Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra robota.

 

 

 

Dzisiaj piękna pogoda, to z Madzią siedzieliśmy na działce. A przy okazji trochę się podymiło

 

Tak troszkę na kolacje. :clap:

 

 

 

Dzisiaj piękna pogoda, to z Madzią siedzieliśmy na działce. A przy okazji trochę się podymiło. :D

Pięknie jak zawsze Paweł :clap:

 

 

Paweł brawa dla Was, super robota

Dziękuję dobrzy ludzie.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-489459
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Pierwsza grillowa w tym sezonie. Jutro wędzenie. 

 

post-55133-0-51986200-1460581298_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-491125
Udostępnij na innych stronach

Podrzuciłbyś link albo przepis do tej grillowej, nie robiłem ale czytałem że nie używa się peklosoli

Proszę bardzo:   https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/

paweljack​ - może Ci jakąś derenówkę podrzucić do tego grilla:))

Czemu nie, ale chyba bez samochodu podjedziesz?  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-491395
Udostępnij na innych stronach

no nie - przyjade samochodem ale najwczesniej w poniedziełek :)) - dzisiaj praca -  jutro działka  -  jakaś chwila się znajdzie - tym bardziej że praca na skraju Morodu ot podrzuce do spróbowania :)) wysyłam tel na priv

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-491399
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

 

Boczek pokazany wyżej ociekał 12 godzin w temp. pokojowej. Później 1 godzinę osuszany był w wędzarni w temp. 55-60 st. Następnie wędzenie 3 godziny w temp 50-55 st, w połowie przekręcane były kije. Na koniec podpiekanie 30 minut w temp. 85 st. C

Hej Paweł

wystarczy ci 30 minut na podpiekanie? Mi osiągnięcie temperatury około 68st zajmuje 1,5 godz. 

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-493180
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Od jakiegoś czasu, bardzo popularna u mnie pierś z indyka.

 

post-55133-0-26803000-1469184671_thumb.jpg

 

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-507674
Udostępnij na innych stronach

No to zdradz jak ja robisz? :D

Witaj Elu, robię solankę rogerową, czyli 100 g peklosoli na litr wody, 0,5 L na 1 kg mięsa. Peklowanie 5 dni wystarcza. Potem takie piersi, najczęściej dwa kawałki, razem około 1,2-1,5 kg pakuję w siatkę. 3 godziny wędzenia w temp. 45-50 st. ( zawsze w połowie wędzenia przekladam kije), na koniec parzenie w 80 st. do temp. w środku 70-72.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-507768
Udostępnij na innych stronach

 

 

parzenie w 80 st. do temp. w środku 70-72.

 

Jak chcesz zaryzykować to proponuję do 60º C w środku.Różnica kolosalna.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-507773
Udostępnij na innych stronach

 

parzenie w 80 st. do temp. w środku 70-72.

 

Jak chcesz zaryzykować to proponuję do 60º C w środku.Różnica kolosalna.

 

Spróbuję jedną sztukę bo tylko część z reguły jest dla mnie i nie mogę niesprawdzonego dać. Ale nie wiem jak to się ma do parzenia drobiu do 73 st.C

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-507826
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ale nie wiem jak to się ma do parzenia drobiu do 73 st.C

 

Przed ptasią grypą tak wysoko nie parzyli.Spróbuj a poczujesz różnicę. 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-507844
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Troszkę dzisiaj powędziłem. 

 

 

post-55133-0-68739600-1470428504_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-509193
Udostępnij na innych stronach

Troszkę dzisiaj powędziłem. 

 

 

attachicon.gifwędzenie 05_08_16.jpg

Paweł naprawdę, podziwiam Twoje dokonania!  :clap:  :thumbsup:

 

Widać, że jesteś szczęśliwy i ochoczy do pracy nad wędlinkami!  :tongue:

 

BTW

Pozdrawiam Waszą "Muzę" niech ROŚNIE RADOŚNIE,

na pohybel, wszystkim "suchym i skwaśniałym" !  :w00t:  :frantics:  :hug: 

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-509246
Udostępnij na innych stronach

Przekroje wędzonek, wszystkie na surowo.

 

 

post-55133-0-71919300-1470730218_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-509546
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Niedawne wędzenie, zrobiliśmy nowe kiełbasy,

 

 

post-62306-0-60579000-1475322299_thumb.jpg

 

 

pierś z indyka

 

 

post-62306-0-40836100-1475322300_thumb.jpg

 

 

i dawno nie robiony udziec jagnięcy wg Kostka

 

 

post-62306-0-99659200-1475322300_thumb.jpg


https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-520117
Udostępnij na innych stronach

No i pieknie , a jak smakowicie :)   a to male zawiniatko ? ser?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-520118
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.