ziezielony Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 9 Marca 2018 jołjołjoł SiBy ....Dzień Kobiet- Paniom, Zdrówka, Najlepszości i chwil kilku, czasu tylko dla Siebie Klub Żywności Ekskluzywnej Macica nawet jest rodzaju żeńskiego...Postanowiła, ten klub, uczcić ów Dzień... wiadomo jak zrzeszeni kiełbasofile, mniej lub bardziej, w jedyny i niekontrowersyjny sposób czyli "se dymnąć" Projekt dość zuchwały... polędwice peklowane we worze 34 dni, od 03. lutego... temp 0/4*CRozworowane, opłukane pod bieżącą zimną wodą, ręcznikiem osuszone, podcieplone i do wędzarynki...Tak na kilka godzin poddane błogim smagnięciom dymku....łaskotane niejako Następnie odparzanko, junaczo kontynuowany proces.... doskonałość strukturze niosący.......jeszcze parujące...nieśmiało, subtelnie...Jeden kawałek rozpoczątkowałem, z pewną rezerwą ale okazało się, że pyyyyszna... ... zobaczymy jak z resztą będzie... ... i ąfas... Zaplecze sprzętowe konsekwentnie rozbudowywane....Piękne, niepowtarzalne, wieczne, jałowcowe kije z puszcz północy...Barwę zmieniać będą stopniowo, dyskretnie... od lekkich żółcieni, pomarańcze muskając, wsze brązy w rozwinięciu absolutnym ku czerni mroku... Również karkówka 34 dni peklowana we worze, potraktowałem jako etap pierwszy "dojrzewający" i w pończoszkę...Żadnych podejrzanych zmian koloru, zapachu, smaku, gramy dalej... Na Wielkanoc nie zgubił.... 34 dni... Nie polecam takich zabaw z mięsem, trzeba być ostrożnym i trochę mięcha przewalić... w dziedzinie wędzonkowokiełbasowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 12 Marca 2018 34 dni... Nie polecam takich zabaw z mięsem, trzeba być ostrożnym i trochę mięcha przewalić... w dziedzinie wędzonkowokiełbasowej... Swięta prawda - acz experyment -experience Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 27 Marca 2018 Jołjołjoł SiBy... Periodyka świąteczna niesie radość i daje możliwości upustu chuci kiełbasofilskich...Najgorzej z czasem, ciągły niedostatek... cóż trzeba lawirować...Rozkminka była sprytna rozłożona na dwa dni... lussseiross... Polędwice... dzień pierwszy.. Masturbatorium wyzwoiło kiełbę grubą, flagówę "ZeSzynko'wą" fi 65... skromniunio kilka kilko..Każdy permanentny kiałbasofil, płci obojga, wie, że farsz skulony to podstawa... Batonizacja istotą procesu... w trakcie onego, kiełba wkracza w wiek prosięcy... Zwędzona, ulokowana w piekarniku, na 120 min, 90*C i termoobieg... do 68*C mierzona temperatura wewnątrz batonu (ulubiony zwrot).... prosta robota.... później można dalej.... dowędzać.... się Obocznie karkówka długoterminowa surowa... szlagier macicowy... Gwóźdź programu... Błogie Boczusie... diamenty w koronie.... Jeszcze serki dorzuciłem, te sławetne capri... niestety odbytu nie postrzępiły... Obgarnięte...... Wesołych Świąt i Zdrówka SiBy... Wielkanoc 2018 Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 27 Marca 2018 Zacny wykon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 27 Marca 2018 Błogie Boczusie... Oj TAAK .... nie postrzępiły... nie widzę by były grubo obtoczone w CHILI Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 27 Marca 2018 Z tymi serkami to poczekaj, jeszcze dzień się nie skończył :grin:.A reszte to klasyka w Twoim wykonaniu czyli super. Również wszystkiego najlepszego z okazji Świąt i obyś było dwa wiadra lepszy na smingus dyngus. :'( Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 28 Marca 2018 Cieszą oko takie wyroby i pobudzają apetyt na sam widok Zdrowych, Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 28 Marca 2018 Fotorelacja, jak zwykle, czytana z zapartym tchem Zacznij wreszcie solankować sery Wesołego jajca i zmocz niepostrzępiony przy poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Dzięki Panowie za Dobre Słowo... ... i cenne wskazy... Z tymi serkami to poczekaj, jeszcze dzień się nie skończył Maćku, rzeczywiście smak się poprawił i to zauważalnie.... dzięki Zacznij wreszcie solankować sery QbQ, znów obiecuję...