Skocz do zawartości

Ranking

  1. MariuszB

    MariuszB

    Użytkownicy


    • Punkty

      6

    • Postów

      7 135


  2. mamuśka

    mamuśka

    **VIP Junior**


    • Punkty

      6

    • Postów

      1 491


  3. quadro555

    quadro555

    Użytkownicy


    • Punkty

      4

    • Postów

      1 889


  4. BazylWidzew

    BazylWidzew

    Użytkownicy


    • Punkty

      3

    • Postów

      3 928


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 17.11.2024 uwzględniając wszystkie działy

  1. Szczególnie jak kapie i się kieliszek podstawia🤣
    2 punkty
  2. Samoobsługowej machiny nie chce (chyba że kiedyś do niej dorosnę). Kolumna ma dać tą przyjemność jak wędzarnia "kibelek".
    2 punkty
  3. Wszystko zależy od tego co kto chce produkować, co później z tym zrobi i ile będzie produkował..... jednemu wystarczy produkt z maszyny "zimne palce" a drugiego zadowoli dopiero produkt z samoobsługowej kolumny półkowej.... pomijam aspekt typu "aby jak najtaniej" 🙂 .... a zgodnie maksymą "każdym autem dojedziemy do celu" wybór należy do kupującego 😉
    2 punkty
  4. Koniec dojrzewania jednego z etapów, utrata masy : Salami truflowo serowe 43% Kindziuk szczepiony pn 44% Salami Kindziuk
    2 punkty
  5. Czuję się wywołana do tablicy. Dla mnie logiczne jest wchodząc w nową dziedzinę (kolumnę), nie kupowanie od razu "Lexusa" (za 10 tysi) jak mogę sprawdzić czy mnie to bawi na "Hondzie" (za 5 tysi). Na ten moment w sprawie kolumny dam sobie dużo wmówić, to nawet pod tym kontem nie rozpatruję "Lexusa", czy "Maybacha". Myślę że "Honda" na początek będzie dobra i będzie miała lepszą czystość od zwykłej "Syrenki".
    2 punkty
  6. Mam wrażenie że przed markkutem jeszcze długa droga, ale da radę o ile weźmie sobie do serca krytykę i przeczyta Akademię Dziadka.... ale trzymam za niego kciuki 👍
    2 punkty
  7. Dzisiaj na obiad jagnięcina wolno/długo pieczona a'la tagine ☺️
    1 punkt
  8. Kolumna samoobsługowa jest dla tych co nie mają czasu (dla leni 😉 ), ale jak to napisał Bazyli ja wolę stać przy niej z kieliszkiem i smakować czy produkt jest dobry, a że mam sporo kibiców -smakoszy to czegóż więcej chcieć? 😁
    1 punkt
  9. Tylko żeby potem nie było tak https://jajco.pl/view/3582/Jak-mam-czas-to-pije
    1 punkt
  10. W październiku podnoszą ceny żeby pod koniec listopada i początkiem grudnia obniżyć je do poziomu z.... października 😜😁
    1 punkt
  11. Oj Grzesiu, w naszym pięknym kraju black friday to z reguły dziwne machloje cenowe. 😬
    1 punkt
  12. Okej byłem w błędzie przepraszam w takim razie , sprawdzał raczej nie będę, nie moje klimaty.😉🙂
    1 punkt
  13. No cóż , 2 różne próbki z tzw drogich urządzeń /jak to Mamuśka orzekła/ było badane w laboratorium Bardzo znanej marki której szefem jest nasz zlotowy kolega z Napoleonowa . Zanieczyszczenie było większe od ich JEDYNKI o 0,003 , a i znacznie czystsze od popularnej sklepowej DWÓJKI . Ale w przypadku tanich urządzeń =masz 100% racji .
    1 punkt
  14. To z takich ciekawostek, w dwóch sklepach: - pieprz ziołowy Białowieski - przyprawa ziołowa puszczańska - chili japaello grys czerwony - przyprawa huzarska pikantna - mieszanka bałkańska łagodna (obsypka) - 18 ziół ojca Mateo. Lunch meat i aromat tyrolskiej też w zamówieniu. Jak się bawić, to się bawić. 😄 Idę w stronę słońca, do jacekw21 😚
    1 punkt
  15. Nic dodać nic ująć Trzeba odrobić prace domowe- temat peklowanie, temat osuszanie, temat wędzenie, temat parzenie .....................................dziwię się ,widzęc juz zdrowo okopconą dużą wędzarnię . Palenisko wyłożone szamotem ?
    1 punkt
  16. Pytanie co mnie szybciej zabije, dym z mojego DG czy tablica Mendelejewa w składzie przemysłowych wyrobów 😁
    1 punkt
  17. Nie wiem czy odpowiednio merytorycznie. Wszystko sknocone. Każdy etap. Peklowanie niedokończone. = Szare oczko. Osuszanie brak. Mokre mięso plus dużo dymu= kwaśny smak. Podpiekanie do zadanej temperatury i wyjmujemy gotowe wędliny. Po co trzymać w wędzarni? Jest na forum Akademia Dziadka. Czytać radzę.
    1 punkt
  18. Wyciągaj wcześniej z wędzarni. Pamiętaj że po parzeniu kolor będzie ciemniejszy. Z drugiej strony znam takich co twierdzą, że im ciemniejszy tym lepszy wyrób. Na szczęście są w mniejszości.😁 Za dużo. 60 to maks jak nie lubisz surowizny. Nastrzyk pomaga . Temperatura poprawna, czas niekoniecznie. Trzeba użyć rączki i sprawdzić czy nie za mokre. Moje pierwsze wędzonki, dzięki temu forum. Ponad pięć minęło a ja się wciąż uczę. Zdjęcie przedstawia wędzonki przed parzeniem.
    1 punkt
  19. No niestety takie życie. Raz do roku robię mielonkę tyrolską. Dodaję tej chemii. Smak dzieciństwa. Rocznik 70😁 Jeszcze żyję. Od czasu do czasu kupuję konserwę Krakusa bo mam nadzieję, że smak przypomni mi młodość. Tyle chemii co przyjmujemy w ,, żarciu " ze sklepu. Nawet nie wiemy co jemy , ale co jakiś czas na forum pojawia się oszołomiony zwolennik zmniejszenia nitrytu w wyrobach.
    1 punkt
  20. Pytanie czy ta godzina wystarczyła by mięso dobrze się osuszyło bo ten etap, jak właściwie wszystkie pozostałe, robimy do osiągnięcia pożądanego efektu a nie na czas.
    1 punkt
  21. Dopatruję się raczej tępego noża i stąd ziarnisty przekrój, który odbija światło w różnych kierunkach. Wygląda faktycznie na "mokry" w środku. Trudno nieraz ocenić na podstawie zdjęcia
    1 punkt
  22. Nie trzeba dłużej.68 C w środku wystarczy aby termometr dobrze wskazywał.Ja wyciągam z parzenia takie kilogramowe szynki przy 67 C w środku i do chłodzenia do zimnej wody.Sama dojdzie do 68 C.
    1 punkt
  23. Na glutaminian i zamiennik gumy arabskiej i żelatyny.?😄
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.