Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Pokażę ''ociupinkę'' tego co zrobiłam w piątek i dzisiaj w kuchni letniej

 

Niech ja doliczę to jeszcze do poprzednich.. to będzie.. 1...2.... 3... Łłłooooo kuźwa.... z "pińcet" słoików... :w00t::laugh:

 

Wielowątkowość produkcyjna pięknie zaprezentowana.... :clap::cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-512982
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 455
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Anus ..podziwiam podziwiam i szacun za takie ilosci . Ja robie wszystkiego tyle co ty jednego rodzaju :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-512997
Udostępnij na innych stronach

Wszystkim dziękuję za milutkie słowa i pochwały :) po czymś takim dostaje się jeszcze większego ''kopa'' aby robić dalej :D

 

 

Ja robie wszystkiego tyle co ty jednego rodzaju

Electra .. gdybym miała to zjeść sama, pewnie starczyło by mi na kilka lub kilkanaście lat  .. :D czerpię przyjemność z tego, że robię a później mogę komuś dać koszyk pełen słoiczków w prezencie .. i to jest właśnie ta chwila, która cieszy mnie najbardziej .. a jeśli już ktoś potem powie, że smaczne było .. to radość moja jest podwójna  :D 

 

 

Anuś! Puchem marnym jestem! Kudy nam do Ciebie.?

No i zalałam się rumieńcem :D:blush:

 

 

Jak wyszła próba?

Próba wyszła ok ;)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-513116
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ketchup ze śliwkami 2 kg śliwek węgierek .. żadnych podróbek

 

Anuś właśnie na tapecie jest Twój ketchup i tu pytanie- śliwki netto czy brutto 2kg.


Pozdrawiam ;)

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-513989
Udostępnij na innych stronach

Anuś właśnie na tapecie jest Twój ketchup i tu pytanie- śliwki netto czy brutto 2kg.

Gonzuś .. nie było mnie tyle godzin . w pracy byłam, a Ty już pewnie dawno zrobiłeś ten ketchup :D dla Ciebie i innych zainteresowanych .. 2 kg brutto .. czyli z pestkami :D

Na następny raz zadzwoń .. :D

Napisz jak smakuje ten ketchup ;)

Edytowane przez Anuś
Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-514201
Udostępnij na innych stronach

Anuś , pracowitości to Tobie nigdy nie zabraknie :thumbsup::clap: :clap:

 

 

 Pozdrowionka ślę :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-514202
Udostępnij na innych stronach

:) Jakoś ten wąt kojarzy mi się z obecnością sporej liczby Rekinów Wklęsłopokrywkowych...

Jako ukleja a raczej uklej proszę Kolektyw o przepis na fasolkę szmaragdową czy tam szparagową...

Taką do słoika na zimę. Sporo mam część to zakeeshę pewnie z marchewką a reszta to właśnie nie wiem :facepalm:

Prośbę motywuję.... zaufaniem :D

Ziezielona jest...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515272
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kolektyw o przepis na fasolkę szmaragdową czy tam szparagową... Taką do słoika na zimę. Sporo mam część to zakeeshę pewnie z marchewką a reszta to właśnie nie wiem

Ziezieloniutki .. cierpliwości :D wieczorkiem ją będziesz miał, jeśli chodzi Ci o taką w zalewie, którą później tylko podgrzewasz odsączasz wodę i dodajesz bułkę tartą z masłem.

Teraz zmykam na pole :cool:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515274
Udostępnij na innych stronach

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515278
Udostępnij na innych stronach

:) Małgoś baaardzo dziękuję za inspirkę...

:) Anuś się jeno nie przepracuj, poczekam niecierpliwie.

Fasolka już poobcinana, moczy się...

Czy jak do wody, w której będę ją sparzał powinienem/mogę dodać trochę octu lub kwasku cytrynowego w celu utrzymania koloru?

