ziezielony Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Sivon jakoś kaszanka mnie przerażała- nigdy nie zdecydowałem się poczynić Pracy zdawało mi się sporo a wyrób krótkotrerminowy.Fajny pomysł z tą słoikową kaszanką- wcześniej nie widziałem takiej (?).Gratuluję Dziękuję za inspirkę Sivon ile takich słoików wyszło z tej ilości? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-327138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Animus, na tą ilość zeszło mi niecałe 10m kupiłem u Mira Osłonka kolagenowa marszczona brąz kaliber 19mm. Ziezielony, kaszanka jest bardzo prosta w wykonaniu, nie ma co się obawiać tylko robić, jak zrobisz sam możesz doprawiać pod swój smak. Słoików nie liczyłem ale wyszło coś koło 20. Wygoda jest, masz ochotę otwierasz słoiczek i jak pisał Andrzejk porcja na dwa kęsy do buźki Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-327145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 16 Stycznia 2014 ZachęconyAktywnie,JestemEmocjonalnieBuzującymIŚcięśliwym CzłekiemI.....Eeeee....trzeba będzie przyKaszanić ------Dzięki Sivon...Sło(n)ików mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-327148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 24 Stycznia 2014 W ubiegłą sobotę organizowałem swoje przyjęcie imieninowe, rodzinka spora, wszyscy goście się zjawili w ilości 27 osób:)Trzeba było coś na ząb przygotować. Oczywiście był bigos, biała kiełbasa, szynki wędzone, boczki, polędwica, balerony... Zrobiłem też tort kanapkowy z przepisu Electry, zrobiłem dwie pasty jedną z tuńczyka a drugą jajeczną. Nigdy nie miałem w sobie nic z artysty, żadnych uzdolnień plastycznych więc dekoracja wyszła jak wyszła i proszę się nie śmiać Torcik: Była też łopatka podwędzana, pieczona: Oraz indyk, najpierw wędzony potem pieczony, nadziewany farszem z kaszy jęczmiennej ze skwarkami z wędzonej słoninki, z cebulką i grzybami leśnymi: Przepraszam za jakość zdjęć ale ledwo udało się je zrobić. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-328998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ty nie pisz o jakości zdjęć, tylko napisz jak to smakowało, bo wszystko wygląda zarąbiście. Aż ślinka leci. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-329004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Mirku powiem tak, liczyłem, że zostanie i będę sobie dojadał przez parę dni:). Niestety w niedzielę oskubałem tylko resztki z kości:) Smakowało wszystkim i to mnie najbardziej cieszy, bo kolejka po dokładki była długaaaaaa. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-329008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Trzeba było coś na ząb przygotowaćDobrze wygląda i ładnie podane:thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-329011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 24 Stycznia 2014 no torcik niczego sobie ja jestem pod wrazeniem tego indyka ! wyglada bardzo smakowicie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-329029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Sivon super! Smakowicie to wygląda wszystko hehehe Torcik bardzo kolorowy i fajnie udekorowany ale ta łopatka mmmmm... co było Twoim 'oczkiem w głowie'?? ona czy indyk? hehe ja bym się wziął za łopatkę jak Fred.. Flinston Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-329063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Indyk był ostatni podany, co godzinę coś na ciepło było:) Po ilości przeczytanej literatury wszystko się gościom dokładnie strawiło:) Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-329065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Po ilości przeczytanej literatury wszystko się gościom dokładnie strawiło:) I o to chodzi SIVON . Wyroby super . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-329076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Przepraszam za jakość zdjęć ale ledwo udało się je zrobić. Jak dla mnie zdjęcia super pewnie, kiedy je robiłeś to już kolejka się za Tobą ustawiła.... po te jak widać na załączonych fotkach super przygotowane potrawy.Tort kanapkowy..... no cóż ... powiem tylko tyle, że możesz być dumny ze swojej inwencji twórczej, bo nie każdy facet takową posiada Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-329084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 4 Lutego 2014 Mój pierwszy Dzik. Dzik pozyskany od znajomego myśliwego, zostały wycięte trzy próbki mięsa dla weterynarza celem badania czy dzik nie ma pasożytów. Lekarz kazał dostarczyć próbki z biegów, z okolic przepony oraz z policzka. Badanie wykonane, wszystko gra więc zabieramy się za bielenie. Skórowanie robiłem na podwieszonym dziku. Po ciężkiej pracy, ja umęczony a dzik zmasakrowany. Nie było łatwo, ale jeszcze kilka dzików i dojdę do wprawy. Po oskórowaniu, dzika podzieliłem. Dwie tylne nogi zamroziłem, będą wędzone w całości. Łopatki i mięsa drobne z rozbioru poszły do wyrobów. Zrobiłem kiełbasę kruchą z dzikiem. W składzie 60% mięso z dzika, dodatkowo dokupiłem łopatkę Wp, boczek Wp oraz Karkówkę. Tak bardzo chciałem żeby była krucha, że przedobrzyłem. Jest miękka i ma sporo galaretki:) Oraz kiełbasę na dziko - 100% mięso z dzika. Kości obgotowałem, obrałem z mięsa. Dokupiłem wątrobę wp i zrobiłem coś na kształt wątrobianki z mięsem dzika. Podwędzana, parzona. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-331655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 4 Lutego 2014 Świetne, zwłaszcza ta wątrobianka mnie zaciekawiła. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-331659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 4 Lutego 2014 Wątrobiana w smaku super, z przypraw jedynie majeranek, pieprz czarny i sól. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-331670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 4 Lutego 2014 Sivon i miałeś być na szkoleniu, a widzę że i bez niego świetnie sobie dajesz radę Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-331673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 4 Lutego 2014 Sivon wielkie dałeś radę ujarzmić bestię hehe na dodatek te kiełbasy wyglądają ŚWIETNIE!!! co powiesz o tej 100% z dzika? następnym razem też ją zrobisz, czy jednak dodatek wp spróbujesz? Kości obgotowałem, obrałem z mięsa. Dokupiłem wątrobę wp i zrobiłem coś na kształt wątrobianki z mięsem dzika. Podwędzana, parzona. żal kilka liter ściska, że nie spróbuję hehe wygląda smakowicie.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-331834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 6 Lutego 2014 Robercie, ta 100% z dzika mi bardzo smakuje, rodzince mniej:) Ale za to zajadają się tą kruchą kiełbaską z dodatkiem dzika, może nie wygląda najlepiej. Wyszła z galaretką i miękka, urywasz kawał bierzesz bułeczkę i nic więcej nie trzeba:) Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-332120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 6 Lutego 2014 Spoźnione życzenia Sebastian, ślinotok na widok wyrobów, chylę czoła. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-332123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 12 Lutego 2014 Dyżurny chleb na zakwasie, tym razem z dodatkiem dużej ilości siemienia lnianego i słonecznika, posypka z ziaren sezamu i słonecznika. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-333154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 12 Lutego 2014 chleb na zakwasieŁadnie wyrośnięty Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-333170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 12 Lutego 2014 Wstawiam foremki z ciastem do piekarnika nastawionego na 30 stopni, wyrastanie trwa krócej. Zwykle po 5-6h jest już OK. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-333171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 12 Lutego 2014 Ja też tak tak czasami robię, to faktycznie bardzo przyspiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-333174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 13 Lutego 2014 WitamZrobiłem wczoraj kiełbasę drobiową wg przepisu Sivona. Krótko - rewelacja. Dziekuje ci Sivon za ten przepis. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-333322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 25 Lutego 2014 Sobotnie wędzenie. Kiełbasa parówkowa lekko podwędzana. Nie mogło zabraknąć drobiowej, tym razem filet z piersi szarpałem szarpakiem:) a mięso z udek zmieliłem na sitku 2mm. Była i makrela, zmarszczona ale smakowita. Ścinkowa zrobiona ale musi dojrzeć Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/7/#findComment-336353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.