Kruszynka Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Piękne to wszystko Gąska zapowiada się smakowicie,a jak upieczesz i rozkroisz roladę to jak nie zapomnisz pokaż przekrój.Jestem zainteresowany . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-392606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 23 Grudnia 2014 oraz gęś Olga, a jakie temp. i jaki czas pieczenia takiej gąski? U mnie pierwszy raz gęś na Święta BN, zawsze był indyk, ale teraz nie można było go dostać i nie bardzo wiemy w domu jak to coś upiec. Gęś jest nieluzowana i nie będzie nadziewana Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-392607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zbójaszku ja na Twoim miejscu jednak wypełniłbym środeczek ... polecam jabłka - ja przesypuję je cukrem z majerankiem gąskę wysmaruj masłem gęsiarkę podlej na dnie odrobiną wody i wstawiaj do nagrzanego piekarnika (170-180st) gęś często podlewaj wytapiającym się tłuszczem. Jak piekę gęś to zaczynam od ułożenia jej piersiami w dół (podobnie jak kaczkę) i tak sobie leży 30-40min potem odwracam i tak już zostaje 3,5-4kg gęś to jakieś 3-3,5h pieczenia Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-392619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 23 Grudnia 2014 . polecam jabłka - ja przesypuję je cukrem z majerankiem Można a nawet wskazane dodać dwa-trzy ząbki czosnku z łupiną Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-392620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Czosnkiem Kaziu to nacieram całą z zewnątrz i wewnątrz razem z solą i pieprzem ... no nie napisałem bo to oczywista oczywistość Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-392623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Dzisiaj u mnie było wędzenie -w sumie ponad 20kg wędzonek tu niewielki fragment już po parzeniu To niezle sie nadreptaliscie Na pewno bardzo smaczne oraz gęś ,którą wyluzowałam i nadziałam farszem z mięsa ,wątróbki ,bułki , siekanych orzechów włoskich , żurawiny ,pietruszki i koperku To teraz napisz jakim miesem jeszcze nadzialas, bardzo mnie to ciekawi. Oj ,zjadla bym gaski u nas jeszcze nie znalazlam gdzie mozna kupic Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-392624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zbójaszku ja na Twoim miejscu jednak wypełniłbym środeczek Roger, gęsią to już moja mama sie zajmuje i w środek nic nie dawała. Gęś juś się piecze, na dno brytfanki wlała wodę Można a nawet wskazane dodać dwa-trzy ząbki czosnku z łupiną Kaziu, na dno brytfanki mama dała cebulę w plastrach i czosnek.Gęś została natarta dwa dni temu solą, a dziś przed pieczeniem pieprz świeżo kręcony i majeranek Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-392705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 26 Grudnia 2014 a jak upieczesz i rozkroisz roladę to jak nie zapomnisz pokaż przekrój.Jestem zainteresowany . Kruszynko - proszę bardzo Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-393163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Chudziak, rolada wspaniale wyglada Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-393175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Roladki super, a w środku to ser? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-393177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Tak w środku jest serek Capri wędzony Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-393183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Kruszynko - proszę bardzo Dzięki,toż to dzieło sztuki . Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-393192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Olga ,piekna wedlinka, a gaske ostatnio to jadlam ze 30 lat temu , tutaj nie ma ich w sprzedazy , a po drugie to bym musiala ja zjesc sama Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-393196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Kruszynko - proszę bardzo Olgo , mnie się też bardzo podoba . . Pozdrawiam gorąco Edytowane 27 Grudnia 2014 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-393201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 22 Lutego 2015 Tutaj zmieściłam fotorelację z klarowania masła https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11086-jak-sklarowa%C4%87-mas%C5%82o/?do=findComment&comment=406521 Mam jeszcze kilka zdjęć z robienia sera zgliwiałego na mój gust mógłby gliwieć jeszcze z jeden dzień dłużej ale domownicy mieli już dość "cudownego " zapachu jaki się roztaczał. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-406534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 22 Lutego 2015 Mam jeszcze kilka zdjęć z robienia sera zgliwiałego na mój gust mógłby gliwieć jeszcze z jeden dzień dłużej ale domownicy mieli już dość "cudownego " zapachu jaki się roztaczał. Olga .. też lubię, kiedy zapach jest już taki intensywny ... i wtedy dopiero go smażę niestety ze zrobieniem tego sera muszę poczekać.. całe mleko zużyłam na ser twarogowy z kminkiem i czubrycą czerwoną Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-406536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 22 Lutego 2015 z robienia sera zgliwiałego Na razie to twarogu zwykłego nie umiem zrobić... chyba udam się na wieś i naocznie zobaczę jak.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-406538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 22 Lutego 2015 Ja właśnie miałam ze wsi a że domownicy podczas mojej nieobecności nie zjedli go więc został przeznaczony do dalszego przerobu -na zgliwiały Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-406539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 22 Lutego 2015 Ser z kminkiem, chyba taki dla teściowej zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-406540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 22 Lutego 2015 Jak byłam dzieckiem to strasznie nie lubiłam tego sera ( czasem Mama go robiła) a teraz i owszem Zresztą teraz to generalnie wszystko lubię do jedzenia no może poza kostką z kaszki krakowskiej ,którą moja Mama robiła do rosołu choć tak po prawdzie sama nigdy jej nie robiłam więc może już ją lubię a jeszcze tego nie wiem Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-406541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 22 Lutego 2015 Pamiętam, że najlepiej "dojrzewał" pod pierzyną prababci a do smażenia nadawał się wtedy, jak nie można było wejść do pokoju. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0swoon.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-406542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 22 Lutego 2015 Pamiętam, że najlepiej "dojrzewał" pod pierzyną prababci a do smażenia nadawał się wtedy, jak nie można było wejść do pokoju. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0swoon.gifA jego konsystencja przypominała ciągnącą się gumę do żucia ... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-406543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 23 Lutego 2015 Takiego zgliwialego sera nigdy nie jadlam bo moja babcia poprzestawala zawsze na twarogu ..a nie bardzo mi sie chce robic bo a noz widelec nie bedzie smakowal i cale cierpienie ze smrodem z drogiej strony przezylam zapach smrodu wolowych suszonych penisow dla psa, to juz smrod mi chyba niegrozi zaden Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-406562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 23 Lutego 2015 Kiedyś mieliśmy szklany klosz pod którym gliwiał twaróg, to było bardzo dobre rozwiązanie bo widać było stan twarogu bez podnoszenia klosza. My naj bardziej lubimy taki ser prosto z patelni. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-406567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 14 Marca 2015 Taki to pasztet z różności zamrażalnikowych dziś upiekłam Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapust%C4%85-na-w%C4%99dzonce/page/8/#findComment-412435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.