Zbój Madej Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Arecki, a czym te dudy i kapustę przyprawiasz? Kiedyś robiłem paszteciki z dudami i kapustą, dałem sól i pieprz, dobre były, ale jakby jakiejś przyprawy mi brakowało i nie wiem jakiej Dyzio, to są płuca. Edytowane 16 Listopada 2014 przez Zbój Madej Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-383681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 16 Listopada 2014 U mnie nie bardzo chcą jeść pierogi z dudami bo mimo ,że staram się powycinać oskrzela to i tak te najmniejsze zostają i są nieco wyczuwalne .Jak arkadiuszu rozwiązujesz ten problem ? "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-383683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Arecki, a czym te dudy i kapustę przyprawiasz? Kapustę gotuję na wodzie tylko z listkiem.Dudy gotuję też w samej wodzie.Później obsmażam cebulę na smalcu i wszystko razem mielę na sitku 4,5.Po zmieleniu doprawiam solą i pieprzem. Jak arkadiuszu rozwiązujesz ten problem ? Z płuc usuwam chrząstki a później wszystko mielę j/w. Edytowane 16 Listopada 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-383685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 16 Listopada 2014 Dzięki. Teraz wiem co to dudy. Ja jednak wolę pierogi z innym farszem. Wołowina, wieprzowina, kurak i pieczarki. Wszystko razem przemielone. Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-383687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 19 Listopada 2014 Ha, bo nie jadłeś pierogów z płuckami, ale jeszcze lepsze są w pyzach Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-384326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Mam dylemat .Nie wiem co napisać bo małżonka podała dzisiaj na obiad leniwe i nie wiem czy to był deser czy już drugie danie Mimo wszystko pychotka Edytowane 20 Grudnia 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-391922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 20 Grudnia 2014 małżonka podała dzisiaj na obiad leniwe Może to jakaś aluzja w Twoją stronę Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-391924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Ale tam sa chyba z dwie lyzki cukru Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-392018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Po leniiwych przyszedł czas na coś poważniejszego. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-392701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 14 Lutego 2015 Dziś na śniadanko "Móżdżek wp. po polsku". Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-404694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 28 Lutego 2015 Obiad Pizza.Jak ja nie cierpię pizzy .Nie dość ,że musiałem zrobić to jeszcze musiałem zjeść. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-408116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 28 Lutego 2015 A gdzie pieczarki? Pizza bez grzybów nie ma dobrego smaku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-408120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 28 Lutego 2015 To akurat pizza w typie "Hawai" wiec nie musi miec pieczarek. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-408121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 28 Lutego 2015 A gdzie pieczarki? Ananas i pieczarki .To już bym w ogóle tego nie zjadł .Szkoda mi tylko tej pięknej i smacznej szyneczki Dziadka Arka, ale co się nie robi dla LP Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-408142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 28 Lutego 2015 A dla mnie szynka i ananas na samą myśl robi mi się niedodrze. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-408147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) A dla mnie szynka i ananas na samą myśl robi mi się niedodrze No z tym bym jednak polemizował.Wędlina ze słodkimi dodatkami jest całkiem niezła.Ogólnie niektóre mięsa jak np. indyk i żurawina jest bardzo dobrym połączeniem, czy np. szynka i jabłko, szynka i dynia w zalewie na słodko mnie pasuje.Szynka i ananas też moim zdaniem może być tylko nie na ciepło i nie z takim plackiem.Jak widać są różne gusty. Edytowane 28 Lutego 2015 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-408153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 28 Lutego 2015 Pizza na słodko też do mnie nie przemawia, ale połączenie mięsa i słodkich sosów jest jak najbardziej trafione.Zróbcie sobie sos czosnkowy z ananasem. Rewelacyjne jako dodatek do szynki gotowanej lub jakiejś pieczeni na zimno. U mnie często go robię i znika błyskawicznie z różnym mięsiwem.Sos może być na bazie majonezu lub dla dbających o linię majonez z jogurtem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-408156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Ananas pasuje rowniez z kurczakiem, na toast z szynka i serem zapiekany tez dobry, czy grylowany podany z lodami waniliowymi.Do potraw z miesiwem napewno lepszy swiezy niz z puszki. Edytowane 28 Lutego 2015 przez electra https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-408169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 3 Marca 2015 arkadiusz mam pytanie odnośnie golonki ( nigdy nie peklowałam ) , bo mam w sobotę na obiedzie szwagra i prosi golonkę golonkę i golonkę .Ogólnie podaje gotowaną i pieczoną ale czasami mam problem , że skórka wychodzi jak guma a czasami rozpływa się w ustach i do dzis dnia nie mam pojecia o co biega i mam w takim razie do Ciebie prośbę o przepis na golonkę Twoją ( hmmm czy dam rady ją przygotowac do soboty?) z góry serdeczne dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-408918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 3 Marca 2015 arkadiusz mam pytanie odnośnie golonki ( nigdy nie peklowałam ) , bo mam w sobotę na obiedzie szwagra i prosi golonkę golonkę i golonkę .Ogólnie podaje gotowaną i pieczoną ale czasami mam problem , że skórka wychodzi jak guma a czasami rozpływa się w ustach i do dzis dnia nie mam pojecia o co biega i mam w takim razie do Ciebie prośbę o przepis na golonkę Twoją ( hmmm czy dam rady ją przygotowac do soboty?) z góry serdeczne dzięki i pozdrawiamhttp://www.chleby.info/2014/11/golonka-pieczona-w-piwie.html spróbuj tą, pyszna była Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-408920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) mam w sobotę na obiedzie szwagra i prosi golonkę golonkę i golonkę Ulalka,tu masz z naszego forum. Zaczniesz w piątek wieczorem i na sobotnią kolację jak znalazł. Golonka Pieczona Niepeklowana wedlug TINKA.pdf Smaczności !!!! Edytowane 3 Marca 2015 przez dyzio Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-408938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 3 Marca 2015 ależ wyglądaja smakowicie , problem jest że mam tylko halogen oven a piekarnika brak ale przemyślę może się uda w nim , dziękuję za porady Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-408942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 3 Marca 2015 i mam w takim razie do Ciebie prośbę o przepis na golonkę Twoją Ja golonkę pekluję przez 2-3 dni w solance 8% z jednym nastrzykiem.Póżniej wrzucam do szybkowara i gotuję w wodzie z zielem i listkiem dużą golonkę tylną przez 1 h.Później wrzucam do naczynia żaroodpornego bez przykrycia włączam opiekacz i opiekam w temp 160C przez ok. 1h do zrumienienia skórki.Wyglada to tak. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-409000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 3 Marca 2015 Ja golonkę pekluję przez 2-3 dni w solance 8% z jednym nastrzykiem. Póżniej wrzucam do szybkowaraJa pomiędzy tym jeszcze wędzę. Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-409002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 3 Marca 2015 Juhu szybkowar mam , no to jestem krok do przodu , dzięki wszystkim za rady Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-%C5%9Bniadania-obiady-kolacje-arkadiusza/page/4/#findComment-409038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi