qzym Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #701 Opublikowano 13 Grudnia 2019 No i suuper....Właśnie smak jest tą iskierką co napędza.........nie pozwala się poddawać, tylko dalej wytrwale dążyć do celu.Polędwiczka I-liga- smak zapewne extraklasa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-649528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 16 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #702 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Lodóweczka pełna, już prawie wszystko uwędzone. Boczek parzony też jest A na wieczór paszteciki z przepisu Małgoś, jedynie farsz nieco inny. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #703 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #704 Opublikowano 16 Grudnia 2019 @SIVON,Wspaniałe wyroby, wielkie brawa Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko36 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #705 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Piękne wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #706 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Smacznie wyglądają Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #707 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Lodóweczka pełna, już prawie wszystko uwędzone. lodowa.jpg boczek01.jpg poledwica02.jpg Boczek parzony też jest boczek parzony.jpg A na wieczór paszteciki z przepisu Małgoś, jedynie farsz nieco inny. paszteciki.jpg Gdzie znajde przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #708 Opublikowano 17 Grudnia 2019 No teraz nikt nie powie, że nie możesz swiąt zaczynać. Pięknie i smakowicie wyglądają Twoje wyroby Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #709 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Apetycznie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #710 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Gdzie znajde przepis? Chyba chodzi Ci o przepis na paszeciki? W temacie Małgoś, ciasto robiłem tak samo, jedynie farsz zmieniony, robiłem z tego co miałem 300g gotowanej wołowiny z rosołu, 300g smażonej wątróbki drobiowej, grzyby, cebula i przyprawy, mielone wszystko, wyrobione z dodatkiem masła. Przepis w temacie Małgośhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9372-s%C5%82odkie-a-tak%C5%BCe-s%C5%82one-domowe-ciasta-ma%C5%82go%C5%9B/page-2?do=findComment&comment=375736 Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #711 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Tak.dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #712 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Sebastianczy Ty przypadkiem nie planujesz świętować Bożego Narodzenia do Wielkanocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #713 Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) Czyli Seba, już możesz gości przyjmować Wszystkie wyroby wyglądają cudnie. Paszteciki z tego przepisu robię od kiedy jestem na forum Edytowane 17 Grudnia 2019 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #714 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Sebastian czy Ty przypadkiem nie planujesz świętować Bożego Narodzenia do Wielkanocy ? Aż tyle tego nie ma , małe co nie co na dwie rodziny. Czyli Seba, już możesz gości przyjmować Dziś już popakowane i sobie czekają do Świąt Podczas pakowania jest pretekst by popróbować troszkę Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #715 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Ładny towar ,do przepicia chyba tez już coś naszykowane . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-650217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #716 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Przegląd staroci Polędwiczka wp, tym razem przeciągnięta, utrata wagi 44%, kolagen płat: Podsuszona zapewne zbyt mocno, ale w końcu czuję smak, bardzo pozytywne odczucia, warto czasem zrobić. Polędwiczka wp, utrata wagi 47%, siatka q-net. Szybciej wysycha, pleśń słabo pokrywa powierzchnię, smak całkiem niezły ale nie powala. Ogólny wygląd na minus. Coppa, prawie 4 miesiące, kątnica wp, utrata wagi 42% W końcu poczułem pełnię smaku, wyborna.Poszło w próżnię, zobaczymy co dalej. Boczek, styl pancetta arrotaloata, siatka q-net i kątnica wołowa - siatka zbędna, mała aktywność pleśni na powierzchni kątnicy woł. Utrata wagi po 4 miesiącach 39%. Kolejny etap, próżnia. Smak bardzo fajny, choć czuć, że jeszcze żywa. Zrobiłem 9 tygodni temu testowo kiełbasę,strata wagi 38%, całość zapakowana w pęcherz wp, z dodatkiem kultur bakterii, fermentowana na czas (na czuja), zupełna porażka, jeszcze surowa. Składniki podmrożone, mielone - próba niezbyt udana. Ponieważ jestem już w posiadaniu od niedawna super extra ph-metru, zmierzyłem sobie ph tej kiełbasy, nie wiem czy dobrze to zrobiłem ale pomiar jest Wartość ph wyrobu 5,05 Wyrób zupełnie nie udany, ale wstyd się przyznać, bardzo mi smakuje. Jeszcze surowy w środku, zamiast wywalić poszedł w próżnię. Ocenimy po czasie Dziś mam co próbować. Trzeba dalej się uczyć i nastawić nowy towar bo witryna się robi pusta Mam jeszcze pytanie odnośnie wyrobów zapakowanych próżniowo celem dalszego dojrzewania, trzymam to w witrynie w temp 12C, może tak być czy należy przenieść do lodówki? Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-653667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #717 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Całomięśniowe super !!!! , a i z takim pH metrem to kiełbaski będa udane :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-653674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #718 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Sebastian, piękne wyroby, ciekawie wygląda Twoja żywieckaZ jakiego przepisu robiłeś? Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-653687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #719 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Super wyroby! Dobrze jedziesz! Fajnie że zainwestowałeś w ten ładny pehametr. Pomoże tobie wielokrotnie. Co do tej kielbasy, to trudno ocenić. Kolor dobry, krajalność tez wygląda OK, i jak smak dobry, to chyba tylko potrzebuje dłuższy czas dojrzewania. Jest znacznie trudniej wykonać coś takiego w w grubszych jelitach. Zaczynaj od 40-60mm. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-653697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #720 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Boczek, styl pancetta arrotaloata, siatka q-net i kątnica wołowa - siatka zbędna, mała aktywność pleśni na powierzchni kątnicy woł. Utrata wagi po 4 miesiącach 39%. Kolejny etap, próżnia. Smak bardzo fajny, choć czuć, że jeszcze żywa. Sivon jesteś pewny że to wisiało 4 miesiące i myślisz ze to z vacum przestanie być zywe ? Po cos sie tak spieszył z krojeniem ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-653713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #721 Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) Po cos sie tak spieszył z krojeniem ...Ile mi pisałeś na duperszwanach? 18 mies.? czy coś pomiętroliłem? czy to twoja pancetta ma 18 mies.? Edytowane 9 Stycznia 2020 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-653716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #722 Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) Wojtek ja swoja pierwszą pancette kosztowałem po roku z haczykiem i do dzis ja mam jak dobrze licze teraz ma 26 miesięcy . Myślę ze Sivon powinien ja zostawić w spokoju na conajmniej 6 miesiecy ,co z tego ze straciła 39% dalszy spadek wagi byłby marginalny... Edytowane 9 Stycznia 2020 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-653720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #723 Opublikowano 9 Stycznia 2020 a i z takim pH metrem to kiełbaski będa udane Oby Phmetr fajny, trzeba pomyśleć jakie kiełbasy na początek zrobić. ciekawie wygląda Twoja żywiecka Z jakiego przepisu robiłeś? W sumie bez konkretnego przepisu, z tego co mi zostało po obróbce towaru na wędzonki plus karkówka która dominuje w tej kiełbasie. Super wyroby! Dobrze jedziesz! Fajnie że zainwestowałeś w ten ładny pehametr. Pomoże tobie wielokrotnie. Co do tej kielbasy, to trudno ocenić. Kolor dobry, krajalność tez wygląda OK, i jak smak dobry, to chyba tylko potrzebuje dłuższy czas dojrzewania. Jest znacznie trudniej wykonać coś takiego w w grubszych jelitach. Zaczynaj od 40-60mm. Dzięki, tak naukę zacznę od kiełbas w osłonkach fibrusowych 60mm. Tamta w pęcherzu to taki wymysł robiony aby sprawdzić jak pójdzie mielenie i mieszanie mięs na kiełbasy typu salami. Wiem już, że muszę odpalić Alfe 32 nawet do małej ilości mięsa bo zelmer nie radzi sobie zbyt dobrze. Sivon jesteś pewny że to wisiało 4 miesiące Teraz wiem, że nie Muszę zmienić sposób zapisywania bo trochę się zamotałem. Po cos sie tak spieszył z krojeniem ...Poszedłem za ciosem, sam nie wiem po co Zrobię nową, i zapomnę o niej na długi czas i myślisz ze to z vacum przestanie być zywe ? To może połówkę wyjąć z vacum i ponownie powiesić ... ale jak to zrobić Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-653721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #724 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Teraz wiem, że nie Muszę zmienić sposób zapisywania bo trochę się zamotałem Tak mi sie wydawało ze policzyłeś ten czas z peklowaniem ... To może połówkę wyjąć z vacum i ponownie powiesić ... ale jak to zrobić Ja bym tak zrobił ,pewnie tam gdzie ciachałeś wyschnie mocno ale odkroisz potem 2cm i zrobisz super carbonare . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-653722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #725 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Mam jeszcze pytanie odnośnie wyrobów zapakowanych próżniowo celem dalszego dojrzewania, trzymam to w witrynie w temp 12C, może tak być czy należy przenieść do lodówki? A no właśnie, też ciekaw jestem. Czy zapakowane próżniowo można w witrynie na dole trzymać Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/29/#findComment-653724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.