Jump to content

Recommended Posts

Przy mieleniu mięsa maszynkami małymi wystarczy sklasyfikowana mięso pociąć w paski o takiej szerokości jaki jest skok ślimaka maszynki, i miażdżenie będzie minimalne.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
  • Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jak na razie dodaję tylko te przyprawy jakie podałem,ale czas na zmiany,trzeba będzie następnym razem poeksperymentować.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

  • 3 months later...

Dla treningu:

 

6 x 100 g kaszy jęczmiennej

2 golonki tylne 2,6 kg

skórki wp. 0,6 kg

serca wieprzowe 0,8 kg

wątroba cielęca 0,8 kg

podgardle wieprzowe 1,5 kg

wp kl. IV 0,5 kg.

 

Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy i 4 mięsa. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif

 

post-55133-0-40037200-1399619486_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

przekrój :)

Po robocie.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

 

 

Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy

 

 

 Chyba dałeś więcej rosołu    . Na 600gram kaszy powinno być około 1,2 litra rosołu :D

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

 

Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy

 

 

 Chyba dałeś więcej rosołu    . Na 600gram kaszy powinno być około 1,2 litra rosołu :D

 

 

 Pozdrawiam

Kaszę wrzucam do rosołu i się parzy. Jak się parzy krócej, to jest 2,5 kg jak dłużej to 3 kg. Nie odmierzam ilości rosołu do parzenia. Pozdrawiam. :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

przekrój :)

Proszę.

 

post-55133-0-15056100-1399652840_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Tak - mięsna jest, ale czegoś mi w niej brakuje.... :cool: To napisał kaszankowy maniak. 

A dokładniej?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

I niespodzianek ... ? Typu krojona wątróbka ;)

To kwestie regionalne, u mnie się tak nie robiło.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

No to tylko spoiwa ;)

czyli?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Emulsji i tłustego ... no chyba że jedziesz na wolowinie ;) to sorry ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

 

 

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

To dość tłusta kaszanka i zastanawiałem się czy dawać te dodatkowe skórki. Wszystko jest dobrze sklejone.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

A czym ją barwisz.

Suszona krew.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Zapytałem bo w składzie brak krwi . Mięso z głów wp. dodaje smaku kaszance .

Masz rację DZIADKU, nie napisałem.

6 x 100 g kaszy jęczmiennej

2 golonki tylne 2,6 kg

skórki wp. 0,6 kg

serca wieprzowe 0,8 kg

wątroba cielęca 0,8 kg

podgardle wieprzowe 1,5 kg

wp kl. IV 0,5 kg.

Suszona krew

Mięso z głów wp. dodaje smaku kaszance .

Spróbuję znaleźć i dodam następnym razem.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

W sklepach "Wierzejki" można zamówić całą głowę wieprzową lub pół. Jeśli miałbyś kłopoty mogę Ci załatwić, ( odbiór w Warszawie w sobotę lub niedzielę, po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym, moja komórka 601-94-56-75 ).

Pozdrawiam

Waldek

W sklepach "Wierzejki" można zamówić całą głowę wieprzową lub pół. Jeśli miałbyś kłopoty mogę Ci załatwić, ( odbiór w Warszawie w sobotę lub niedzielę, po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym, moja komórka 601-94-56-75 ).

Dziękuję, będę pamiętał.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.