Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kostek  :clap: to juz bedzie twoj staly produkt na swieta :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-321988
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

Piękne, też muszę zrobić. Do kotletów jagnięcych z grilla i szaszłyków używam oregano i rozmarynu, ciekaw jestem czy do wędzenia też można ich użyć?

 

 

Oczywiście chodziło mi o peklowanie, natomiast widzę, że nikt nie używał.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-323640
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Kolendrę mielisz czy w całości? Ziele i liść gotujesz w zalewie czy dodajesz do zagotowanej?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-328180
Udostępnij na innych stronach

Kolendrę mielisz czy w całości?

Wszystkie przyprawy w całości gotuję w małej ilości wody,po przestudzeniu wywar bez przypraw dodaję do zalewy peklującej.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-328198
Udostępnij na innych stronach

 

Wszystkie przyprawy w całości gotuję w małej ilości wody,po przestudzeniu wywar bez przypraw dodaję do zalewy peklującej.

Dziękuję, w najbliższą sobotę zaczynam.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-328206
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję, w najbliższą sobotę zaczynam.

Bardzo się cieszę,tylu było chętnych do wykonania tego wyrobu a potem nastała cisza.Paweljack udanego wykonu życzę :thumbsup:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-328209
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

 

 

,tylu było chętnych do wykonania tego wyrobu a potem nastała cisza.

Witaj, w następnym tygodniu będę robił ów udziec w/g tego przepisu. Może lekko zmienię skład przypraw, poza tym :clap: .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-348671
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Podepne sie do tematu wedzonego udzca , :) z tym ze ja mam pytanie czy wedziliscie moze serca baranie lub jagniece?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-421483
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Kolejny udziec jagnięcy uwędzony,jeszcze parzenie.

 

post-41979-0-09739700-1464624440_thumb.jpg

 

post-41979-0-73008800-1464624457_thumb.jpg

 

post-41979-0-00330700-1464624481_thumb.jpg

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-498651
Udostępnij na innych stronach

Kostek, a zdazylo sie, ze cos Tobie nie wyszlo?

 Wspanialosci ta baraninka  :clap:  :clap:  :clap:  :clap:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-498688
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kostek, a zdazylo sie, ze cos Tobie nie wyszlo?
A żeby to tylko raz :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-498699
Udostępnij na innych stronach

@kostek61, A żeby to tylko raz  :)

to ja chce zobaczyc cos takiego "nieudanego" :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-498761
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kolejny udziec jagnięcy uwędzony,jeszcze parzenie.

Zajefajnie wygląda . Szkoda, że nie można posmakować ;)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-498769
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

Postanowilem pojsc sladami @Kostka, by z zakupionym swiezym udzcem postapic zgodnie z receptura oryginalu.Jedynym odstepstwem bylo ponowne wedzenie udzca po jego zaparzeniu.

Polprodukt wazyl 3300 gram.post-50346-0-04845500-1486988132_thumb.jpg

 

Wedzilem go poczatkowa buczyna,debina i drewnem czeresni.

Zar zasypalem tradycyjnie zrebkami winorosli.

post-50346-0-56100700-1486988180_thumb.jpg

Smak wyrobu zaskoczyl bardzo pozytywnie delikatnoscia i glebokoscia aromatow.

Otrzymal wiec pieczec najwyzszej jakosci. :D

post-50346-0-44662600-1486988385_thumb.jpg

post-50346-0-70355700-1486988535_thumb.jpg

Apes debemus imitari
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-540583
Udostępnij na innych stronach

 

 

Otrzymal wiec pieczec najwyzszej jakosci
Jest tego wart,wyrób świetnie wygląda.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-540595
Udostępnij na innych stronach

Do jakiej temperatury był parzony?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-540597
Udostępnij na innych stronach

Do jakiej temperatury był parzony?

Trudno mi odpowiedziec na to zapytanie definitywnie, gdyz podczas pierwszego wedzenia udzca, uszkodzila sie sonda termometru i moglem sledzic innym, dostepnym mi urzadzeniem tylko temperature zewnetrzna.

Do parzenia uzylem gar z "LIDL" na ktorym ustawilem 75 °C i czas 90 minut.

Apes debemus imitari
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-540608
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Do jakiej temperatury był parzony?

No wlasnie.. Do jakiej temp.?

Moze ktos sprecyzowac.? ☺☺☺

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-546012
Udostępnij na innych stronach

Ten Robimhuka wygląda tak jakby nie dostał w środku więcej niż 55-60st C ale to tylko luźny wniosek oparty na strukturze mięsa :(

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-546013
Udostępnij na innych stronach

Grzegorz nie robiłem w ten sposób jagnięciny i do tego z kością :(  ... Ale dociągnąłbym to do 68st C.

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-546022
Udostępnij na innych stronach

@Gregtom,  U nas proponuja zeby wedzic do temp w srodku 74 st C

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-546032
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ale dociągnąłbym to do 68st C.
Ja parzę właśnie do tej temperatury co podał Roger :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-546116
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

2 dni temu zrobiłem zgodnie z przepisem solankę 7% , nastrzyknąłem i czekam . Jednak wciąż mnie nurtuje pytanie , czy 7% solanka i 6 dni , czy to wystarczy. Mój udziec jest mniejszy - 1,2 kg. Wystarczy ? 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-644913
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.