Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Oczywiście korzystaj miło mi.
  3. Dzisiaj
  4. Dziękuję za zaproszenie , nie posiadam FB , udzielam się na naszym forum , jak pewnie czytasz , ale skorzystam z Twojej wiedzy jak będę potrzebował. Pozdrawiam
  5. Musiało mi gdzieś umknąć przy poszukiwaniach. Dzięki serdeczne za podrzucenie linka 😀
  6. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Super cieszę się. A i zapraszam na fb na kilka grup piekarniczych duża wiedza tam jest i ludzie sami robią też przepisy. Np. Chleb na zakwasie i nie tylko, domowa piekarnia, upiecz sobie pieczywo, piecz chleb na zakwasie, chleb bułeczki sami pieczemy.
  7. Stara miłość nie rdzewieje.
  8. Jest tylko jeden problem.Sami bili się o kapitalizm ,strajkowali, protestowali a teraz narzekają.Wcale mi ich nie szkoda.
  9. Grzewlod

    Znalezione w sieci

    🤔👍
  10. Wiejas ,to nie władza zniszczyła zakłady, a udziałowcy sp. z o.o. - nie potrafili działać w nowych warunkach .To nie amatorka do której każdy z nas dopłaca dla przyjemności wykonania wędlin czy wędzonek. Każdy wpis sugerujący ,że władza wszystko może lub jest winna po latach 90 -tych wywołuje we mnie poczucie , ze większość społeczeństwa oczekuje powrotu czasów minionych , z którymi walczyli w końcu przewrót się udał ,a tu masz tęsknimy za "starym".
  11. Na tym polega kapitalizm. Władza robi co chce byle tylko zgarnąć kasę dla siebie. Zwykli ludzie tracą pracę i nikogo to nie interesuje
  12. arkadiusz

    Znalezione w sieci

    Czytaj odkoszczony i mięsko sklasyfikowane. A jak z nim postępowali po strzale to musiał bym zapytać bo dostałem tym razem dwie półtusze obielone. Zdarza się ,że dostaję całego w skórze i musze się z nim męczyć😁
  13. Wczoraj
  14. Grzewlod

    Znalezione w sieci

    Jak rozumieć słowa obrobiony przed? Byłeś na polowaniu i patroszyłeś po strzale?
  15. Dziekuje za udostepnienie. Takie orginalne przepisy to ' skarb narodowy '. Pozdrawiam
  16. arkadiusz

    Znalezione w sieci

    Z tym karmieniem kukurydzą też trochę pojechali.Tłuszcz bylby żóty.Widać ,że z dziczyzną jeszcze trochę praktyki się przyda,ale ogólnie dla amatorów film może być pouczajacy.Oct też bym sobie darował.Mimo wszystko trochę mnie zainspirowali .Dzik 80 kg przed bieleniem właśnie obrobiony,mrozi się i będą chyba oprócz krakowskiej, jakaś cienka może jałowcowa i kabanoski z dzika z dodatkiem wp.
  17. MariuszB

    Znalezione w sieci

    Czepiacie się 😁
  18. Grzewlod

    Znalezione w sieci

    Wszak to szlachetna rasa pół dzik 😁.
  19. To co miał -zaparzony był ?
  20. Lekko liźnięte dymem.Ja wolę mocniej uwędzone, ale każdy robi pod swojego klienta😉
  21. Oczywiście ,że nie , ale ja mam mięso zbadane nie tylko na włośnie. Ostatnio jeden został zakopany pomimo ,że nie miał włośni ,ani ASF.
  22. arkadiusz

    Znalezione w sieci

    😁
  23. Testowałem Twoją metodę i dla porównania mokrą z małymi zmianami Ilość peklosoli do natarcia na zewnątrz ciut większa (efekt opinii próbujących, że mało słone) Nastrzyk solanką o stężeniu z tabeli Dziadka, zależnie od czasu peklowania. Testowałem 7, 5 i 4 dni i nie zauważyłem różnicy. Teraz już robię tylko w ten sposób Zalety, jakie zauważyłem to: Miejsce w lodówce Łatwiejsze i szybsze osuszanie Większa kontrola nad słonością. Te z wody były bardziej słone, a w miarę leżenia w lodówce i co za tym idzie odparowywania wody z dnia na dzień coraz bardziej słone. Co do bakterii beztlenowych, to moim zdaniem trudno tu mówić o warunkach całkowicie beztlenowych. No i długo też nie leży 😁
  24. Oglądając Twoje poczynania z chlebem , zamówiłem książkę Hamelmana , czekam na dostawę .Gratulacje.
  25. Bagno

    Znalezione w sieci

    Najbardziej pouczająca była klasyfikacja łopatki.😁
  26. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Dzięki super jak upieczesz. A jakieś jeszcze pieczesz masz jakieś ulubione? Bo ja różne piekę 😀
  27. wróbel75

    Zapal świecę

    Wyrazy współczucia (') (') (')
  28. Pierwsze kiełbaski tej zimy pieczone w kominku
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.