Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wypieki


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

#21 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 08 cze 2014 - 09:09

Ja wysypuje slonecznikiem, sezamem ( bialym i czarnym ), nasinami dyni i owsianymi platkami.  Nie stosuje tylkonasion siemia lnianego, kilkakrotnie nimi zrobilam, i byly za twarde, dlatego zrezygnowalam.



#22 BazylWidzew

BazylWidzew

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2614 postów
  • MiejscowośćMazury

Napisano 08 cze 2014 - 09:18

Nie stosuje tylkonasion siemia lnianego, kilkakrotnie nimi zrobilam, i byly za twarde, dlatego zrezygnowalam.

 

Ja siemie lniane miele i po problemie ;)



#23 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 08 cze 2014 - 09:22

a siemie lniane miele i po problemie
 

 do wysypywania blaszki to nie chialoby mi sie, a z reszta wtedy mialabymcos na wzor maczki, bo nawetr jeslikawalki beda, to luska siemia lnianego jest twrada, nawet  w kawalkach.



#24 BazylWidzew

BazylWidzew

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2614 postów
  • MiejscowośćMazury

Napisano 08 cze 2014 - 09:26

Jak zmiele nie ma żadnych łusek jest jak mąka



#25 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 02 sie 2014 - 17:02

Sezon na śliwki w pełni to i kruchego ze śliwkami nam się zachciało. :D

 

Załączony plik  DSC00045.jpg   136,65 KB   7 Ilość pobrań

 

P.S

Ten brak w górnym lewym rogu to robota mojej LP.Nie mogła się powstrzymać. :D


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 02 sie 2014 - 17:04


#26 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3193 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 02 sie 2014 - 17:04

Smacznego :tongue: , ale miałeś się chyba odchudzać  :D



#27 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 02 sie 2014 - 17:10

ale miałeś się chyba odchudzać 

 

Miałem  :laugh:  



#28 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2421 postów

Napisano 02 sie 2014 - 17:39

Ten brak
Z tym brakiem biorę jak leci :D  

#29 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 02 sie 2014 - 22:39

Ten brak w górnym lewym rogu to robota mojej LP.Nie mogła się powstrzymać.
 

 Ona tylko przyjela prace ;)  :laugh: . A jakby niesmacznye wyszlo to zdjecia bys nie mogl pokazac  :D



#30 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 30 wrz 2014 - 18:17

Co prawda nie pieczone ,ale zawsze ciasto.Resztki tiramisu z ricotty.

 

Załączony plik  DSC00119.jpg   97,85 KB   7 Ilość pobrań

 



#31 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 30 wrz 2014 - 20:01

tiramisu z ricotty.
 

 To takie troszke oszukane. Pusty smak. :hmm:



#32 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 30 wrz 2014 - 21:18

Oj tam oj tam ale ile mniej tłuszczu niż w Mascarpone ;)
Arek dba o linię a właściwie Bożenka dba o jego linię i to jest słuszna linia władzy ;)

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

#33 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 30 wrz 2014 - 21:35

a właściwie Bożenka dba o jego linię i to jest słuszna linia władzy
 

 To jest argument nie do odrzucenia  :thumbsup:



#34 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 26 paź 2014 - 19:22

Sernik tzn. to co z niego pozostało. :)

 

Załączony plik  DSC00132.jpg   41,43 KB   8 Ilość pobrań



#35 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6405 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 26 paź 2014 - 20:03

Sernik tzn. to co z niego pozostało.
 

No piękny wypiek Arkadiuszu... gratulacje dla Żonki  :)



#36 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 26 paź 2014 - 20:42

gratulacje dla Żonki 

 

He.He :)  Nie w każdej rodzinie wypieki robi małżonka.Akurat u nas tym zajęciem i nie tyko zajmuje się mąż.  :tongue:


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 26 paź 2014 - 20:43


#37 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3331 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 27 paź 2014 - 13:36

He.He   Nie w każdej rodzinie wypieki robi małżonka.

He he - jak masz ręce sprawne to po cholibcię Ci Ona - ja swoją trzymam tylko dla tego , że dobrze gotuje i piecze . :blush:  



#38 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5414 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 27 paź 2014 - 13:41

czasami malzonka w domu stanowi ozdobe ,a nie tylko kuchnia i gary ...zebym to ja taka madra byla 20 lat temu ,tez bym wziela faceta co umie gotowac :tongue:



#39 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 27 gru 2014 - 19:17

Pyszny chleb w wykonaniu mojej LP. :)

 

 

Załączone pliki



#40 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2231 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 27 gru 2014 - 19:29

Ladny chlebus :clap: :clap:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych