Adamvfr Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 8 Października 2018 (edytowane) Przeczytałem cały wątek o kutrach i skusiłem się na Ninja BL682EU2 z amazona. Niestety brak wysyłki do Polski. Po obejrzeniu zdjęć i kilku filmów doszedłem do wniosku że spełni swoje zadanie Ninja BL642EU który ma tylko pojemnik do blendowania na trzy noże o pojemności 2,1 litra czyli większą pojemność od misy która ma 1,8 litra. Zamówiłem, dostawa w środę a w sobotę próba generalna.Jeżeli się sprawdzi to zdam relację a jeżeli nie to przekonam żonę że całe życie marzyła o tym urządzeniu Ja w tym wysokim pojemniku nie robiłem więc nie wiem jak to będzie !!!Widze ze zainteresowanie jest, może znowu zaczne czatować na ebaju za jakąsić okazją i odsprzedam na alledrogo, tylko patrzę że ceny na amazonie currys i argos już podnieśli pewnie na święta zrobią sztuczną promocję czyli wrócą do starej ceny Tylko z mojego doświadczenia na ebaju samobujcy licytują prawie - tyle samo- albo i wyżej niż cena w sklepie. Ja robie tylko 2kg parówek jak narazie - bo sam musze je jeść !Nie wiem ile to może na raz przerobić ale jak patrze na to co pan z niemiec robi to chyba 5kg napewno zrobi, w każdym razie sernik był wyśmienity z ninji a teraz ciągle koktajle robimy A tak na marginesie to mamy fajnie w domu Niby nie w temacie ale jakiś chńczyk może i by powiązał te tematy ze sobą w ninji Edytowane 8 Października 2018 przez Adamvfr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 8 Października 2018 to mamy fajnie w domu Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamvfr Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 8 Października 2018 (edytowane) w sumie to jutro będe blendował 2kg indyka, mógłbym teoretynie zrobic w tym wysokim pojemniku ale myślę że nie można na raz więcej robić bo masa się nie wymiesza od góry do dołu tak dobrze, luźne koktajle ładnie wirują ale mięso jest sztywne dlatego w kutrach misa się obraca, ale jutro spróbuję tyle że to indyk i tylko 2kg.Nakręcił bym nawet film, tylko... zrugacie mnie bo ja kostke rosołową daje no co ? lubię ! nie mogę jak lubię Te z jednym pojemnikiem są tańsze a tymbardziej że są wersje takie 1200w może też by dało rade, bo czemu nie ? Edytowane 8 Października 2018 przez Adamvfr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 8 Października 2018 Nakręć, nakręć.Przymkniemy oko na tę kostkę Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 8 Października 2018 Kto przymknie to przymknie. Nakręcaj a później się zobaczy. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamvfr Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 8 Października 2018 wrobie w miéso i tyle zobaczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 8 Października 2018 wrobie w miéso i tyle zobaczycie Trzeba było tak od razu Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 9 Października 2018 Napisano 07 paź 2018 - 12:32 https://www.amazon.d...4C87PWWFMGG9HJW Sebarod, link, który podałeś, to urządzenie z uboższym wyposażeniem jak ten co ja podałem. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) Ta juz wiem ,wcześniej juz było wyjaśnienie... Nie zwróciłem uwagi a w nim była opcja wysyłki do Pl . Edytowane 9 Października 2018 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamvfr Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 9 Października 2018 Ninja - pojemnik kwadratowy - czy się nadaje ? Oceńcie sami ! https://www.youtube.com/watch?v=-_Tl6wHWOgU 850g mięsa 175g lodu (sztuka)Mięso to najprawdopodobniej golonki z indyka, kupowałem takie kawałki jak na gulasz ale bardzo kleiste i twarde mięso. No cóż... kwadratowy pojemnik zrobił robote ale trzeba było łopatką zgarnąć mięso bo krztałt sprawia że gromadzi się w rogach mięso nie wyrabiane, poza tym ok, ale jednak okrągły pojemnik jest przyjaźniejszy do pracy, palce objechać albo i nie i jet git. Na filmie nie ma cięć podczas wyrabiania-blędowania, w obu przypadkach było to powiedzmy 2minuty i 20 sekund, jest to wystarczające, mięso jest gładnie po obróbce cieplnej. Film wyszedł długi, niespodziewanie na końcu porównanie z obu pojemników.Napiszcie jakie macie przemyślenia na temat tego sprzętu, bo ja go tak zachwalam a może stare PRLowskie nie są gorsze a może i lepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 9 Października 2018 jakie macie przemyślenia na temat tego sprzętu, Pokaż jeszcze noże w obu wersjach blendowania.Emulsja dobra, miałam wrażenie, że za długo kutrowana. Jaki był przyrost temperatury w obu przypadkach?A co z tłuszczem? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamvfr Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 9 Października 2018 jakie macie przemyślenia na temat tego sprzętu,Pokaż jeszcze noże w obu wersjach blendowania.Emulsja dobra, miałam wrażenie, że za długo kutrowana. Jaki był przyrost temperatury w obu przypadkach?A co z tłuszczem? Tłuszczy nie było bo to dla mnie do pracy, a na diecie jestem, ale w pracy to aby sie zapchać Nie wiem jaki był przyrost temperatury po drugiej minucie-nie mierzyłem już po pierwszej miałem 0, ale jak wcześniej robiłem wieprzowe parówki to miałem 4.8st. na końcu. Z tymi nożami to nie bardzo wiem o co Ci chodzi ale tu są fajne fotkihttp://www.thebrickcastle.com/2016/06/the-ninja-complete-kitchen-system-with.html No a poza tym to co sądzisz o tym urządzeniu tymbardziej w odniesieniu do tego co Ty używasz, co na plus a co na minus ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 9 Października 2018 Napiszcie jakie macie przemyślenia na temat tego sprzętu, bo ja go tak zachwalam a może stare PRLowskie nie są gorsze a może i lepsze ? Moje przemyślenia i praktyka są następujące: Zaczynałem od malaksera, potem kupiłem Hobarta 15litrów, było znacznie lepiej, jednak prawdziwy kuter, praca nie do porównania, jakość również. Te wszystkie urządzenia to namiastka, jubilerska robota, nie ma jak wielonożowy dwubiegowy kuter lub młynek koloidalny. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 9 Października 2018 Pisu67, już kiedyś była całkiem spora dyskusja odnośnie młynków koloidalnych, jeżeli sobie przypominasz ? Ja sam jestem ew. zwolennikiem takiej opcji, ale było kilku zdecydowanych przeciwników "wagi cięższej" pamiętasz ? więc temat zmarł "zmarł śmiercią tragiczną" , jako że taki sprzęt nadaje się rzekom głównie do mielenia śmieci, ale do mięsa ??? "Ależ, tudzież, skądżeż" , było, było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 9 Października 2018 młynek koloidalny Piotr ale to kosztuje nawet wiecej od kutra Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 9 Października 2018 Temat pod tytułem "alternatywa". Prawdziwy kuter kosztuje nin.3-4tyś.więc "trzeba sobie radzić powiedział Baca wiążąc buta rosówką".Robiąc kilka kg można sìę przemęczyć. Może idealnie nie będzie ale będzie swoje☺ Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 9 Października 2018 Może idealnie nie będzie ale będzie swoje☺ Ale źle też Biniu nie będzie, będzie tak jak piszesz .Osobiście używam w tym celu przerobiony malakser, do którego dodałem dwa dodatkowe noże. Pokazywałem go kiedyś na forum. Rezultaty finalne na pewno lepsze niż te sklepowe, zarówno po po jednej, jak i po drugiej stronie Bałtyku , ta sprawa jest w ogóle poza jakąkolwiek dyskusją, masz całkowitą rację Biniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek55 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 10 Października 2018 Sverige2 , czy mógłbyś podać link do tych postów , w których prezentujesz przerobiony malakser ? Widziałem ten opis jak go zamieściłeś , a teraz nie potrafię go odszukać . Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamvfr Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Temat pod tytułem "alternatywa". Prawdziwy kuter kosztuje nin.3-4tyś.więc "trzeba sobie radzić powiedział Baca wiążąc buta rosówką".Robiąc kilka kg można sìę przemęczyć. Może idealnie nie będzie ale będzie swoje☺ Można kupić kuter za 3 koła, niewiedziałem ! zajrzy ktoś tu i powie czy to się nadaje bo ma tylko 2 ostrzahttps://allegro.pl/kuter-cutter-do-mielenia-siekania-miesa-parowek-5l-i7352347515.html Bo zależało by mi żeby w mięsie nie było tych dziurek. Edytowane 10 Października 2018 przez Adamvfr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 10 Października 2018 kuter za 3 koła, Kolego, musisz pytać czy ta misa jest odkręcana, bo niektóre maja stałe i są kłopoty przy myciu.Ten akurat jest 5 litrowy to wchodzi ok.2,5 kg mięsa na raz.Ta firma ma również 8 litrowe za 3900 i 11 litrowe za 4500 zł. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 10 Października 2018 Sverige2 , czy mógłbyś podać link do tych postów , w których prezentujesz przerobiony malakser ? Widziałem ten opis jak go zamieściłeś , a teraz nie potrafię go odszukać . Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Kurde, ja też nie wiem gdzie to jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 10 Października 2018 nie wiem gdzie to jest A ja wiem https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/413-blender/page-8?do=findComment&comment=474305 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamvfr Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 10 Października 2018 kuter za 3 koła,Kolego, musisz pytać czy ta misa jest odkręcana, bo niektóre maja stałe i są kłopoty przy myciu.Ten akurat jest 5 litrowy to wchodzi ok.2,5 kg mięsa na raz.Ta firma ma również 8 litrowe za 3900 i 11 litrowe za 4500 zł. i te za 4500zł są z trzema ostrzami, ten mały ma misę odkręcaną, ale ma tylko dwa ostrza czy to dużo zmienia, no i w ogóle czy na dwóch ostrzach nie będzie tych dziurek w wyrobie gotowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) czy na dwóch ostrzach nie będzie tych dziurek w wyrobie gotowym ?Dziurki w wyrobie gotowym nie zależą od ilości ostrzy tylko od obrotów. Wysokie obroty napowietrzają farsz. W materiałach DZIADKA o kutrowaniu była podana zalecana ilość obrotów.W przemyśle stosuje się podciśnieniowe odpowietrzanie.Poza tym należy wkładać farsz do nadziewarki tak, aby w cylindrze nie było pustych przestrzeni. Materiały DZIADKA są TUTAJNajważniejsze info dot. prędkości kutrowania:1. Obroty noży - od 500 do 3000/min.2. Obroty misy - 4 do 20/min 3. Całkowity czas kutrowania 10 do 15 min.Jeżeli kutrujemy na wysokich obrotach to czas może być np. 2 min. ale kosztem napowietrzenia. Edytowane 10 Października 2018 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek55 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 10 Października 2018 Anno , na Ciebie zawsze można liczyć . Serdecznie dziękuję . Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.