-----

Miło, że można zawsze na kogoś liczyć :):thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515285
Udostępnij na innych stronach

Zawsze daję sól, troszkę octu i łyżkę cukru ... ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515286
Udostępnij na innych stronach

Anuś się jeno nie przepracuj, poczekam niecierpliwie. Fasolka już poobcinana, moczy się... Czy jak do wody, w której będę ją sparzał powinienem/mogę dodać trochę octu lub kwasku cytrynowego w celu utrzymania koloru? -----

 

 

Zawsze daję sól, troszkę octu i łyżkę cukru ... ;)

 

Bardzo proszę Ziezieloniutki :D

Robię podobnie jak Roger .. obieram fasolkę .. moczę około 20-30 minut w zimnej wodzie. Następnie wkładam do garnka, zalewam wodą do której dodaję sól,  łyżeczkę cukru i łyżkę octu. Cukier powoduje, że fasolka nie traci swojego koloru. Blanszuje tak około 5 minut od zagotowania się. Wyjmuje gorącą fasolkę i czekam aż zalewa się ostudzi. Wkładam fasolkę do słoików, zalewam wodą, w której się wcześniej fasolka blanszowała, a następnie pasteryzuje ją przez dwa kolejne dni. Pierwszego dnia 40 minut, drugiego 20 minut. A tak wygląda już na finiszu. :D

Zalewa w słoiku musi być przeźroczysta i klarowna. Wtedy wiadomo, że zawartość słoika jest dobra.

Widać już kawałek mojej piwniczki :D

post-53395-0-77389200-1473448452_thumb.jpgpost-53395-0-53568500-1473448472_thumb.jpg

post-53395-0-82759500-1473448498_thumb.jpg

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515412
Udostępnij na innych stronach

Jak dobrze że w tym roku mam urodzaj papryczek, będzie na co wymieniać....  :D  :facepalm:

Przemuś .. jak pokażę całą piwniczkę to  paluchem wskażesz  co chcesz :D za Twoje ostre papryczki w zalewie, jestem skłonna oddać wszystko co mam w spiżarni :laugh: kto jeszcze ich nie smakował to niech żałuje  :tongue: 

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515419
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Anuś, Roger :thumbsup:

:) Z wczorajszym wieczorem upłynął sok z aronii.....na miodzie...

Dziś poranek tłoczył pomidory... sok przecierowy

Aktualnie przerwa....

Jeżę się na fasolkę, z dodatkami. Z daleka wygląda, że wszystko jasne :D

Pozornie debiloodporne..... :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515489
Udostępnij na innych stronach

 

 

kto jeszcze ich nie smakował to niech żałuje :tongue:

 

 

Ja żałuję ...................  chyba nie smakowałem :facepalm::D

 

 

 Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515528
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Koniec sezonu na przetwory :D Piwniczka prawie pełna, choć nadal coś tam jeszcze tworzę .. ;) było tego ciut więcej, ale goście zajrzeli i troszkę zniknęło, z czego się bardzo cieszę :D w tym roku zrobiłam prawie 500 .. małych, średnich i dużych słoików z przetworami.

post-53395-0-04524000-1475938916_thumb.jpgpost-53395-0-19768700-1475938940_thumb.jpg

post-53395-0-88838200-1475938966_thumb.jpgpost-53395-0-01510900-1475938991_thumb.jpg

post-53395-0-25563700-1475939067_thumb.jpgpost-53395-0-58511300-1475939086_thumb.jpg

post-53395-0-43440000-1475939103_thumb.jpgpost-53395-0-65866300-1475939143_thumb.jpg

post-53395-0-77926200-1475939212_thumb.jpg

:cool:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-521373
Udostępnij na innych stronach

 

 

w tym roku zrobiłam prawie 500 ..

WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Anuś z wielką przyjemnością oglądam Twoje słoiczki. Brawo Ty!!!!!!!!!!!!!!!

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-521375
Udostępnij na innych stronach

 

 

Piwniczka prawie pełna, choć nadal coś tam jeszcze tworzę .

 

 

Tak wypchana piwniczka jak u gospodarnej gospodyni przystało . :thumbsup::clap:   Witaminki naturalne na okres zimowy są :D

 

 

 Pozdrawiam gorąco

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-521379
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.