Skocz do zawartości

Wędlinowanie prymitywistyczne czyli miło spędzamy czas... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Na serek to pierdyknij " Rzułty rzułf "  będzie bardzie oczoje...e  - wyraziste znaczy  ;) 

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

:laugh::clap::thumbsup:   Roger....

" Rzułty rzułf " będzie bardzie oczoje...e - wyraziste znaczy ;)

dopatruję się również zawartego aspektu edukacyjnego w tym tytule, dziękuję :D:thumbsup: 

• 1 miesiąc temu...

jołjołjoł SiBy :)

Masturbatorium zwietrzyło słaby punkt Macicy :(

Zlokalizowano go w obszarze Serdolniczym, poziom "minus1", w sekcji sprzętowej, oddział ciężki, komórka formy....

Wyodrębniono zasoby finansowe i potwierdzono yębłnięcie "enter" :)

..........do(sz)czekalim się.... piękna, solidna, pojedynczopodwójna i perspektywiczna  :w00t:  :frantics:

tadaaammmmm....

post-52358-0-99376200-1465989530_thumb.jpg   post-52358-0-28443300-1465989665_thumb.jpg

Decyzja zapadła w związku ze zmianą harmonogramów i technologii...

Uznałem, ze wiadra po śledziach są dobre, nawet dopuszczalne. Jednak mało wygodne- lussseirosssa mi tłamszą....

Wadzą w spożyciu i wydalaja wyrazy kypbopochodne...

Zaraz się rozmarzyłem, kombinuję termin na serdolnięcie może nieodległy zapiątek ????? :rolleyes:

-------

Poza tym w Macicy stagnacja letniomuchowa...

Sery jeno fikołkują, co dni kilka, wilg 60/65 %, temp 13/14*C...

Dwa miesiące minęły od produkcji, ponad miesiąc w podwójnym polioctanie.

Brak jakichkolwiek oznak choćby cienia sytuacji niechcianej.... :)

-------

Ze spostrzeżeń:

08 kwi po wykonie        16.003 gr

28 kwi w polioctan        12.636 gr

15 cze połowa w wory  12.065 gr

Przez polioctan podwójny też parują. Na moje oczekiwania to świetna wiadomość...

Dziś połowę zaworuję, z resztą poczekam jeszcze jakiś czas...

Gołdopodobne jakby twardsze fajny dźwięk przy ...pukaniu :facepalm:

Grujerowate miększe ale też młodsze ( 2 z 05 maja) dźwięk inkszy :)

Odnośnie tatuaży serowych.... pomyłka, niestety. Odkształt płytki jest natomiast napis praktycznie niewidoczny- czynność sensowna żeby widzieć czego nie robić :D

Gość ArkoGdynia

piękna, solidna, pojedynczopodwójna i perspektywiczna   

Gratuluję nowego nabytku.. teraz to dopiero będziesz trzaskać krążki :thumbsup:  :clap:  :thumbsup:  :clap:  

Wielokolorowymi się inspiracyjnie natchłem... na rozprawiczenie wrzutka mozaikowa, dolnośląska pośród ludów Wschodu :D:thumbsup:

W deseniach gołdy i grujera.... a w smakach.... pór roku.......ulubionych :D:rolleyes:

Brawo ziezielony!!! :clap:  W końcu zaczną się poważne krążki (nie żeby że te do tej pory były niepoważne), ale te kalibrowo wyjdą pokaźne ;)

Kolejna forma to już tylko taka ;)

http://3.bp.blogspot.com/-Ri4l1SF0Tqc/Tk6p_dJGG9I/AAAAAAAAE0w/-IjsY5gaCf4/s640/DSC_0186.JPG

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

Dzięki Koledzy za potwierdzenie kursu :)

Kurpiu na zakiedyś (2017) kombinuję taką....

post-52358-0-75104600-1466066883_thumb.jpg

coś pięknego :thumbsup::yes:

Natomiast na 2018...

post-52358-0-17846000-1466067084.jpg

pociągające są i forma i faktura :)

-----

Będę próbował robić w tej posiadanej formie 2 sery, jakby z przekładką, jest wysoka ponad 20 cm.

Tylko czy cyferek/literek wystarczy :D:facepalm:

Teraz na akcji będę różne wątki se odgniatał, przynajmniej taki mam plan :D

Aktualny zapiątek się klaruje..... 51/49

Serdolnik klimatyczny, coraz sensowniej wygląda....13*C....

Adres poproszę:D  Piękna piwniczka :clap: :clap: :clap::thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

• 2 tygodnie później...

Adres poproszę :D Piękna piwniczka :clap:

adres... zlocik jakiś :D  i bardzo dziękuję Elu  :blush:  również w imieniu piwniczki alias serdolnik :laugh:

----------

Brexit...

post-52358-0-32167900-1466778324_thumb.jpg

:laugh: :laugh: :laugh:

Ziezielony .......serki widzę przed denominacją .... :) piękniste :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
tak na marginesie .... pięknie by się prezentowały na moich deskach :D

Edytowane przez paolodoro

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

:) Już trzecie mam podejście do serdolenia.... :facepalm:

2 tyg temu bo wody nie było...

tydzień temu kłopot ze świstugami, elektrycznością.....

Teraz nic chyba się nie wydarzy...fajrant więc :)

Do atakuuuuuu :laugh:

https://www.youtube.com/watch?v=cUorIu4YjPQ

jołjołjoł SiBy :)

Umkł mi miniony zapiątek pracowicie. Wyczaiłem się skutecznie na serdolnięcie i poszło 140 literków.

8 załogantów utoczyłem w różnych smakach, fakturach, konsystencjach i barwach :thumbsup:

Wydajność chyba słabsza. Gospodarz narzekał.... Po soleniu, dziś rano 4 sztukasy ważyły około 7 kg, wieczorem zważę pozostałe 4, spodziewam się zbliżonego rezultatu....

Było gorąco w chałupie tempa 25*C. Nic nie dało się z tym zrobić.......

Ciekawe jaki to wpływ miało na serrsongsy... normalnie jakby... popłynęły, klapły. :facepalm:

Z form wyłaziły normalne, walcowate przez kilka godzin boki robiły się eliptyczne, minimalnie traciły wysokość....

Nie ma co narzekać na razie... w sumie to kozacko wyglądają :)

No zrealizowałem marmurki panterkowce... uśmiechowe są  :thumbsup:

Z linii frontu.... w trakcie czynności... podczas serdolenia

post-52358-0-72879700-1467028250_thumb.jpg   post-52358-0-33173900-1467028362_thumb.jpg

skrzepiszcze w formę się utyka dekując....

post-52358-0-73133600-1467029468_thumb.jpg

Noc późna, ale doprowadzenie to tego obrazka.... znakomitości...

post-52358-0-60576100-1467029640_thumb.jpg

Sole...nizanci..... :D  w ujęciu grupowym...

post-52358-0-37350200-1467029909_thumb.jpg

...Kolegowie...Portrety, dzień pierwszy, tuż przed usunięciem szablonów tłocznych...

post-52358-0-76100500-1467030087_thumb.jpg   post-52358-0-62686800-1467030203_thumb.jpg

post-52358-0-19236700-1467030356_thumb.jpg

''Pięćdziesiątypiąty'' najfajniej wyszedł, te wąsy/kolce dowiozłem jak nasi remisik ze Szwajcarią :laugh:

Z anatto kroplomierz usunąłem, tak się podk...olorowałem :laugh:

Jednego brak.....za to jubilat... ''Pięćdziesiątak" :D

post-52358-0-74181200-1467030609_thumb.jpg

Epizod okołoodbytniczy, kypbotwórczy miał miejsce.....niestety  :yes:

post-52358-0-45956600-1467030909_thumb.jpg

Więc tak to... urżnęlim z Portugalesami... nawet nie przegrywając :facepalm:

Smutno... żeby nie przeżynać trzeba strzelać... niestety...

