Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył? ×

Ranking

  1. arkadiusz

    arkadiusz

    **VIP**


    • Punkty

      3

    • Postów

      13 413


  2. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      3

    • Postów

      4 217


  3. kotunia

    kotunia

    Użytkownicy


    • Punkty

      1

    • Postów

      436


  4. JacekC

    JacekC

    **VIP-Organizator**


    • Punkty

      1

    • Postów

      1 436


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 02.12.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Ja tam trzymam w bardzo mocnej solance.Ma to tą zaletę,że wyjęte z solanki w zasadzie po jednokrotnym przepłukaniu nadają się od razu do użytku.
    3 punkty
  2. Jaki wpływ ma brak rozwiniętej struktury białkowej (słabsza ekstrakcja miozyny) na teksturę po obróbce cieplnej? Pany coś się tu pokiełbasiło i to mocno 🤔. Słyszeli o adhezji🤔 Słyszeli o kleju🤔. Chyba jednak się pokiełbasiło bo o dwóch różnych wadach nadajecie w procesie. Nijak się to ma a może ja czegoś nie kiełbaszę to proszę o wyjaśnienie?
    1 punkt
  3. Czyli ja o zupie a Ty o ziemniakach. Można i tak. Następnym razem wspomnę o ziemniakach nawet powiem jaka odmiana.To się dogadaliśmy jak niemowa z niewidomym.
    1 punkt
  4. mam pytanko: czy są już jakieś decyzje w sprawie kalendarzy? pozdrawiam
    1 punkt
  5. Nadmiar można tez wsadzić w słoik i zasypać dużą ilością soli, potem do lodówki.
    1 punkt
  6. Chyba każdy tak robi, a przynajmniej ci, którzy od czasu do czasu coś nabijają w jelita.
    1 punkt
  7. Mogą spokojnie poleżeć w lodówce są odpowiednio zasolone i zapakowane. Na etykiecie masz termin przydatności do użycia . Tak to wygląda;
    1 punkt
  8. Ja bym nie były taki pewny biorąc pod uwagę stosowaną w tej metodzie temp. obróbki termicznej i różnorodność surowca.
    1 punkt
  9. Witaj i dziękuję, że podzieliłeś się swoim sposobem wędzenia. Osiągasz bardzo ładny kolor kiełbasy, ponieważ przeprowadzasz proces zgodnie z podstawową zasadą wędzenia, jaką jest dokładne osuszenie. Po tej czynności można stosować różne techniki. Nie ukrywam, że znam tę metodę wędzenia, pieczenia i ponownego parzenia 👌daje naprawdę piękny efekt i z pewnością również świetny smak. Pozdrawiam.
    1 punkt
  10. Jacuś ,jak zwykle zapomniał......Zaglądam tu niestety niezmiernie rzadko..... Jak da radę to poproszę o 5 szt. kalendarzy Pozdrawiam. Jacek.
    1 punkt
  11. Wiadomo już kiedy będzie jakiś wstępny projekt kalendarza?
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.