Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie. :D Wczoraj uzupełniłem listę, a teraz siedzę nad wpłatami.


Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na Kurs Podstawowy Nr 4/14 w naszej filii SDM w Łazach, który zaplanowany jest w terminie od 28 marca do 30 marca 2014 r.

Lista chętnych do uczestnictwa w Kursie Podstawowym:

1. Piotr Chojnicki (wpłata 245,00 zł)
2. Piotr Chojnicki (wpłata 245,00 zł)

3. Karol Dąbrowski (wpłata 490,00 zł)
4. Mirosław Krzysztofik (wpłata 490,00 zł)
5. Romuald Synak (wpłata 490,00 zł)
6. Wojciech Michalski (wpłata 490,00 zł)
7. Dariusz Miądzel (wpłata 490,00 zł)
8. Tomasz Różycki (wpłata 490,00 zł)
9. Krzysztof Marciniak (wpłata 490,00 zł)
10. Maciej Foliński (wpłata 245,00 zł) - dopłata na miejscu
11. Dawid Szkudlarek (wpłata 245,00 zł) - dopłata na miejscu
12. Jędrzej Mącik (wpłata 245,00 zł) - dopłata na miejscu
13. Andrzej Michałowski (wpłata 490,00 zł)
14. Piotr Chojnicki (wpłata 245,00 zł)
15. Piotr Chojnicki (wpłata 245,00 zł)
16. Mariusz Dąbrowski (wpłata 490,00 zł)
17. Mariusz Wojciechowski (wpłata 490,00 zł) 

18. Paweł Jakubowski (wpłata 490,00)
19. Mariusz Warowy (wpłata 490,00 zł)
20. Ryszard Kozioł (wpłata 245,00 zł) - dopłata na miejscu
21. Tomasz Tomasik (wpłata 490,00 zł)
22. Tomasz Duch
23. Tomasz Szymankiewicz (wpłata 490,00 zł)
24. Mariusz Warowy (wpłata 490,00 zł)
25.
26.

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam takę należy dokonać zapisu.


Bardzo proszę, by wszystkie osoby, które dokonały wpłaty sprawdziły powyższe dane, gdyż  mogą wystąpić małe nieścisłości wynikające z wysyłania kilku różnych kwot uzupełniających dopłaty! W przypadku stwierdzenia błędnego wpisu, proszę o kontakt na PW. 

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Uwaga: Piotr Chojnicki występuje na liście czterokrotnie !

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Wiem. Po prostu dokonał rezerwacji dla 4 osób.

Skorzystam z okazji i odpowiem osobom zainteresowanym otrzymaniem faktur. Wszyscy, którzy chcą otrzymać faktury za pobyt w Łazach, proszę bezpośrednio po przyjeździe na miejsce zgłosić ten fakt Kol. Andrzejowi (Bagno). 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Propozycja wyrobów do wykonania na kursie.
1.Wędzonki (szynka got., baleron got., polędwica wędzona, boczek wędz. itd.)
2. Kiełbasa gruba: krakowska lub szynkowa
3. Kiełbasa cienka: podwawelska i kursowa
4. Kiszka pasztetowa
5. Kaszanka gryczana
6. Rolada pieczona
7. Salceson włoski

Jutro jadę na szkolenie jakiś hotel Korona - Kruki pod Ostrołęką, wracam w piątek - gogle wskazały drogę przez Łazy....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Jutro jadę na szkolenie jakiś hotel Korona - Kruki pod Ostrołęką, wracam w piątek - gogle wskazały drogę przez Łazy....  :cool:

W sensie, że zatrzymasz się do soboty?  :D

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

W piątek po południu muszę być w Grudziądzu....  ale w drodze powrotnej - zobaczy się...  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

 

 

jakiś hotel Korona - Kruki pod Ostrołęką

 Nie jakiś tylko nowo wybudowany  Jadąc od Przasnysza po prawej stronie

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.

To Ty pis'u będziesz na wyciągnięcie ręki - ja dosłownie niecałe 2km od tego hotelu mam miejscówę (szopkę) w której przechowuję mięso, wyroby.:)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

W Łazach byłem, zobaczyłem - mają mięska do przerobienia...  :cool:

 

 

 

Kurp, gdybym wcześniej przeczytał, że masz miejscówkę koło tego hotelu, to bym zobaczył to miejsce.... :cool:

A Hotel Korona niczego sobie, warunki dobre, jedzenie też, obsługa miła i kompetentna, polecam...  :cool:

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

23. Tomasz Szymankiewicz (wpłata 490,00 zł) 24. Mariusz Warowy (wpłata 490,00 zł)

 

Bardzo mję interesi czy te "dwa kursanty" byli pilnymi uczniakami na tym kursie, czy garnęli się do nauki :rolleyes: :rolleyes: :laugh: :laugh:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Zbójaszku Spółdzielnię z nimi zakładasz i chcesz mieć pewność że wyniosą wiedzę, doświadczenie z kursu coby potem cała robota nie spadła na Cię? ;) 


W Łazach byłem, zobaczyłem - mają mięska do przerobienia...  :cool:

 

 

 

Kurp, gdybym wcześniej przeczytał, że masz miejscówkę koło tego hotelu, to bym zobaczył to miejsce.... :cool:

A Hotel Korona niczego sobie, warunki dobre, jedzenie też, obsługa miła i kompetentna, polecam...  :cool:

Pisu miałem nawet podążyć za Tobą do Łaz, ale plany się wczoraj zmieniły.

