PePe Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Przy mieleniu mięsa maszynkami małymi wystarczy sklasyfikowana mięso pociąć w paski o takiej szerokości jaki jest skok ślimaka maszynki, i miażdżenie będzie minimalne. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-327140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Jak na razie dodaję tylko te przyprawy jakie podałem,ale czas na zmiany,trzeba będzie następnym razem poeksperymentować. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-327142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 9 Maja 2014 Dla treningu: 6 x 100 g kaszy jęczmiennej2 golonki tylne 2,6 kgskórki wp. 0,6 kgserca wieprzowe 0,8 kgwątroba cielęca 0,8 kgpodgardle wieprzowe 1,5 kgwp kl. IV 0,5 kg. Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy i 4 mięsa. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-350990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankotom Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 9 Maja 2014 przekrój Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-350996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Maja 2014 przekrój Po robocie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-350998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Maja 2014 Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy Chyba dałeś więcej rosołu . Na 600gram kaszy powinno być około 1,2 litra rosołu Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 9 Maja 2014 Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy Chyba dałeś więcej rosołu . Na 600gram kaszy powinno być około 1,2 litra rosołu PozdrawiamKaszę wrzucam do rosołu i się parzy. Jak się parzy krócej, to jest 2,5 kg jak dłużej to 3 kg. Nie odmierzam ilości rosołu do parzenia. Pozdrawiam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Maja 2014 przekrój Proszę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 9 Maja 2014 Tak - mięsna jest, ale czegoś mi w niej brakuje.... To napisał kaszankowy maniak. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 9 Maja 2014 Tak - mięsna jest, ale czegoś mi w niej brakuje.... To napisał kaszankowy maniak. A dokładniej? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 9 Maja 2014 Spoiwa.... mało... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 9 Maja 2014 I niespodzianek ... ? Typu krojona wątróbka Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 9 Maja 2014 I niespodzianek ... ? Typu krojona wątróbka To kwestie regionalne, u mnie się tak nie robiło. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 9 Maja 2014 No to tylko spoiwa bo "krucho" przekrój wypada Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 9 Maja 2014 No to tylko spoiwa czyli? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 9 Maja 2014 Emulsji i tłustego ... no chyba że jedziesz na wolowinie to sorry Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 9 Maja 2014 To dość tłusta kaszanka i zastanawiałem się czy dawać te dodatkowe skórki. Wszystko jest dobrze sklejone. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 9 Maja 2014 A czym ją barwisz. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 9 Maja 2014 A czym ją barwisz.Suszona krew. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 9 Maja 2014 Zapytałem bo w składzie brak krwi . Mięso z głów wp. dodaje smaku kaszance . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 9 Maja 2014 Zapytałem bo w składzie brak krwi . Mięso z głów wp. dodaje smaku kaszance .Masz rację DZIADKU, nie napisałem.6 x 100 g kaszy jęczmiennej2 golonki tylne 2,6 kgskórki wp. 0,6 kgserca wieprzowe 0,8 kgwątroba cielęca 0,8 kgpodgardle wieprzowe 1,5 kgwp kl. IV 0,5 kg.Suszona krewMięso z głów wp. dodaje smaku kaszance .Spróbuję znaleźć i dodam następnym razem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 10 Maja 2014 W sklepach "Wierzejki" można zamówić całą głowę wieprzową lub pół. Jeśli miałbyś kłopoty mogę Ci załatwić, ( odbiór w Warszawie w sobotę lub niedzielę, po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym, moja komórka 601-94-56-75 ). Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 11 Maja 2014 W sklepach "Wierzejki" można zamówić całą głowę wieprzową lub pół. Jeśli miałbyś kłopoty mogę Ci załatwić, ( odbiór w Warszawie w sobotę lub niedzielę, po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym, moja komórka 601-94-56-75 ).Dziękuję, będę pamiętał. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 11 Maja 2014 Cała przyjemność po mojej stronie. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 12 Maja 2014 Czy jest konieczność dodawania krwi? Czy prócz koloru ma ona jakiś cel? Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.