Todek Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 19 Lutego 2019 No to "pleban" po dwóch m-cach macerowania został zlany i idzie na dojrzewanie, na około 6 m-cy. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-624126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 19 Lutego 2019 i idzie na dojrzewanie Todek - Błąd - lepiej do konsumpcji oczywiście lepiej po maturacji Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-624132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 19 Lutego 2019 Todek - Błąd - lepiej do konsumpcji Taką wstępna degustację, zaraz po zlaniu, oczywiście zrobiłem. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-624134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 10 Marca 2019 Kilka konserw rybnych zrobiłem. W pomidorach i oleju. Jako wsad rybny, to wzdręgi in płocie. [Dodano: 10 mar 2019 - 08:57]Polędwica, karkówka i boczek. Po 14 dniach w lodówce, wczoraj poszły do pończochy. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-626014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 31 Marca 2019 Kilka dni temu machnąłem trochę kaszanki. Od lewej parzona i pieczona. Było więcej, około 7 kg, ale była robiona na spółdzielnię z kolegą, a i jeszcze trochę rozdałem. I troszkę słoniny konserwowej.3 słoiczki z mieszanka przypraw wg Zbójaszka Madeja i 1 słoiczek z papryką. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-627945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 31 Marca 2019 Biała marmolada, to jest to Ja tą mieszankę dodawałem także do jajecznicy, do konserw różniastych w puszkach i do kotletów mielonychJeszcze muszę kiełbasę z tą mieszanką zrobić, pewnie zrobię dymiono/podpiekaną w osłonce karmel fi 40.Ogólnie ta mieszanka "daje rade" z wieloma potrawami Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-627947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 31 Marca 2019 A wczoraj. Trochę golonki zrobionej na podstawie 19. Zdjęcie z lampą, i bez lampy. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-627973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 31 Marca 2019 Kaszanka bardzo sympatyczna, słoiki też piękne. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-627976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Taki tam salceson zrobiony dla szwagra. W żołądku i w folii. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-628676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-628678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Taki tam salceson zrobiony dla szwagra. Super salcesonik Dobrze że mam jeszcze trochę w zamrażarce , więc tak bardzo nie tęsknię . Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-628681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Szprotek nie miałem. Niestety. Ale zrobiłem eksperymentalnie kilki czarnomorskie (przywiezione z ostatniego wyjazdu na Ukrainę) w wiadomej zalewie octowej. Nie wiem jak smakują szprotki, ale te rybki są bardzo zjadliwe. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-628682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Wow, można przepis na salceson ? Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-629145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Wow, można przepis na salceson ?Salceson był robiony na wzór receptury na salceson włoski z pw 16. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-629186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Salceson był robiony na wzór receptury na salceson włoski z pw 16. Bardzo ładny .Ja bym tylko drobniej kroił tłuste a chude w nieco grubszą kostkę. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-629201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Ja bym tylko drobniej kroił tłuste a chude w nieco grubszą kostkę. Widocznie takie krojenie Im odpowiada. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-629202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Ja bym tylko drobniej kroił tłuste a chude w nieco grubszą kostkę.Widocznie takie krojenie Im odpowiada. Powiem szczerze, że kroiłem nie zwracając zbytnio uwagi na to jaki rodzaj mięsa kroję. Następnym razem bardziej się przyłożę. Choć chyba to akurat takie miejsce się trafiło. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-629213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja bym tylko drobniej kroił tłuste a chude w nieco grubszą kostkę.Widocznie takie krojenie Im odpowiada. Widocznie nie przeczytałeś jak zwykle do końca.Ja tzn ja.Doradziłem koledze jak moim zdaniem będzie ładniejszy przekrój.Wiadomo ,że obecnie preferuje się przekrój bez wyraźnych kostek tłuszczu,a z wyraźnymi kawałkami mięsa chudego.Todek może ją zastosować lub nie przymusu nie ma.Koła tu nie wymyśliłem bo taką poradę znajdziesz na filmach technologicznych w wykonanie Andrzeja ( Bagno) Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-629225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 nie przeczytałeś jak zwykle do końca Tylko nie jak zwykle. Kolega, mając na forum całą masę różnego rodzaju wzorów, kroił tak, jak uznał za stosowne. Jeśli będzie miał wątpliwości w tym zakresie , na pewno zapyta.EOT „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-629228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Kolega, mając na forum całą masę różnego rodzaju wzorów, kroił tak, jak uznał za stosowne. Powiem szczerze, że kroiłem nie zwracając zbytnio uwagi na to jaki rodzaj mięsa kroję. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-629313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) :devil: Nie zawsze trzymam się ściśle receptur. Lubię improwizację. Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-629322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Kilka fotek wyrobów które robiłem 06 kwietnia 19 r. Dla szwagra. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-629373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Dobrego ma szwagra Twój szwagier. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-629374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Dobrego ma szwagra Twój szwagier. Świnka była jego. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-629376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) [Dodano: 17 kwi 2019 - 18:57] Dobrego ma szwagra Twój szwagier. Dobrego ma szwagra Twój szwagier. Świnka była jego. dobre Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez paszeko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/13/#findComment-629390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi