztanglówka:

Załączony plik  IMG_20210530_101125.jpg   81,41 KB   1 Ilość pobrań  Załączony plik  IMG_20210530_101130.jpg   83,15 KB   1 Ilość pobrań

 

Kiełbasa testowa z dzika, tł. wp z dod. wołowiny:

Załączony plik  IMG_20210530_101337.jpg   67,08 KB   1 Ilość pobrań

 

I teraz zagadka: czego te wszystkie kiełbasy NIE MAJĄ ? :hmm:

 

I ostatnim rzutem na taśmę...

Pasztet z wątroby dzika i boczku wp.

Załączony plik  IMG_20210528_171703.jpg   106,95 KB   1 Ilość pobrań  Załączony plik  IMG_20210529_091543.jpg   89,59 KB   1 Ilość pobrań

Załączony plik  IMG_20210529_092029.jpg   87,07 KB   1 Ilość pobrań

 

 



#325 Grzewlod

Grzewlod
  • Użytkownicy
  • 456 postów
  • MiejscowośćBrwinów

Napisano 30 maj 2021 - 16:52

Pasztet z wątroby dzika i boczku wp.

Bardzo ładne i apetyczne wyroby, otok pięknie wytopiony :thumbsup: zapewne dodał aromatu pasztetowi  :tongue: 



#326 arkadiusz

arkadiusz
  • Użytkownicy
  • 12978 postów

Napisano 30 maj 2021 - 17:16

I teraz zagadka: czego te wszystkie kiełbasy NIE MAJĄ ?

 

Wody nie mają. :D  


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 30 maj 2021 - 17:17


#327 EAnna

EAnna
  • Moderatorzy
  • 11102 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 30 maj 2021 - 17:21

Wody nie mają.

Pudło  :facepalm:  



#328 quadro555

quadro555
  • Użytkownicy
  • 548 postów
  • MiejscowośćGoleniów

Napisano 30 maj 2021 - 18:46

  I teraz zagadka: czego te wszystkie kiełbasy NIE MAJĄ ?
 

Nie mają sumienia. Kuszą swoim widokiem a ja się ślinię do monitora.



#329 Maxell

Maxell
  • Moderatorzy
  • 31399 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 30 maj 2021 - 18:59

Nie mają ostatecznych nazw.



#330 karolszymczak

karolszymczak
  • **VIP-Organizator**
  • 8223 postów

Napisano 30 maj 2021 - 19:14

Nie maja peklosoli?

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#331 electra

electra
  • **VIP**
  • 6468 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 31 maj 2021 - 10:48

nie maja dodatku wieprzowiny


Użytkownik chudziak edytował ten post 31 maj 2021 - 21:25





Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych