PePe Posted January 16, 2014 Report Share #26 Posted January 16, 2014 Przy mieleniu mięsa maszynkami małymi wystarczy sklasyfikowana mięso pociąć w paski o takiej szerokości jaki jest skok ślimaka maszynki, i miażdżenie będzie minimalne. Quote Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-327140 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted January 16, 2014 Report Share #27 Posted January 16, 2014 Jak na razie dodaję tylko te przyprawy jakie podałem,ale czas na zmiany,trzeba będzie następnym razem poeksperymentować. Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-327142 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted May 9, 2014 Author Report Share #28 Posted May 9, 2014 Dla treningu: 6 x 100 g kaszy jęczmiennej2 golonki tylne 2,6 kgskórki wp. 0,6 kgserca wieprzowe 0,8 kgwątroba cielęca 0,8 kgpodgardle wieprzowe 1,5 kgwp kl. IV 0,5 kg. Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy i 4 mięsa. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-350990 Share on other sites More sharing options...
mankotom Posted May 9, 2014 Report Share #29 Posted May 9, 2014 przekrój Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-350996 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted May 9, 2014 Author Report Share #30 Posted May 9, 2014 przekrój Po robocie. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-350998 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted May 9, 2014 Report Share #31 Posted May 9, 2014 Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy Chyba dałeś więcej rosołu . Na 600gram kaszy powinno być około 1,2 litra rosołu Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351012 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted May 9, 2014 Author Report Share #32 Posted May 9, 2014 Po sparzeniu wyszło 3 kg kaszy Chyba dałeś więcej rosołu . Na 600gram kaszy powinno być około 1,2 litra rosołu PozdrawiamKaszę wrzucam do rosołu i się parzy. Jak się parzy krócej, to jest 2,5 kg jak dłużej to 3 kg. Nie odmierzam ilości rosołu do parzenia. Pozdrawiam. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351016 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted May 9, 2014 Author Report Share #33 Posted May 9, 2014 przekrój Proszę. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351057 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted May 9, 2014 Report Share #34 Posted May 9, 2014 Tak - mięsna jest, ale czegoś mi w niej brakuje.... To napisał kaszankowy maniak. Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351077 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted May 9, 2014 Author Report Share #35 Posted May 9, 2014 Tak - mięsna jest, ale czegoś mi w niej brakuje.... To napisał kaszankowy maniak. A dokładniej? Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351078 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted May 9, 2014 Report Share #36 Posted May 9, 2014 Spoiwa.... mało... Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351079 Share on other sites More sharing options...
roger Posted May 9, 2014 Report Share #37 Posted May 9, 2014 I niespodzianek ... ? Typu krojona wątróbka Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351082 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted May 9, 2014 Author Report Share #38 Posted May 9, 2014 I niespodzianek ... ? Typu krojona wątróbka To kwestie regionalne, u mnie się tak nie robiło. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351085 Share on other sites More sharing options...
roger Posted May 9, 2014 Report Share #39 Posted May 9, 2014 No to tylko spoiwa bo "krucho" przekrój wypada Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351087 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted May 9, 2014 Author Report Share #40 Posted May 9, 2014 No to tylko spoiwa czyli? Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351090 Share on other sites More sharing options...
roger Posted May 9, 2014 Report Share #41 Posted May 9, 2014 Emulsji i tłustego ... no chyba że jedziesz na wolowinie to sorry Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351093 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted May 9, 2014 Author Report Share #42 Posted May 9, 2014 To dość tłusta kaszanka i zastanawiałem się czy dawać te dodatkowe skórki. Wszystko jest dobrze sklejone. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351095 Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted May 9, 2014 Report Share #43 Posted May 9, 2014 A czym ją barwisz. Quote Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351096 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted May 9, 2014 Author Report Share #44 Posted May 9, 2014 A czym ją barwisz.Suszona krew. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351097 Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted May 9, 2014 Report Share #45 Posted May 9, 2014 Zapytałem bo w składzie brak krwi . Mięso z głów wp. dodaje smaku kaszance . Quote Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351099 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted May 9, 2014 Author Report Share #46 Posted May 9, 2014 Zapytałem bo w składzie brak krwi . Mięso z głów wp. dodaje smaku kaszance .Masz rację DZIADKU, nie napisałem.6 x 100 g kaszy jęczmiennej2 golonki tylne 2,6 kgskórki wp. 0,6 kgserca wieprzowe 0,8 kgwątroba cielęca 0,8 kgpodgardle wieprzowe 1,5 kgwp kl. IV 0,5 kg.Suszona krewMięso z głów wp. dodaje smaku kaszance .Spróbuję znaleźć i dodam następnym razem. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351103 Share on other sites More sharing options...
waro58 Posted May 10, 2014 Report Share #47 Posted May 10, 2014 W sklepach "Wierzejki" można zamówić całą głowę wieprzową lub pół. Jeśli miałbyś kłopoty mogę Ci załatwić, ( odbiór w Warszawie w sobotę lub niedzielę, po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym, moja komórka 601-94-56-75 ). Quote PozdrawiamWaldek Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351182 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted May 11, 2014 Author Report Share #48 Posted May 11, 2014 W sklepach "Wierzejki" można zamówić całą głowę wieprzową lub pół. Jeśli miałbyś kłopoty mogę Ci załatwić, ( odbiór w Warszawie w sobotę lub niedzielę, po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym, moja komórka 601-94-56-75 ).Dziękuję, będę pamiętał. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351314 Share on other sites More sharing options...
waro58 Posted May 11, 2014 Report Share #49 Posted May 11, 2014 Cała przyjemność po mojej stronie. Quote PozdrawiamWaldek Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351316 Share on other sites More sharing options...
KarKan Posted May 12, 2014 Report Share #50 Posted May 12, 2014 Czy jest konieczność dodawania krwi? Czy prócz koloru ma ona jakiś cel? Quote http://www.boxgarage.pl Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-351433 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.