Skocz do zawartości

Halusiowa produkcja wędlin.


@halusia@

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

czego się nie dotknę to pleśniej
To nie robimy kabanosów  :facepalm:   ;)

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Troszkę się zadziało w tym ostatnim tygodniu przed Świętami

Piękne wędzonki :tongue::clap: , jak będziesz szukała kogoś na praktykę to pamiętaj o mnie jestem pierwszy w kolejce mi ostatnio zupełnie nic nie wychodzi czego się nie dotknę to pleśniej :D.  Tak sobie myślę, że tymi kiełbaskami kółeczkami można grać w Ringo, ciekaw jestem czy któreś doleci do bazy zanim go grający nie wszamią ;)

 

He he he, myślę  że to raczej ja powinnam od Ciebie pobierać nauki...bo naprawdę Twoje wyroby to wyższa Szkoła jazdy Grzesiu.

 

Wszystkie wyroby pierwsza klasa :-)

Dziękuję .

 

 

 te zamkniete kółeczka

 

Po to by konsumować na okrągło  :laugh:

Nie można się od nich oderwać.....

Wszystkie wyroby jak zwykle pięknie zaprezentowane  :clap:

:thumbsup:

 

Dziękuję,  właśnie zastanawiam się jak mam się zabrać za tego wianuszka .

 

 

 

Troszkę
:wub:  :thumbsup: Pracy po pachy  :(  

 

 

 

 

 A ile pyszności na stołach moich rodzin i najbliższych.

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

He he he, myślę że to raczej ja powinnam od Ciebie pobierać nauki...bo naprawdę Twoje wyroby to wyższa Szkoła jazdy Grzesiu

Normalnie nie wiem co mam powiedzieć, bardzo dziękuję za miłe słowa od dawna podziwiam Twoje bardzo pięknie umalowane i wykonane wędzonki, nie wspominając  o wykwintnym smaku Twoich wyrobów :tongue:.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Dawno nic nie wrzucałam, ale wędzę systematycznie  bo to przecież uzależnienie .

 

Farsz z kiełbasy wiejskiej w kątnicy wołowej.

 

 

 

 

 

 

 

 

post-43626-0-59179400-1659379218_thumb.jpg

post-43626-0-85274400-1659379235_thumb.jpg

post-43626-0-48653700-1659379262_thumb.jpg

post-43626-0-78399500-1659379679_thumb.jpg

post-43626-0-28755500-1659381973_thumb.jpg

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Farsz z kiełbasy wiejskiej w kątnicy wołowej
 

:thumbsup:  :tongue:  :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pistacjowa, krakowska i sopelki drobiowe. 

Przepraszam  ze wpadają mi fotki podwójne, ale mam problem z laptopem i ciężko mi wstawiać fotki.

post-43626-0-43828200-1659382276_thumb.jpg

post-43626-0-77899700-1659382335_thumb.jpg

post-43626-0-25624600-1659382629_thumb.jpg

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Farsz z kiełbasy wiejskiej w kątnicy wołowej.

 

Wyszła smaczna wiejska kanapkowa, taki smakołyk kroiłbym w plastry centymetrowe podobnie jak salceson wtedy najbardziej smakuje :clap: :clap:.

 

Pistacjowa, krakowska i sopelki drobiowe.

 

Znajome smakołyki :clap: , do tej pory pamiętam pyszny smak pistacjowej :tongue:

 

Koszyczek jak Wielkanocny.Śliczne wyroby i fotki.

 

To samo pomyślałem :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No Halusia,  chyba trzeba zatrudnić Renię do kabanosow , szczupłe paluszki pewnie sobie z jelitami poradzą  :D  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  chyba trzeba zatrudnić Renię do kabanosow  

 

:laugh:  :facepalm: Właśnie cały czas czekam na to wyzwanie,

aczkolwiek wiem, że baranki    ;)  :laugh: .... wymagają dużo cierpliwości.

 

....te paluszki dużo potrafią.

 

:hug:  :heart:

:facepalm: Halinko wiesz, że ciągle się uczę... 

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Kilka fotek z wczorajszego i wtorkowego dnia gdzie robiłyśmy również kiełbasę białą. W sumie przez Nasze ręce przeszło 40 kg mięsa  :facepalm:

post-43626-0-74305900-1660233638_thumb.jpgpost-43626-0-13950700-1660233681_thumb.jpgpost-43626-0-02264000-1660233706_thumb.jpgpost-43626-0-10691100-1660234061_thumb.jpg

 

I zwczorajszego wędzenia.

Kiełbasa wiejska, boczek i krakowska.

Dla Reni był jeszcze rolowany boczek, zapewne sama wrzuci przekrój.

post-43626-0-93811000-1660233866_thumb.jpgpost-43626-0-49608500-1660233907_thumb.jpgpost-43626-0-53563600-1660233958_thumb.jpgpost-43626-0-15002800-1660234002_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Aż ślinka cieknie :D Mogę prosić o dokładny przepis ?

 

To jest przepis wyjściowy ale przeczytaj cały wątek  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/?do=findComment&comment=60924

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Aż ślinka cieknie :D Mogę prosić o dokładny przepis ?

 

To jest przepis wyjściowy ale przeczytaj cały wątek  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/?do=findComment&comment=60924

 

 

OMG 48 stron :O Jest za co się zabrać ;) Dzięki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Ja cały czas działam. :rolleyes:

Troszkę Grillowej, Pistacjowej , Krakowskiej ,  Pasztetu i przy okazji śliwki wędzone. 

 

post-43626-0-60325100-1663773130_thumb.jpgpost-43626-0-02525500-1663773200_thumb.jpgpost-43626-0-11821600-1663773305_thumb.jpgpost-43626-0-85093500-1663773332_thumb.jpgpost-43626-0-37683600-1663773362_thumb.jpg

 

Oraz bombowe '' granaty"

 

post-43626-0-12488400-1663773427_thumb.jpgpost-43626-0-30789600-1663773454_thumb.jpgpost-43626-0-28354700-1663773480_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.