arkadiusz Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Jedziemy dalej . ......i do komory. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 24 Stycznia 2017 smalec z maka ryzowa czy cos innego? Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 25 Stycznia 2017 smalec z maka ryzowa czy cos innego? Smalec,maka pszenna, pieprz biały bo mam dużo i nie chcę żeby wietrzał. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Napewno bedzie rownomierniej "dochodzic" po calej objetosci. Tylko caly rok czekac na efekty - powodzenia Arkadiusz. Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Darino przy kupmiaku używał takiej pasty z rewelacyjnym skutkiem Areczku ... będzie dłużej ale bezpieczniej Hmmm swoją drogą dawno mie widziałem kolegi Darino na forum Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Darino przy kupmiaku używał takiej pasty z rewelacyjnym skutkiem Areczku ... będzie dłużej ale bezpieczniej Darino dawał jeszcze miód, ale ja sobie darowałem. [Dodano: 25 sty 2017 - 20:05] powodzenia Arkadiusz. Dziękuję. Edytowane 25 Stycznia 2017 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Widze Arek ze postępy z szynka idą według planu. Chociaż na pewno będzie OK, ale trochę przyspieszyłeś z tym szmalcem. W szynce jest jeszcze dużo wody, lepiej stosować dopiero po dobrym przeschnięciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Chociaż na pewno będzie OK, ale trochę przyspieszyłeś z tym szmalcem. Zobaczymy bo wywiesiłem ją po pobycie w chłodni 4-6 C przed smalcowaniem na tydzień do piwnicy a tam wilgotność jest mniejsza.Obawiałem się żeby nie powstała sucha skórka. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Po roku i 6 dniach nadeszła pora na pokrojenie mojego pierwszego Culatello.Jestem średnio zadowolony bo w środku powstało niewielkie przebarwienie.Nie poddaję się i następne wykonam z zastosowaniem soli morskiej peklującej. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Arek. A jakie w smaku? Czy to jest to czego oczekiwałeś.? Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Arek. A jakie w smaku? Czy to jest to czego oczekiwałeś.? Mniej więcej tak.Następnym razem dam nieco więcej przypraw i trochę mniej soli.Najlepszy jest ten tłuszczyk naokoło no i muszę drugim razem wziąć drugą krajalnicę żeby plasterki były trochę cieńsze.Powiem, że lepsze w smaku i bardziej miękkie od pancetty. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 29 Stycznia 2017 W środku powiadasz ... hmmm a o czym Ci wujek Robert mówił ostatnio ... ; ) Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Arek culatello na tylko soli czy peklosoli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Arek culatello na tylko soli czy peklosoli? Na samej soli, ale następne na soli morskiej peklującej. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Ja pierniczę, ale widok, rewelacja Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Ja mam obecnie dwie szynki culatello na morskiej z mieszkanką nitrytu i saletry. Następnym razem będę robił na soli i tylko z potasem azotanu (saletra). Według speców saletra tworzy lepszy kolor. Francuzi , wieszają szynki po etapie peklowania/solenia w chłodni, w cieplej temperaturze, 22-24, przez kilka dni, i wtedy do dojrzewalni. Według ich ten krok przyspiesza aktywność enzymów i ustawia kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Francuzi , wieszają szynki po etapie peklowania/solenia w chłodni, w cieplej temperaturze, 22-24, przez kilka dni, i wtedy do dojrzewalni. Według ich ten krok przyspiesza aktywność enzymów i ustawia kolor. Będę robił niedługo dwie to zrobię eksperyment.Jedną po soleniu do dojrzewali a drugą tak jak piszesz . Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Ja pierniczę, ale widok, rewelacja Do rewelacji to jeszcze trochę brakuje. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 17 Lutego 2017 Trzecie podejście do salami. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 17 Lutego 2017 Pierwsza liga Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) Pierwsza liga To za mało.Interesuje mnie tylko ekstraklasa. Edytowane 17 Lutego 2017 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 17 Lutego 2017 Nie no Arek jest duża progresja ... jak Boga kocham ... ale tego co to kroił siekierą to jakby mnie dopuścili to bym ... Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 25 Lutego 2017 Karkówka dwa tygodnie w soli morskiej, peklującej i przyprawach. Teraz już tylko 4 tygodnie dojrzewania. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 3 Marca 2017 Polędwica nieobrobiona dojrzewająca Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 3 Marca 2017 Polędwica nieobrobiona dojrzewająca Bardzo smaczna - Małgosia przesyła podziękowania za salami i polędwicę - tą z foto salami też znakomite Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi