Ranking
- uwzględniając wszystkie działy
-
Wprowadź datę
-
Cały czas
18 Sierpnia 2013 - 26 Października 2025
-
Rok
26 Października 2024 - 26 Października 2025
-
Miesiąc
26 Września 2025 - 26 Października 2025
-
Tydzień
19 Października 2025 - 26 Października 2025
-
Dzisiaj
26 Października 2025
-
Wprowadź datę
17.11.2024 - 17.11.2024
-
Cały czas
Popularna zawartość
Treść z najwyższą reputacją w 17.11.2024 uwzględniając wszystkie działy
-
2 punkty
-
Samoobsługowej machiny nie chce (chyba że kiedyś do niej dorosnę). Kolumna ma dać tą przyjemność jak wędzarnia "kibelek".2 punkty
-
Wszystko zależy od tego co kto chce produkować, co później z tym zrobi i ile będzie produkował..... jednemu wystarczy produkt z maszyny "zimne palce" a drugiego zadowoli dopiero produkt z samoobsługowej kolumny półkowej.... pomijam aspekt typu "aby jak najtaniej" 🙂 .... a zgodnie maksymą "każdym autem dojedziemy do celu" wybór należy do kupującego 😉2 punkty
-
2 punkty
-
Czuję się wywołana do tablicy. Dla mnie logiczne jest wchodząc w nową dziedzinę (kolumnę), nie kupowanie od razu "Lexusa" (za 10 tysi) jak mogę sprawdzić czy mnie to bawi na "Hondzie" (za 5 tysi). Na ten moment w sprawie kolumny dam sobie dużo wmówić, to nawet pod tym kontem nie rozpatruję "Lexusa", czy "Maybacha". Myślę że "Honda" na początek będzie dobra i będzie miała lepszą czystość od zwykłej "Syrenki".2 punkty
-
Mam wrażenie że przed markkutem jeszcze długa droga, ale da radę o ile weźmie sobie do serca krytykę i przeczyta Akademię Dziadka.... ale trzymam za niego kciuki 👍2 punkty
-
1 punkt
-
Kolumna samoobsługowa jest dla tych co nie mają czasu (dla leni 😉 ), ale jak to napisał Bazyli ja wolę stać przy niej z kieliszkiem i smakować czy produkt jest dobry, a że mam sporo kibiców -smakoszy to czegóż więcej chcieć? 😁1 punkt
-
1 punkt
-
W październiku podnoszą ceny żeby pod koniec listopada i początkiem grudnia obniżyć je do poziomu z.... października 😜😁1 punkt
-
Oj Grzesiu, w naszym pięknym kraju black friday to z reguły dziwne machloje cenowe. 😬1 punkt
-
Okej byłem w błędzie przepraszam w takim razie , sprawdzał raczej nie będę, nie moje klimaty.😉🙂1 punkt
-
No cóż , 2 różne próbki z tzw drogich urządzeń /jak to Mamuśka orzekła/ było badane w laboratorium Bardzo znanej marki której szefem jest nasz zlotowy kolega z Napoleonowa . Zanieczyszczenie było większe od ich JEDYNKI o 0,003 , a i znacznie czystsze od popularnej sklepowej DWÓJKI . Ale w przypadku tanich urządzeń =masz 100% racji .1 punkt
-
To z takich ciekawostek, w dwóch sklepach: - pieprz ziołowy Białowieski - przyprawa ziołowa puszczańska - chili japaello grys czerwony - przyprawa huzarska pikantna - mieszanka bałkańska łagodna (obsypka) - 18 ziół ojca Mateo. Lunch meat i aromat tyrolskiej też w zamówieniu. Jak się bawić, to się bawić. 😄 Idę w stronę słońca, do jacekw21 😚1 punkt
-
Nic dodać nic ująć Trzeba odrobić prace domowe- temat peklowanie, temat osuszanie, temat wędzenie, temat parzenie .....................................dziwię się ,widzęc juz zdrowo okopconą dużą wędzarnię . Palenisko wyłożone szamotem ?1 punkt
-
Pytanie co mnie szybciej zabije, dym z mojego DG czy tablica Mendelejewa w składzie przemysłowych wyrobów 😁1 punkt
-
Nie wiem czy odpowiednio merytorycznie. Wszystko sknocone. Każdy etap. Peklowanie niedokończone. = Szare oczko. Osuszanie brak. Mokre mięso plus dużo dymu= kwaśny smak. Podpiekanie do zadanej temperatury i wyjmujemy gotowe wędliny. Po co trzymać w wędzarni? Jest na forum Akademia Dziadka. Czytać radzę.1 punkt
-
Wyciągaj wcześniej z wędzarni. Pamiętaj że po parzeniu kolor będzie ciemniejszy. Z drugiej strony znam takich co twierdzą, że im ciemniejszy tym lepszy wyrób. Na szczęście są w mniejszości.😁 Za dużo. 60 to maks jak nie lubisz surowizny. Nastrzyk pomaga . Temperatura poprawna, czas niekoniecznie. Trzeba użyć rączki i sprawdzić czy nie za mokre. Moje pierwsze wędzonki, dzięki temu forum. Ponad pięć minęło a ja się wciąż uczę. Zdjęcie przedstawia wędzonki przed parzeniem.1 punkt
-
No niestety takie życie. Raz do roku robię mielonkę tyrolską. Dodaję tej chemii. Smak dzieciństwa. Rocznik 70😁 Jeszcze żyję. Od czasu do czasu kupuję konserwę Krakusa bo mam nadzieję, że smak przypomni mi młodość. Tyle chemii co przyjmujemy w ,, żarciu " ze sklepu. Nawet nie wiemy co jemy , ale co jakiś czas na forum pojawia się oszołomiony zwolennik zmniejszenia nitrytu w wyrobach.1 punkt
-
Pytanie czy ta godzina wystarczyła by mięso dobrze się osuszyło bo ten etap, jak właściwie wszystkie pozostałe, robimy do osiągnięcia pożądanego efektu a nie na czas.1 punkt
-
Dopatruję się raczej tępego noża i stąd ziarnisty przekrój, który odbija światło w różnych kierunkach. Wygląda faktycznie na "mokry" w środku. Trudno nieraz ocenić na podstawie zdjęcia1 punkt
-
Nie trzeba dłużej.68 C w środku wystarczy aby termometr dobrze wskazywał.Ja wyciągam z parzenia takie kilogramowe szynki przy 67 C w środku i do chłodzenia do zimnej wody.Sama dojdzie do 68 C.1 punkt
-
1 punkt