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

 

 

Zbójaszku Spółdzielnię z nimi zakładasz

:laugh: :laugh:

 

Kurpik, pytam bo to koledzy, jeden z Lubomierza, drugi prawie z Lubomierza :laugh: :laugh:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

MAsz racje Zboju Madeju, kursantow  teraz Ty przepytasz z wiedzy, a jak nie to znowu na nauki niech jada :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

W Łazach byłem, zobaczyłem - mają mięska do przerobienia...  :cool:

Zaglądałeś tylko przez szybę czy jak?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

 

 

W Łazach byłem, zobaczyłem - mają mięska do przerobienia...

Osobiście oprowadziłem kolege Pis`a po "kątach", gdzie odbywają się szkolenia. Dlatego widział, ile było materiału do ćwiczeń.

 

W Łazach byłem, zobaczyłem - mają mięska do przerobienia...

Osobiście oprowadziłem kolege Pis`a po "kątach", gdzie odbywają się szkolenia. Dlatego widział, ile było materiału do ćwiczeń.

 

Myślałem, że będę miał możliwość poznania.

A co do możliwości poznawczych, to jestem niezmiernie zadowolony z pobytu w Łazach, z możliwości poznania Gospodarzy, nowych kolegów i co najważniejsze DZIADKA, to było miłe zaskoczenie i można by napisać oddzielny rozdział nt. wiedzy, fachowości i niewyczerpanej energii.

Dziękuję obu Panom. DZIADKU i Andrzeju mam nadzieję do zobaczenia na kolejnych kursach i nie tylko. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Moim zdaniem kurs znakomity. Fachowość, życzliwość, wyrozumiałość Prowadzących i Gospodarzy na bardzo wysokim poziomie. Od strony organizacyjnej bez zarzutu. Smakowitość posiłków serwowanych przez Panią Domu z Pomocnicami - wyborna. Polecam.

Romk

Moze kursanci jakieś fotki wstawią z kursu :rolleyes: :rolleyes: :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Bardzo miło wspominam pobyt w Łazach na kursie.

Prowadzący - Dziadek i Bagno , w sposób przystępny , fachowy i praktyczny przekazywali  wiedzę z zakresu masarstwa wykazując się przy tym cierpliwością i życzliwym podejściem do kursantów-amatorów .

Nic dziwnego , że zjechali się tu ludzie niemal z całej Polski.

Bardzo sprawnie i w przyjacielskiej atmosferze, kontakty z takimi osobami sprzyjają z pewnością rozwojowi pozytywnych wrażeń .

Chętnie wybiorę się na kolejny kurs .


A co do fotek to oczekuję na jedną , z komentarzem.

Ktoś mi zrobił w drodze powrotnej.

W terenie zabudowanym....

Język ludzki jest zbyt prosty,by móc wyrazić to, co przeżyło się na takim spotkaniu z Andrzejem i Dziadkiem.Miałem Zaszczyt i Honor spotkać się i uczestniczyć w tak ważnych zajęciach.Andrzej,wspaniały wykładowca,cierpliwe tłumaczył i pokazywał nam wszystko,o co ktokolwiek zapytał,Dziadek,przewielki praktyk,koło którego miałem sposobność stać obok przy stole operacyjnym :) z anielską cierpliwością nadawał takie tempo,że koszula przyklejała się do pleców :D dlatego,ażeby my pomocnicy pomocników,mogli zdążyć przed północą na wieczorek zapoznawczy.Mówię wam co za atmosfera.Chyba wszyscy polubiliśmy się od pierwszego wejrzenia i natychmiast wpasowaliśmy się do naszej ''kompaniji' :) A posiłki?przepysznie przyrządzone przez serdeczną małżonkę Andrzejka ,gustownie podane,a do tego miła obsługa ślicznej młodziutkiej córci i jej koleżanki,wszystko to, mówię Wam :thumbsup: aż szkoda że tak krótko i trzeba było już wracać.Ale niema co rozpaczać niebawem zorganizuje się prawdopodobnie następny nowy kurs,na który szczerze i serdecznie będę zachęcał.Fotki i relacje napewno będą,jako że kolega paweljack  którego polubiłem od pierwszego wejrzenia,dał sie poznać nie tylko jako już doświadczony w wyrobach(uhmm,jaka przepyszna ta jego wojskowa kiełbasa)ale ze swoim profesjonalizmem operatora i kamery,jestem przekonany, że będziemy mieli wspaniałe pamiątkowe foto i filmowe relacje :) Pozdrawiam wszystkich.

...i owoc żywota Twojego,je ZUS...

Nie. To nie może być prawda  :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

W imieniu własnym specjalne podziękowanie dla Andrzeja i małżonki Reni za wyjatkową troskę,gościnę i cudownie wygodne spanko.Pozdrawiam serdecznie,riccardo47.

...i owoc żywota Twojego,je ZUS...

Bardzo dziękuję kol. Bagno za gościnę, Dziadkowi za cierpliwość, za chęć przekazywania wiedzy nam amatorom. Wszystkim poznanym nowym kolegom za wspaniałą atmosferę nieporównywalną z innymi kursami na których bywałem. Atmosfera lux:D Naprawdę kurs bardzo pożyteczny. Wiele ciekawostek, porad, drobiazgów, dzięki którym nasze hobby będzie łatwiejsze. Naprawdę polecam te kursy. Człowiek nie żałuje chociaż raz wydanej kasy.

post-44042-0-09461800-1396291994_thumb.jpg

Piksiak

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.