Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. ReniaS

    ReniaS

    **VIP**


    • Punkty

      6

    • Postów

      2 321


  2. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      3

    • Postów

      4 282


  3. szrekPL

    szrekPL

    **VIP Junior**


    • Punkty

      1

    • Postów

      2 612


  4. Bagno

    Bagno

    Technolog Wędzarniczej Braci


    • Punkty

      1

    • Postów

      6 485


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 21.02.2024 uwzględniając wszystkie działy

  1. Po ostatniej degustacji drożdżówek u mojej Halusi postanowiłam wypróbować przepis. Jako dodatek użyłam maku . Wyszły przepyszne 😋
    6 punktów
  2. Reniu! Kusić obrazem o tej porze? Szkoda, że nie można kawałka skonsumować.
    1 punkt
  3. Dziękuję Halinko za zaproszenie, jak tylko będzie chwila wolnego czasu kto wie co będzie 🙂.
    1 punkt
  4. Bardzo smakowicie wyglądają ...
    1 punkt
  5. Reniu, wyglądają obłędnie, jutro upiekę znowu 🙈 Zastanawiam się nad nadzieniem Ciociu 🤭
    1 punkt
  6. Ja bym jej nie kupił.Jak na tą cenę mała taca .mały udźwig .Tą bym kupił.Podobną mam od 10 lat .Raz wymieniłem akumulator. https://allegro.pl/oferta/waga-elektroniczna-magazynowa-sklepowa-lcd-12987619814
    1 punkt
  7. Na prośbę jednego z forowiczów załączam przepis na kiełbasę na wzór żywieckiej na bazie mięsa z jelenia. Obecnie tak wyglada w przekroju: Skład: mięso jelenia kl I.- 45% mięso jelenia golonka - 15% Wp.kl II (boczek tłusty 50/50) - 40% Mocny rosół z jelenia - 4% wsadu mięsnego Uwaga 1.: tak dobrać tłustość boczku aby ilość tłuszczu nie była mniejsza w całości niż 20%. U mnie było 21%. Przyprawy na 1kg mięsa: Czosnek świeży - 3g Pieprz - 2g Jałowiec - 0,7g Kwiat muszkat. - 0,7 gorczyca biała cała - 1,5g sodium erythrobatum - 0,4g Mięsa peklowane 18g peklosoli/kg - 48h Rozdrobnienie: Połowa jelenia I - kostka Pozostała I z jelenia - siatka 20mm golonka jelenia 2x2mm boczek - siatka 10mm Uwaga 2. Gdyby pH jeleniny było zbyt niskie, należy dodać 0,7g/kg proszku do pieczenia, aby poprawić kleistość mięsa. Mieszanie w mieszarce, z wyczuciem, aby nie zniszczyć struktury delikatnej jedynki jeleniej. Nadziewanie w osłonki kolagenowe fi55. Wędzenie 1. Standardowe, do uzyskania koloru. Parzenie: W temp. 75 st.C do uzyskania koagulacji środka Wędzenie 2. zimnym lub ciepłym dymem Po podsuszeniu do wydajności </=80% i zapakowaniu próżniowym uzyskuje się produkt trwały, który nadal, w lodówce dojrzewa i ma wspaniay smak. Uważam, że użyta w tym wyrobie ilosć przypraw jest optymalna, żadna nie dominuje i wspaniale podkreślony jest smak i charakter mięsa.
    1 punkt
  8. Od 10 lat mam w domu takie dwie : https://allegro.pl/oferta/waga-elektroniczna-magazynowa-sklepowa-lcd-12987619814 Nie będę polecał - napisałem tylko, że mam i dobrze ważą. Akumulator to nieporozumienie i można traktować jakby go nie było. Poza tym jest ok.
    1 punkt
  9. UWE-AXM https://swiatprogramow.pl/axm-30k-legalizowana-uwe-176.html
    1 punkt
  10. Mała degustacja śmierdziuszków kol. Zofintal może coś więcej powiedzieć o smakach😋.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.