Skocz do zawartości

Ranking

  1. BazylWidzew

    BazylWidzew

    Użytkownicy


    • Punkty

      4

    • Postów

      3 928


  2. wróbel75

    wróbel75

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      13 321


  3. @halusia@

    @halusia@

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      1

    • Postów

      11 003


  4. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      1

    • Postów

      4 094


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 19.12.2024 uwzględniając wszystkie działy

  1. Angielkę se upiekłem Miały być bułki, ale jak zrobiłem wałek z ciasta to pomyślałem że nigdy angielki nie robiłem i zamiast bułek jest angielka
    4 punkty
  2. Kupuję peklosól w workach po 25kg i nic mi się nie zbryla. Jest tylko jeden warunek, po otwarciu przesypuję od razu do wiadra i szczelnie zamykam. Preferuję tą peklę https://allegro.pl/oferta/peklosol-sol-do-peklowania-25kg-peklujaca-peklowa-13230902757 ponieważ ma fajną konsystencję, taką lekko wilgotną (nie wiem dlaczego ale przypomina mi śnieg) no i dobrze konserwuje mięso. Ty jeśli masz mniejsze ilości, to zawsze możesz przesypać do słoika czy czystej,suchej plastikowej butelki. Tylko koniecznie podpisz/opisz abyś sam czy domownicy nie użyli jej do innych celów.
    1 punkt
  3. Ale nie męcząca ta orka i nie spieszy mi się, bo coś tam jeszcze mam Niech pleśnieje Oby cała para w suuper smak
    1 punkt
  4. Ciągła orka na ugorze 😁, na plony trzeba długo czekać🙉. Z czasem wszystko zapleśnieje i cała para w gwizdek😂.
    1 punkt
  5. Ależ się rozhulałeś ...
    1 punkt
  6. Ogłaszam, że piękne kalendarze do nas dotarły i biorę się ostro za wysyłkę, żeby na święta już wisiały w naszych domach
    1 punkt
  7. Moim zdaniem masz gorszy błąd.Peklosól daje się w proporcji procentowej do ilości wody a nie mięsa.Np. solanka 10 % to w przybliżeniu 100g peklosoli /jeden litr wody i tym zalewasz mięso w proporcji 0,4 l solanki na kg mięsa.W Twoim przypadku solanka jest bardzo słaba.Masz 34gx18=612g peklosoli na 11 l wody co daje ok .5,5 %.To jest bardzo słaba solanka i obawiam się czy się utrzyma przez 11 dni.Kup sobie solomierz i sprawdzaj nim moc zrobionej solanki.Co do przypraw to tak może zostać , ale na ogół daje się wystudzony wywar.Większość z nas stosuje 8-10 % towe solanki.8 do polędwic i polędwiczek i piersi z drobiu a do reszty 10 %, pekowanie 8 -10 dni , 0,4 l /kg mięsa.
    1 punkt
  8. Pięknie Radku. Widzę że wróciłeś do produkcji dojrzewających. Czyli forma jest...tak trzymaj 👏
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.