piotrs1983 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 10 Lutego 2015 Najpierw się pryskasz perfumami a później kąpiesz? Maxell Ci napisał. W ogóle nie musisz wędzić. Wędzenie jest tylko dla smaku, jeśli lubisz.Dlatego parzysz na początku. Chcesz zrobić odwrotnie - próbuj. Cały aromat zostanie w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-403940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 16 Lutego 2015 Nadal nie rozumiem Co będzie jeśli najpierw uwędzę a potem sparzę ? Wątrobianka się zepsuje. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-405092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Nadal nie rozumiem Co będzie jeśli najpierw uwędzę a potem sparzę ? Jeśli nadal nie rozumiesz to proponuje najpierw kupić sobie książkę technologiczną o przetwórstwie wędlin, przeczytać i wszystko zrozumiesz. Skoro na forum nie znalazłeś odpowiedzi. Edytowane 17 Lutego 2015 przez lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-405243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 18 Lutego 2015 Paweł ta wątrobianka z dziczyzną wygląda bardzo zacnie, naprawdę luksusowa Zresztą tak jak wszystkie twoje wyroby . Jeżeli chodzi o mrożenie, spokojnie do mrożenia się nadaje, choć i tak najbardziej smakuje taka świeża Krzysiek-krze, ja wędliny podrobowe typu leberka zawsze najpierw parzę a potem podwędzam (dymem zimnym lub lekko ciepłym). Podwędzam też czasem kaszanki a może i kiedyś podwędzę salceson. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-405359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 18 Lutego 2015 U mnie znowu cielecina sie pokazala a watrobianke,pasztetowa i inne takie pochodne u mnie chetnie jedza. Wiec trzeba juz pomyslec i zrobie troche. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-405373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zresztą tak jak wszystkie twoje wyroby Oj tam, oj tam ale dzięki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-405376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrs1983 Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Nie zdążyłem się jeszcze pochwalić relacją z mojego pierwszego zadymiana, a tu już drugie za mną, ale obiecuję nadrobić zaległości! Paweł, zrobiłem wątrobiankę wg Twojego przepisu, nieco tylko zmodyfikowałem dodając 2 duże marchewki (tzn 4, ale robiłem podwójną porcję)Popełniłem błąd wrzucając słoninę i gotując ją razem z mięsem, przez co zrobiła się galaretowata (jak to słonina, o ja głupi, muszę się jeszcze dużo nauczyć), ale i tak wyszło mistrzostwo! Wędziłem jeszcze szynki, balerony, schaby, kiełbasy i drób a wszyscy najbardziej zachwycają się wątrobianką PS. Miro, dziękuję za ekspresową realizację zamówienia. Gdyby nie Ty... Edytowane 23 Lutego 2015 przez piotrs1983 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-406786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 12 Marca 2015 Przyglądam się tej wątrobiance i chyba jestem gotowy. Popełnię ją w sobotę, lub niedzielę. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-411583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 12 Marca 2015 Przyglądam się tej wątrobiance i chyba jestem gotowy. Popełnię ją w sobotę, lub niedzielę.Napisz o wrażeniach. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-411733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 13 Marca 2015 OK Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-411824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 15 Marca 2015 Popełniłem dzisiaj wątrobiankę, wprawdzie nie wygląda tak pięknie jak paweljacka, ale jej smak jest zaiste niezwykły. Sklepowy shit definitywnie odstawiam dziwiąc się sobie, że przedkładałem kiełbasy nad wyroby podrobowe. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-412684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 15 Marca 2015 Popełniłem dzisiaj wątrobiankęWygląda bardzo dobrze. Na pewno smakuje jeszcze lepiej. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-412694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 15 Marca 2015 Wygląda bardzo dobrze. Na pewno smakuje jeszcze lepiej. Dziękuję, smak wspaniały, żona kazała, bym sporządzał wątrobiankę przy każdym wędzeniu Sam sobie roboty dołożyłem Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-412704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 15 Marca 2015 Wygląda bardzo dobrze. Na pewno smakuje jeszcze lepiej. Dziękuję, smak wspaniały, żona kazała, bym sporządzał wątrobiankę przy każdym wędzeniu Sam sobie roboty dołożyłem Tylko wędź w możliwie najniższej temperaturze. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-412706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 15 Marca 2015 Trochę tłuszczyk popłynął Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-412712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 15 Marca 2015 Trochę tłuszczyk popłynął O to, to. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-412713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 30 Marca 2015 Trochę wątrobianki ostatnio zrobiłem. Skład nieco zmieniony: Wątroba cielęca 1,35 kgcielęcina II kl. - 1,35 kgpodgardle - 1,2 kgwieprzowina IV kl. - 2,35 kgwieprzowina II kl. - 0,75 kg Po gotowaniu i zmieleniu zostało 5 kg. Do farszu wlałem około litra tłustego bulionu z gotowania mięs. Przyprawy bez zmian. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-417168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robotek Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 30 Marca 2015 Właśnie wprowadzam tą legendarną jak czytam do mojego menu na te święta ale małe pytanie.W pierwszym poście podałeś recepturę :Łopatka - 1 kgCielęcina – 0,5 kgPodgardle – 0,5 kgWątroba wp - 0,5 kgSłonina surowa – 0,5 kg wszystko ok, tylko co zrobić z słoniną ?? chyba nie gotować z wszystkim ?? Cytuj Mój profil: https://www.facebook.com/kuklafoto/Oprócz zdrowych szyneczek zajmuję się kosiarkami:Robotek Sprzęt Ogrodniczy Leśny i Elektronarzędzia : https://www.facebook.com/robotek2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-417185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Oczywiście słoniny nie gotujemy, tylko surową mielimy na najdrobniejszym sitku dwa razy. paweljack chapeau bas ! Pięknie wygląda. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-418876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Wątrobianka jak marzenie! Wyśmienity przepis. Nigdy nie robiłem wątrobianki zresztą jak wielu innych wędlin. Dzięki Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-441454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Nigdy nie robiłem wątrobiankiCzas najwyższy, powodzenia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-441571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Oczywiście słoniny nie gotujemy, tylko surową mielimy na najdrobniejszym sitku dwa razy. Aby na pewno? .Do wątrobianki wszystkie składniki się gotuje oprócz wątroby.Do pasztetowej dodaje się słoninę surową, ale pokrojoną w małą kostkę.Reszta składników surowa oprócz wątroby .Wątroba parzona. Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-441592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Aby na pewno? .Do wątrobianki wszystkie składniki się gotuje oprócz wątroby.Do pasztetowej dodaje się słoninę surową, ale pokrojoną w małą kostkę.Reszta składników surowa oprócz wątroby .Wątroba parzona.Masz rację ale: "Przepis pochodzi z książki "Mięsa, kiełbasy, wędliny" Wyrób nazywa się "wątrobianka luksusowa" i w tym wyrobie jest słonina surowa.Jak zaprezentuję kiszkę wątrobianą z szesnastki, to będzie w niej to co napisane w szesnastce. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-441599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Pawel piekna ta Twoja watrobianka , oj narobiles mi smaku , a u mnie wszyscy na diecie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-441745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tołdi Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 28 Listopada 2015 Poczytałem i nabrałem ochoty na wątrobiankę. Będzie to moja pierwsza, wię prosze o radę - w co można nabijać i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9205-w%C4%85trobianka-luksusowa-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-459210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.