(peklo)solennie Uzupełnienie recepturalne,bo wcześniej zapomniałem albo nie zdążyłem...Kiełba wyszła świetna...w zasadzie to nie wiem czy to można mienić "kiełbasą" dlatego,że pominąłem kawałek procesu potocznie zwany osadzaniem.Mięcho peklowałem ze 4 dni, farsz zabatoniłem, podgrzałem ciepłym powietrzem (nad kuchenką) i do wędzarynki...Zwędziłem i do piekarnika - 90*C z termoobiegiem, żeby dobiło do 68*C wałkoniło się około 120 min....Może to ta relacja, świniowe/krowowe, 3/1.... da się powielić... Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 da się powielić... najbardziej mnie rajcuje ten skośny zapisek po prawej stronie - jak coś takiego widzę to zaczynam czytać skład Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) jołjołjoł SiBy...Pamiętnik kiełbasofila wymaga jako takiej chronologii....Z czasem ostatnio kiepo było ale cóż należy okazać...Wodę konieczność podłączyć....ze sporą dozą premedytacji oraz niekłamaną lubością, zaplotłem epizod zwędzarniczy... .....Mazurrrry, bez lodu ....se spalenisko żagwii, brzdżąc dymem... ....wsad niewielki, czysto hobbystyczny... ....poparzeniowe studzonko, parametr trwałości ma poszerzyć.... ....zestaw frykaśny, plemnicy z polędwicy się przyjęły pośród nas ...choć ogonków tą razą nie widać... Spacerkiem... Wiosnę czającą się tropiąc.... Zjawisko takie mogłem widzieć po raz pierwszy...parujący lód...zajebioza.... ...Właśnie żurawie spłoszyliśmy, pierzchły klangorząc.... Coś się kojarzy z TTT.... pamięta ktoś???? Serde(l)cznie Pozdrawiam SiBaki Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) mogłem widzieć po raz pierwszy...parujący lód...zajebioza....sublimacja - u nas niezbyt częste a jak jeszcze słonko sypnie promykami............. wyroby nudne ciągle ładne Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 27 Maja 2018 SiBy, noworoczne postanowienie w toku, znaczy rozpoczęto serdolenie... Wstępnie 6 (sześć) krążynek lecz trwam zaciekle w garze z białą zawiesiną....35l+35l+45l= kilka godzin radosnej twórczości, kilkanaście miesięcy cierpliwości i ...zobaczymy Gołdotypiczne, biały prasowany dziwoląg, kilka kulek, nawet smaczne mimo przesolenia....Jeden letko skasztaniłem, zapomniałem o czynnościach pewnych ale to szczegół...Wytatuowane, przed solonkiem.... Jeszcze nowość na Macicy...winogrona postanowiłem uprawić....w szklarni jednak bo mi się pomidory znudziły...oboczności też... SiBy propozycję mam handlową...Chętnie wymienię coś na sadzonki winogron np na kije jałowcowe albo coś innego...Nieodpłatnie również lub też się zgadzam.... Posadziłem dopiero 5 szt jeszcze z 10 mi się pomieści... chyba, że przesadzam...i coś mnie przerośnie... Lezę solonko serów kontynuować, ważka czynność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 27 Maja 2018 Posadziłem dopiero 5 szt jeszcze z 10 mi się pomieści... chyba, że przesadzam...i coś mnie przerośnie... Nie pisałeś wcześniej - ale może coś wykopię - a jak do ukorzenienia to następny rok Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 28 Maja 2018 może coś wykopię Muski.... poproszę..., tak właśnie zrobiłem, wykopałem i z korzonkiem wsadziłem- trochę późno bo chyba z początkiem maja.Raczej się przyjęły Wszystko chce żyć i gen powielać...nawet ziezielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 28 Maja 2018 Posadziłem dopiero 5 szt jeszcze z 10 mi się pomieści... Zrób sobie tzw. odkłady z tych krzaczków.Przyginasz boczny pęd, środkowy odcinek przyszpilasz drutem lub rozwidloną gałązką do ziemi i przysypujesz.W tym miejscu wypuści korzenie. W razie suszy należy zadbać o podlewanie tego miejsca.Jesienią odcinasz sadzonkę od macierzystej rośliny i wsadzasz w odpowiadającym Ci miejscu. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 29 Maja 2018 Dzięki EAnio, cenna sztuczka ------Prezentacja mocy SiBy, 6 krążynek smaku, zasolone, skrawędziowane, zważone.... Czas start...dojrzewają...na dechach...w przewiewie...temp 22*C trochę dużo, przeniosę do Serdolnika, tam mam 14*C...Fajny zacap od nich bije...będą klasyki mleczno-krówkowe....Sam się dziwię.... ponad 90 szt Macica powiła, eeeech.... Sromią się czule krążynki oto tak.... Śmigam po kolejne 35 literków.... i takie to kółko :laugh: Zajebiotyka użytkowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 29 Maja 2018 Przepiękne sery, bardzo mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 30 Maja 2018 Przepiękne sery, bardzo mi się podobają. wygląd jak wygląd -ale smak te co miałem okazję posmakować REWELACJA Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 30 Maja 2018 te co miałem okazję posmakować REWELACJA Czy kol. @zie-zielony wybiera sie do Napoleonowa? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 30 Maja 2018 Panowie, dzięki za słówko miłe To działania przedsiębierne, ku chwale Macicy w kolejnych latach ... EAnio, z tym Napoleonowem to wiem, że jest, nawet kombinowałem lecz z czasem słabiasto, nie sztymuje...-2018 nie mówię "nie".... Z resztą już w tym roku byłem już na dwóch zlotach...lodowych... taki zlotnik ze mnie :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Jołjołjoł SiBy....Wieści z frontu...walk partyzanckich...Czwarty dzień ugornika - czerwca przecież kiedysiejsze to imię- wrył się we łby Klubowiczów dość mocno....Łakomie łypałem na SiBów poczynania kiełbasowe i wędzonkowe....na forum...bolało Z tej buli se postanowiłem peklnąć kilka kilko mięcha....worowo jak to miewam ostatnio w zwyczaju....W międzyczasie zacząłem zwoić, a w międzyczasie międzyczasu mię dobrze pojebdoliło, skutkiem czego ujawniam...Temperatura otoczenia 30*C, siedzę pod parasolkiem jabłonki...Temp max ograniczona do 65*C...czasem ćwierkało, czasem spadało do 40paru... Cenię sobie nieupierdliwość środowiskową (ekologię), układ wędzeniowy złożony z rzeczy wiodących drugie lub kolejne życie...Nawet bez worka się obeszło, kilka szybkich obliczeń aerodynamicznych, źdźbło termiki i lussseirosss...działamyDym mknie swobodnie podlizując batony.... One, batony, zasadzone w kabinie...Kabina zbyt wielką się okazała z pomocą przybieżyły 4 spinacze biurowe typu szczena... w narożnikach... I tu zaczyna się odmienność... wędzarynka oderwała się od zieziemi Zerwała się z łańcucha... kanałowego.... bezpośredniego...murowano blaszanego...nie musi się szamotać....izolować...deszczyć Se wisi.... i ma w odbycie...Maciczniki wizytujące mruczeli ukontentowani pomysłem, uwiedzeni odmiennością, zniewoleni bezkresnością możliwości.... Anturaż habitatu.... wada jedna tylko.... bezalko..... Choć się bujała Lusia nienachalnie Kilka godzin siedzenia na zydelku z bananem na łobuzerskim ryle...i oto...są...gotowe, zajebiarskie, wrzeszczące .... sparz nas... Duma Macicy, Sukces Masturbatorium... nikczemnym nakładem zdobyty.... We łbie wij ziezielonych scenariuszy... z Lusią w roli pierwszoplanowejPytacie SiB pewnie..... PO CO kypba???....bo kypba Możemy... sens zbyteczny, oddalony Pod neonem regułka się domknęło jednak : Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy RozsądekPolecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Ziezielony pierwsza prędkość kosmiczna osiągnięta????. Wędzarnia Lusia uniosła się w atmosfere okołoziemską. Wyroby aby zostać w kategoriach kosmicznych jak zwykle galaktyczne???? Edytowane 8 Czerwca 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 8 Czerwca 2018 We łbie wij ziezielonych scenariuszy I tu jest WSZYSTKO Fantazja jak przystało na szwagra Ucałowania dla Siostry Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.