sverige2 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Elu, a Ty ze względu na swoje włoskie koneksje i miejsce zamieszka, podrzuć na przepis na pyszną oryginalną włoską mortadelę, z kawałkami słoninki, uwielbiam taką.http://alma24.pl/pr_images/4019.jpg Edytowane 17 Listopada 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-383893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 17 Listopada 2014 oj tak ,tak ,jestem za !! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-383906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 17 Listopada 2014 Robiłeś tylko z II wp ? W rzeczy samej Dyzio. Tylko II wieprzowa, lekko tłustawa. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-383954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 17 Listopada 2014 Dzięki. Dobrze wiedzieć. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-383961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 17 Listopada 2014 Michał serdelki wyglądają super, smakują też pewnie wyśmienicie:) Ja muszę parówkową zrobić bo dawno nie gościła u mnie:) A może serdelową hmm. Sebastian zrób mi przyjemność i wykonaj serdelową.Ciekaw jestem twoich spostrzeżeń. Dzieki Michal , mam nadzieje ze i ja w koncu sie oswze na te parowki-serdelki , jak kto woli Eli dla ciebie to bułka z masłem Podpisuję się pod prośbą Sverige. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-383963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 17 Listopada 2014 A tak na marginesie to, młodzieniec pyta panny jak się dzisiaj czuje. Odpowiada, że ma bóle. Na co kawaler O! w rzeczy samej. Na co panna - nie ! trochę wyżej. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-383964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 17 Listopada 2014 No Michale pikne to mosz;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-383985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 18 Listopada 2014 No Michale pikne to mosz;)) No Morfi daleko mi do ciebie ale się staram Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-384089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 21 Listopada 2014 A tak, z II kl. wieprzowej, to taka podwawelska drobniej zmielona, Czyli rozumiem Pawle że nie będziesz miał nic na przeciwko jak twoją powawelską będziemy nazywać serdelkami grubiej zmielonymi Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-384719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zainspirowany przez Paweljack wykonałem boczek w słoiku wg przepisu Dziadka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8477-konserwy-dziadka-w-s%C5%82ojach-pasteryzowane-sposobem-domowym/?p=372494Niebo w gębie, słowo daje. Bardzo smaczne i proste w wykonaniu. Jedynym odstępstwem o przepisu było zastąpienie skórek wp żelatyną. Za późno sie zabrałem i skórek już nie dostałem. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-385187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 23 Listopada 2014 No Michal widze że na mistrza idziesz tak trzymaj Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-385260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Zainspirowany przez Paweljack wykonałem boczek w słoiku wg przepisu Dziadka I to jest dowód że można zrobić coś pysznego do chlebka nie mając wędzarni... Michał . Jeszcze jakbyś mógł wrzucić link jak zrobić ten rarytas to będe wdzięczna Edytowane 23 Listopada 2014 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-385264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 23 Listopada 2014 Halinko jest link wklejony dwa posty wyzej Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-385265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 23 Listopada 2014 Halinko jest link wklejony dwa posty wyzej Dzięki Karolku Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-385270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 24 Listopada 2014 No Michal widze że na mistrza idziesz tak trzymaj Witaj Karol fajnie, że wpadłeś do mnie. Kurcze ale się cieszę. I to jest dowód że można zrobić coś pysznego do chlebka nie mając wędzarni... Michał . Halinko zrób ten boczek w słoiku. Nie będziesz zawiedziona. Wierz mi. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-385426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Wczoraj wieczorkiem troszkę popracowałem. W końcu mogłem użyć do pasteryzacji garnek który kiedyś kupiłem ale okazał się nietrafionym zakupem. W połączeniu ze sterownikiem Pamel spisuje się rewelacyjnie - dziękuje za nieocenioną pomoc Abratka W słoikach mój przysmak - boczek wg Dziadka. Pierwsza pasteryzacja. Dzisiaj kolejna - no z pominięciem jednego czy dwóch słoików W wiaderku mięsko na serdelki czy jak - nie będę wskazywał palcem - kto woli podwawelską drobniej z mieloną i na serdelki grubiej zmielone czyli podwawelską Jutro wędzenie.Andrzeju Królu Złoty jak to Zbójaszek mawia, mam dla ciebie złą wiadomość. Fotka na której widnieją resztki twojego serka jest już nieaktualna. Z twojej wczorajszej dostawy nic nie zostało Na Święta zwiększam zamówienie. Zadzwonię. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-388136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Na Święta zwiększam zamówienie. Zadzwonię. A nie lepiej samemu nauczyć się robić serek, a nie z gębą po chweście latać. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-388169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 5 Grudnia 2014 No pewnie że warto sie nauczyć, nawet jestem już po pierwszej lekcji - Antonin. No cóż może to będzie jedno z noworocznych postanowień? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-388176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 5 Grudnia 2014 W wiaderku mięsko na serdelki czy jak - nie będę wskazywał palcem - kto woli podwawelską drobniej z mieloną i na serdelki grubiej zmielone czyli podwawelską Widzę, że nie daje Ci to spokoju Michale. Porównałem tylko skład, tu i tu sama dwójka wieprzowa. Skromnie ale nadal smacznie bo swojsko. Coś mam jeszcze dodać? http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-388221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 7 Grudnia 2014 sverige2 ,electra ,martadele tutaj to robia tylko wielkie zaklady ,tak ze jest mi nie mozliwe zdobyc przepis ,w rzeznickim sklepie tomozesz tylko kupic swieza kielbase grylowa lub juz ta podsuszona, Michal .... serdelki zrobilam ale nie mialam sie czym pochwalic , wiec nic nie pisalam ,mam nadzieje ze drugie podejscie bedzie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-388585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Eli. ja znalazlam jakis przepis na mortadelle z oliwkami na szwedzkiej stronie musze kiedys przetestowac ,jak zrobie i posmakuje to napisze ,czy zjadalna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-388587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Widzę, że nie daje Ci to spokoju Michale. Uraziłem mnie do żywego a ja jestem pamiętliwy... Paweł daj spokój. Ja to napisałem w żartobliwym tonie. Nic nie musisz dodać. Michal .... serdelki zrobilam ale nie mialam sie czym pochwalic , wiec nic nie pisalam , mam nadzieje ze drugie podejscie bedzie lepsze Ela a co się stało? Powiedz, coś poradzimy. Eli. ja znalazlam jakis przepis na mortadelle z oliwkami na szwedzkiej stronie musze kiedys przetestowac ,jak zrobie i posmakuje to napisze ,czy zjadalna Drogie Panie. Przepisy na mortadele jeśli szukacie znajdziecie w PW 21 albo 16. Do wyboru do koloru Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-389289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 10 Grudnia 2014 ale to miala byc wloska mortadelle Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-389387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) ale to miala byc wloska mortadelle Może być w polskiej interpretacji? http://www.wedlinydomowe.pl/pozostale-przepisy/mistrzowka/917-mortadela-wloska Edytowane 10 Grudnia 2014 przez mikami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-389458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 10 Grudnia 2014 ale to miala byc wloska mortadelle Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/7/#findComment-389459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.