Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Dzisiaj
  2. Taki dzik jest dobry, żeby pozbyć się namolnych znajomych 🤣
  3. Skoro nie wyczuł to albo nie ma doświadczenia albo miał zatkane drogi oddechowe 🫣
  4. 🤦‍♂️ Okurde.... Ech sprawdziłem ale zapomniałem zmienić. Da się to jakoś edytować i zmienić bo aż oczy bolą. Przepis z naszgo forum🤷‍♂️
  5. Oj długo, jak na kabanosy..
  6. Odbiegając od samego sedna sprawy, pisząc coś w necie, warto sprawdzić pisownię - "ostro/gożki", lub skorzystać ze słownika na forum.
  7. Winogrona pięknie pracują, a ja mam pytanie - czy dobrze myślę co dalej robić. Małgoś odcedzała jabłka po 10 dniach i potem na każdy litr otrzymanego nalewu dosypała 10 dkg cukru. Ja się zastanawiam, czy nie poczekać ze zlaniem do momentu jak zgniecione winogrona opadną, wtedy odsączyć (czy bardziej wycisnąć?) i wtedy dosłodzić. Oj, kłania mi się brak praktyki z drożdżami gorzelnianymi.
  8. sylber

    Poszukuję przepisu

    O proszę, nie znałem takiego przepisu ale wyglada ciekawie. może w tym sezonie spróbuję zrobić i zobaczymy co z tego wyjdzie
  9. Zrobiłem kabanosy według przepisu.Po nabiciu odstawiłem do osadzenia na 4 godz. temp pokojowa.Osuszanie w wedzarni 45stopni. Proces wedzenia 2,5 godz.w temp.50-60 następnie pieczemy w wędzarni temp 80-90 stopni do momentu gdy kabanosy w środku będą miały 70 stopni.(drzewo jabłoń komin otwarty na max ) Problem polega na tym że posmak dymu na tych kabanosach jest okropny, gorzki i ostry aż w gardle piecze.Według mnie nie nadają się do sporzycia. Czy ktoś może to wytłumaczyć .Miały to być przekąski dla dzieci do szkoły a teraz nie wiem co z tym zrobić ? sparzyć w wodzie i suszyć a potem pakować próżniowo?
  10. faktycznie coraz więcej osób pokazuje swoje wyroby i metody w sieci a przy tym oczywiscie i zarabiają czy to na współpracach czy też w taki sposób promując swój lokalny biznes i rozwijając sieci
  11. lupik

    Co macie dziś na obiad?

    u nas dziś domowe fryteczki a do tego siekane kotleciki z piersi z kurczaka - ostatnia moja faza siekany kurczak, cebulka, czosnek, mieszamy z majonezem, musztardą, chrzanem, jajko, bułka tarta, troszkę mąki ziemniaczanej, przyprawy i smażymy lub pieczemy - super sprawa
  12. jacekw21

    WĘDZONKI

    Nożyk czas naostrzyć
  13. meso22

    WĘDZONKI

    to prawda....wyglądają wyśmienicie aż chce się spróbować ja teraz dopiero w grudniu na święta będę coś działać bo nie ma za wiele czasu wcześniej
  14. Woytas

    WĘDZONKI

    fajna krówka
  15. Wujaszek Tom

    WĘDZONKI

    Jakiś czas temu zrobiłem i ja.
  16. Nie podobał mi się jego zapach. Prawdopodobnie miał huczkę. Myśliwy nie wyczół, ale ja jego i moja żona tak. Kiedyś huczka była koło listopada do stycznia , ale obecnie trafia się przez cały rok. Ten był z września.
  17. gontek

    Zapal świecę

    (*)(*)(*)
  18. bilu72

    Zapal świecę

    (*)(*)(*)
  19. BazylWidzew

    Zapal świecę

    (*)(*)(*)
  20. Wojtku, Burgund zastosowałam. Ruszyły suszone. Żywe są odłożone, tak na wszelki wypadek jak coś by było nie teges.
  21. gruby7074

    Zapal świecę

    [*][*][*]
  22. Widzę, że zupełnie nic nie zrozumiałeś z wpisu Waldka i mojego no trudno Arku najwidoczniej musi tak być. Jak długo jeszcze ?
  23. Wczoraj
  24. Żywe , czy Burgund zastosowałaś ?
  25. MariuszB

    Znalezione w sieci

    Podano produkt i nr. partii https://portal.abczdrowie.pl/sokolow-wycofuje-kolejna-wedline-wykryto-w-niej-grozna-bakterie/7214317886827168a
  26. No i kto tu nakręca atmosferę ☹️.Nie chcę być niegrzeczny , ale jak masz coś merytorycznego do napisania o konserwach w 16 -stce to zapraszam do dyskusji.Chętnie poczytam.
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.