Cóż za sens ma wypowiedź "nie przegraliśmy a odpadliśmy''? :laugh:

Nic to, tydzień bez mała opiekuję się Odornikami...w zestawie ośmiokrążynkowym...

Już lussseiross... zacap zmiękł.... Pani Żona mnie już tak nie ruga, radosność narasta...rasta rasta :laugh:

Nawet pozornie obiektywny obrus się obruszał, oburzenie obszernie obwieszczając obgięciami wieloma.... obliczyć trudno... Tak Kolegowie se śmierdzieli :laugh: :laugh: :laugh:

Wczoraj nawet razem (również ze serami) wiedliśmy se serdecznie.... meczuczas*...

Trybuna VIP w ujęciu odgórnym...

post-52358-0-77638400-1467361053_thumb.jpg

W perspektywie zatem to tak....

post-52358-0-34701000-1467361343_thumb.jpg   post-52358-0-25261900-1467361480_thumb.jpg

Wtem portret... panterkowca marmurowatego, występującego aktualnie w Macicy w egzemplarzach dwóch...

Jakby taki..... kiełbasosalceson serowy :laugh:

post-52358-0-40918500-1467361732_thumb.jpg

Jego.... Pomarańczowość w obliczu...

post-52358-0-07895500-1467361891_thumb.jpg

....za palisadą, cudne nierówności, nadające indywidualności

post-52358-0-95895300-1467362039_thumb.jpg

....Uwypuklona granica wpływu chusty serowarskiej :facepalm:  dyskretne, roszące, spocone piksele, krzepiące harmonijność...

post-52358-0-51992500-1467362388_thumb.jpg

Niegładkość, starannie zawarta... to stempel wrrryty w Macicę i Serdolnik, dozgonnie :laugh:

post-52358-0-95446800-1467362565_thumb.jpg

Wiem, że przeginam.... ale się jaram ostro, że... mam , mogę i chcę.. choć nie koniecznie umiem :D

Lussseiross SiBy...

* -Transmisja meczu wraz z przyległościami- przerwy, reklamy, pożywianie się, wnioski trenerskie, płyny zarówno spożyte jak i wydalone, telekonferencje, wulgaryzmy, konkluzje oraz wnioski, emocje skrajne....

Edytowane przez ziezielony
Gość ArkoGdynia

Wiem, że przeginam.... ale się jaram ostro, że... mam , mogę i chcę.. choć nie koniecznie umiem

W moim mniemaniu "bredzisz waćpan"....  "umisz, umisz" i to zacnie.... :D  :D  :D  :clap:  :clap:  :clap:

Macica rośnie w siłę  :thumbsup:

dziękujsim za coroczne pomruki okolicznościowe - eli jedynie zapewne spożyłeś ku temu płyny jakoweś...? :cool::devil::tongue:

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Macica rośnie w siłę :thumbsup:

....Arko to dopiero "9 i 1/2 tygodnia" :laugh:

Jumbo, radość także po mojej jest stronie :D;)

:D Odnośnie zaś płynów... z takim "Alibi" to nawet moja aktualna Wstrzemięźliwość... poswawoliła  :thumbsup:  :D 

Bachorzęcia czasowo wywalone z chałupy... lussseiross :thumbsup:  :w00t:  :frantics:  :yes:

Na cześć tego wydarzenia postanowiłem się.... udekorować kolejnymi Capownikami...

Zupełnie bez okazji... akurat miałem wiadra w aucie, uciekinierem okoliczności.... zajechałem do Gospodarza, tak się złożyło, że przypadkowo doił... to se pobrałem mleka :D

W osnowie grujerowatości, zdecydowałem...

Kappa 4 Agrovis,

podpucha z Serowara,

Pewien dyskomfort psychiczny miałem bo właśnie wywalali z Ełro moją Białą Kobyłę :facepalm:

Nic to, na ich cześć utoczyłem...

z pomocą..

post-52358-0-11925100-1467795572_thumb.jpg

post-52358-0-33364300-1467796619_thumb.jpg

Ten cylinder... gigant 4656 gr ( :w00t: ), w jednej bryle, trzeba się skupić na pielęgnacji, żeby bydlaka dowieźć do finału...

W cieniu potwora, u jego podnóża, pasie się ryzykowny, w marmurkowej strukturze, wybarwiony lawendowo/bziano/wrzosowo krążynek z.... dozą soku wiśniowego (2015) :yes: .

Zobaczymy w co się przemieni...

post-52358-0-94731900-1467796732_thumb.jpg

Kolaż.... w zestawie...manifestuję

post-52358-0-91453600-1467796955_thumb.jpg

-------

Te co już miałem przeszły w zapach "krówkowy"... zajebiotyka stosowalna konsumpcyjna....

B.przyjemnie się przebywa w ich towarzystwie...

-------

Ten cylinder jest z podkładek kuchennych bambusowych...

Pięknie udekorował bok Wielgaśnika.

Wysmuklił jego tęgawą sylwetkę, motyw wertykalny również podpowiada przyszłemu Krajantowi, co i gdzie...

Pozwoję czy tego numeru/zabiegu nie wprowadzić do harmonogramu wykonawczego :yes:

;) Och Qba... ladaco, dziękuję, zawstydzasz mię  :blush:  , zdeklarowanego prymitywistę i wałkonia...

Do usług :)

----

SiBy nowy, równie niebezpieczny yebietz na horyzoncie...

Podobna przypadłość ku kiełbasofilstwu i serdoleniu, jakby w kręgu.. słoiki z latem (podług Electry) :thumbsup:

W skrócie przetwory i winiawki (jeszcze nie miałem styczności)

W pierwszym ogniu ja...gody

- wybrałem listki i śmieci

- przepłukałem na durszlaku

- do gara- 2 kg jagód

- 3 duralexy (chyba 3x200 gr) cukru

- 2 duralexy wody

- podgrzać, czasem mieszając

- nad miską durszlak, owoce w słoiki do 4/5

- dopełnić sokiem

- pozostały sok do słoiczków

- pozakręcać, popasteryzować

- pokrywkiem w dół i rano opisać

sugeruję SiBaki dokładnie przyjrzeć się zakrętkom i bacznie pilnować suchości rantów słoików i zakrętek..

....Howgh :laugh:

post-52358-0-54144900-1467876094_thumb.jpg   post-52358-0-65754700-1467876294_thumb.jpg

Będzie to robiło za likarstwo na różne przypadłości, farbnik do serów :frantics: , dodatek farbiąco-smakowy do winiawek..

W ogóle tak, czytałem o jagodach, przyjazne to stworzenia...polecam...

Pani Żona zaś wykonała z premedytacją....

Calafiornication keeshony  :laugh:

post-52358-0-79677200-1467877066_thumb.jpg

Normalnie zrobiła.... udawała, że to obgórki :laugh:

Żeznam, że żem żerł żarliwie.... b.sympatyczne doznania w międzyzębiu, choć jeszcze nie były ewidentnie zakeeshone, jakby małosolny calafiornication keeshony :w00t:  :D

Robiłam kiszone kalafiory, smakowały nam bardzo ale zapach unoszący się zaraz po otwarciu pojemnika - :facepalm:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Robiłam kiszone kalafiory, smakowały nam bardzo ale zapach unoszący się zaraz po otwarciu pojemnika - :facepalm:

Olga .. podzielam Twoje zdanie :D ale smak kalafiora boski  :) 

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt

oj tam oj tam zapach tez nie az tak straszny ..to nie kiszone sledzie :)

oj tam oj tam zapach tez nie az tak straszny ..to nie kiszone sledzie :)

Kiszone śledzie mam, kupiłem w Szwecji - teraz czekają w lodówce aż przyjdzie ich pora (myślę że imprezę na co najmniej 20 osób można obdzielić) ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

Premiera jedzenia kiszonego sledzia w tym roku przypada na 18/8  puszke otworz w wiadre pod woda i na  dworzu  :D