osid Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Opłukane i ocieknięte mięso kładę (partiami) na gotującą się wodętak to się sztukę mięsa robi, a nie wywar na esencjonalny wywar, mięso wkłada się do zimnej wody, tak mnie mamusia uczyła sól , maggi i kilka ziarenek pieprzu.takie rzeczy na forum ?!?! maggi jest bee, to woda, sół, i glutaminian, równie dobrze można dodać kostki(tfuuu) rosołowe.zamiast maggi lubczyk chociaż są w sprzedaży kostki EKO, bez chemi, bez glutenu, albo można taką przyprawę zrobić samemu. u mnie w domu Angina szaleje i pochłonęła już 4 osoby !! niestety synek też zachorzył i dzisiaj zrobię im właśnie rosołek na domowej kurce i zagniotę makaron domowy,niech jedzą i dobrzeją, nic innego raczej nie przełkną, Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez osid Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 "einshel", nie piszę by Ci "muchomora zadać" ,ale rosół to esencja wyciągnięta z mięsa. Zanurzenie w gorącej wodzie zamyka pory i nic nie przedostaje sie do "zupki" a juz mszystkie "kostki" to nie uchodzi to nie jest rosół to ersatz. Przepraszam nie miałe m zamiaru nikogo urazić! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 tak to się sztukę mięsa robi, a nie wywar na esencjonalny wywar, mięso wkłada się do zimnej wody, Zgoda , ale ja robię ''Przeważnie'' na drugie udka z piekarnika więc gdybym zrobiła jak mówisz to jedlibyśmy '' trociny'' ... czyż nie...? :rolleyes:Wyjmuje je nieco wczesniej , a i ak ''coś''tam z siebie smaku oddają Poza konkursem... dodaję kawałek wołowego, które gotuje się znacznie dłużej i rosół na prawde jest esencjonalny. równie dobrze można dodać kostki(tfuuu) rosołowe. No nie za bardzo sie tutaj zgodzę , ale nie wyobrażam sobie rosołu bez magi ... nie takimi rzeczami się czasami człowiek ''truje'' ... Pozdrawiam ! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgoda , ale ja robię ''Przeważnie'' na drugie udka z piekarnika więc gdybym zrobiła jak mówisz to jedlibyśmy '' trociny'' ... czyż nie...? jeśli tak to ok nie pomyślałbym, że można z mięsa z rosołu zrobić drugie danie ?! ja zazwyczaj robię z tego mięsiwa farsz do pierogów czy krokietów, bo właśnie zostaje z tego wiór, i trzeba dodać trochę tłuszczu w postaci boczku, a kostki pieski jedzą, ale nie wyobrażam sobie rosołu bez magi ja tam tego nie jadam, ale widziałem jak tata mojej koleżanki lał maggi do wszystkiego, nawet na kanapki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 nie pomyślałbym, że można z mięsa z rosołu zrobić drugie danie ?! No widzisz , bo to takie 2w1... Jak wstawię ( jak wstanę... ) o 9-tej , to ok. 13-tej jesteśmy po obiedzie... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 @einshel, ja jak wstaje o 9 to o 13 jem sniadanie ja rosol gotuje jak chce zrobic flaki albo pomidorowa ,na rosol nie ma chetnych ,no moze ale to tak ze 2 razy do roku z miesa porosolowego zazwyczaj farsz do pierogow albo krokietow . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 osid - jak magi zakupione Ci nie pasujeto zrób swojskieprosto i bez żadnych ulepszaczy 100g marchwi50g selera50g pietruszkizetrzeć na tarcezasypać w słoiczku 20-30g solitroszkę cukrudolać 100ml wodyDOCISNĄĆ czymś , aby wszystko było zanurzoneco jakiś czas pomieszaćw zależności od temperatury po tygodniu do dwóch przyprawa gotowamożna odcisnąć i przyprawiać. Można mieszankę komponować z innymi warzywami i proporcjami - ja podałem najprostszą Najlepsza jest z dodatkiem lubczyku , ale spotkałem też np. z zielem angielskim. Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 to zrób swojskie Oooo ! I to jest dobry pomysł... Na pewno wypróbuję ! A robiłeś już ? i jak ? Podobna w smaku do tej '' sztucznej'' ? ja jak wstaje o 9 to o 13 jem sniadanie A to dobre ! Też się tak czasami zdarza ,na rosol nie ma chetnych No daj spokój... U mnie co niedziela musi być Ot ... taka tradycja Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) my ogolnie jakos malo zupowi jestesmy,o rosole nie wspominajac a z tradycja to wiem ,bo jak w PL jestesmy to jak w niedziele na proszony obiad to zawsze rosol ja juz jako dzieciak nie lubilam chyba po dziadku ,bo on zawsze mowil ze to woda z kluchami u nas swego czasu to tradycjna zupa byla zacierkowa od wielkiego swieta mama robila w niedziele bo nigdy nie bylo na taka w dzien powszedni czasu Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Robiłem - za pierwszym razem spleśniała , bo za mało soli potem rozmaite smaki , najlepsza z lubczykiem i pogniecioną pszenicą smak inny , trochę przypomina Maggi , ale w niej glutaminian jest . Aha jak komuś chce się bawić z kolorem to karmel , albo na skróty sos sojowy Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Jumbo:przeca napisałem albo można taką przyprawę zrobić samemu. choć takiego przepisu nie znam i na 100% spróbuję, dzięki. robiłem kiedyś bulionetkę domową, ale chyba się nie opłaca bo gotowała się cały dzień a wyszło mi tego 1,5 foremki na kolstki lodu, noo na kilka zup było. bo on zawsze mowil ze to woda z kluchami to chyba dobrego domowego rosołu nie jadł, albo ktos mu nie umiał zrobić !! u mnie też w Niedzielę musowo bo wszyscy lubią, zwłaszcza z kaczki, z domowym makaronem,no i ze względu na berbecia bo to jego ulubiona "zupka biała" w zależności od temperatury po tygodniu do dwóch przyprawa gotowa czyli w lodówce można trzymać ?? bezpieczniej chyba ?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 osid zapewniam cie ze moja babcia naprawde potrafila bardzo dobrze i smacznie gotowac,dziadek mial niestety dziwne smaki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 najlepsza z lubczykiem i pogniecioną pszenicą z lubczykiem to rozumiem rzecz oczywista, ale po co pszenica ? pewnie głupie pytanie ale muszę wiedzieć Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 pszenica chyba potrzebna do fermentacji ale sama bym sie dowiedziala do czego jesli moje podejzenie jest bledne Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 w ciepłym , bo musi sfermentować , a pszenica to skrobia Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ja do rosołku dodaje pod koniec gotowania szczyptę tymianku ,a do koloru można dodać kawałeczek żółtego sera lub łupinki z cebuli. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 do koloru można dodać kawałeczek żółtego sera A jaki to powinien być ser aby zabarwił rosół i nie zniszczył jego klarowności? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ja daję plasterek czy kawałeczek suchego twardego sera żółtego-edamski lub gouda [jakaś gospodyni przekazała mi ten swój sposób ,choć bardziej skłaniam się do łupinek z cebuli] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-348915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 bardziej skłaniam się do łupinek z cebuli] Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-349038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_mar Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 24 Marca 2017 Ja, przyrządzam rosół wyłącznie z tego przepisu: http://www.przepisy.pl/przepis/rosol-z-kury-2 - smakuje mi i całej mojej rodzinie, więc jest naprawdę dobry (moja córka uważa się za krytyka kulinarnego). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-545225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 24 Marca 2017 Po co te kostki???Rosołowe??? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-545226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) smakuje mi i całej mojej rodzinie, więc jest naprawdę dobry (moja córka uważa się za krytyka kulinarnego).No z kostką rosołową to pycha jest. Edytowane 24 Marca 2017 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-545227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 24 Marca 2017 Szkoda tej kury do tego rosolu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-545228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 24 Marca 2017 Dziwna ta kura....bardziej przypomina kurczaka... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-545231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Jak to po co kostka? W końcu to sponsor strony, to nawet go wyróżnili. Marek odrzuć glutaminian sodu i inne polepszacze a dopiero zobaczysz jak rodzinie zasmakuje. [Dodano: 24 mar 2017 - 14:52]Fajny patent z tym burakiem. U mnie kolor robiła Veg...a ale jej staram się też używać już coraz rzadziej do potraw. Edytowane 24 Marca 2017 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/6/#findComment-545242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.