@halusia@ Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 4 Marca 2018 Mielonka z lopatki i boczku w oslonce barierowej Smacznie wygląda, przy tym dobrze nabita bo dziurek nie ma Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-590902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 4 Marca 2018 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-590904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 4 Marca 2018 Halinko nabijalam zelmerem , bo nadziewarki na 1,5 kg miesa nie chcialo mi sie wyciagac ,,nastepnym razem dam wiecej wody bo galaretki za malo , smaczna i taka miekka wyszla ,wzorowalam sie na recepturze chudziak Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-590905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato007@msn.com Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) Jakie przyprawy dales? Edytowane 4 Marca 2018 przez mato007@msn.com Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-590935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 5 Marca 2018 Apetyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-590956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 5 Marca 2018 @mato007@msn.com, Dalam na 1 kg miesa :18 g peklosol / 36 h peklowane w kawalkach 2 g pieprz bialy 1 g pieprz czarny 0.3 g ziele angielskie mielone 0.3g galka muszkatulowa mielona 0.5 g czasnek suszony Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-590979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 5 Marca 2018 Mielonka z lopatki i boczku w oslonce barierowejBardzo ładny wyrób,wyglada książkowo wręcz Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 5 Marca 2018 Electro, jesteś mistrzynią wyrobów z szynkowarki.... i nie tylko, ale tym razem chciałem zapytać Ciebie, jak byś zapeklowała i zrobiła szynkę z piersi i ud kurczaka. Zaznaczam, że nie mam gotowych mieszanek przyprawowych. Jeżeli zaśmiecam Ci wątek, to po prostu - mówiąc trywialnie - olej mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 5 Marca 2018 :clap: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 5 Marca 2018 Chudziak, gratuluję entuzjazmu. Może Ty coś mi doradzisz, bo Electra jednak chyba mnie olała? Tobie z pewnością też nie brakuje wiedzy i doświadczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 5 Marca 2018 Nie rozumiem czemu piszesz ,że Electra Cię olała , nie każdy ma czas bez przerwy śledzić forum - wystarczy sprawdzić kiedy zadałeś pytanie a kiedy Electra była na forum . Chudziak, gratuluję entuzjazmu. ??? moje emotki to wyraz uznania dla wyrobu a nie entuzjazm .Wyczuwam sarkazm w całym Twoim poście Mój sposób to - Zasól oddzielnie piersi ( niech stanowi ok 70% )i oddzielnie mięso z udek ( 30%) pokroiwszy je uprzednio w kostkę , używając ok 18gramów na kg . Po 48 godzinach zmiel na drobnym sitku mięso z udek . Wymieszaj bardzo dokładnie oba rodzaje mięsa , dodając 10%wagi mięsa wody i ok 3% masy mięsa mąki ziemniaczanej i ok łyżki żelatyny na kg mięsa oraz przypraw jakie Ci pasują .Załaduj w osłonki lub do szynkowara czy praski i parz do 72stC w środku wyrobu w wodzie o temp 75-80stC . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 5 Marca 2018 Żadnego sarkazmu, żadnego! Dzięki za dobre rady i uciekam z tego wątku bo Electra mnie z stąd przepędzi. Wolę samemu podkulić ogon! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) @Eugeniusz_2015, Nigdy nikogo nie olewam , i zawsze staram sie odpowiedziec , nie zawsze jestem wieczorami i mam mozliwosc odpisania , zdecydowanie spedzam wiecej czasu na forum w dzien .Ja bym zrobila podobnie jak ci doradzila juz kolezanka wczesniej , robilam taka mielonke kurczakowa z tym ze ja dawalam peklosol50/50 ( zeby dluzej polezala) .i nie dawalam tez maki tylko wode ok 10%, do takich drobiowych dodawalam pieprz bialy , gdy robilam z indykiem dawalam tez papryke ostra ok 1 g/kg. Poszukaj " Ekspresowe wyroby DZIADKA" bo to na nich sie wzorowalam , i jak co to zawsze pytaj , ucze sie sama caly czas ale zawsze sie dziele tym co juz jako tako potrafie Edytowane 6 Marca 2018 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 6 Marca 2018 Dzięki Electro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 6 Marca 2018 NIe ma za co :-) a tak wygladala moja jedna z pierwszych drobiowych a moze nawet i pierwsza nie pamietam juz Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 6 Marca 2018 a tak wygladala moja jedna z pierwszych drobiowych a moze nawet i pierwsza nie pamietam juz Ładna i piękna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 6 Marca 2018 electra piekna mielonka i bez dziurek :clap: , ja jeszcze nie potrafie bez dziurek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 6 Marca 2018 Eli, mnie KOstek nauczyl, ze trzeba dobrze wymasowac kielbase. Ale i tak dziurki sa. Chyba slabo masuje te batony Electra , ty przez to ,ze w zimie nie masz wedzarni to na prawde ladnie parzysz Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 7 Marca 2018 Ładna w przekroju. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 7 Marca 2018 Dziekuje za piekne slowa SiB-y Ja wlasnie masuje tez teraz porzadnie , wczesniej balam sie ze mi peknie oslonka. Ostatnia mielonka chyba wyszla najlepsza , zawsze balam sie dac tej maki ..wydawalo mi sie ze bedzie ja czuc ,przy kolejnej dam wiecej wody zeby wiecej galaretki bylo .Anno juz nie moge sie doczekac ciepelka ..ale w dalszym ciagu sniegu prawie po kolana mam nadzieje ze pod koniec maja juz cos bedzie mozna pomalowac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-591268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 No to znow uparzylam sobie kielbaske ..mozna ja nazwac pomylkowa , bo zle mieso wyjelam i musialam cos zrobic z niego na szybko wyszla kielbasa parzona indyczo kacza sklad 500g indyk piers bez skory 250 g piers kaczka bez skory filet z indyka i kaczki ladne kawalki 2X2 cm reszta ok 150 g zblenderowane peklosol 18 g /kg peklowane 48hpieprz bialy 2 g/kg galka 0.5 g/kgwoda 10% dodana do miesa blenderowanegooslonka barierowa 73 mmKielbaska parzona 75-78 st C, 80 min Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-594555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 uparzylam sobie Ładniutka Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-594559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Taka łaciata. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-594565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 kielbasa parzona indyczo kacza Bardzo apetycznie wygląda.....a te ciemniejsze kacze łatki przecudne.. Elektro, duże uznanie.. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-594570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Taka łaciata. Donatko, zanim przeczytałam wpis Jaco, identycznie tak ją nazwałam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-594578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.