jac007 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 16 Października 2017 Piękny przekrój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 16 Października 2017 Z tego przekroju wynika że ozorków było za mało a masy wiążącej za dużo.W związku z tym obniżam ocenę do 3+.Plusik dla zachęty cobyś się nie zestresował i nie zraził. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 24 Października 2017 Z tego przekroju wynika że ozorków było za mało a masy wiążącej za dużo.W związku z tym obniżam ocenę do 3+Ale za to dopeklowane. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 24 Października 2017 Peklowanie Ci się udało choć jakby pokroił w plasterki to kto wie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 24 Października 2017 Peklowanie Ci się udało choć jakby pokroił w plasterki to kto wie. Było bardzo dobrze, ale już z tego wyrobu nie sprawdzimy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 7 Listopada 2017 Testowy wyrób drobiowy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 8 Listopada 2017 Ładne to to.Ale tak bez linku? Co, jak i dlaczego. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 8 Listopada 2017 Ładna łaciata ,czekam na przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 8 Listopada 2017 Ładne to to.Dziękuję. No właśnie, nawet nie wiem jak to nazwać. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 8 Listopada 2017 nawet nie wiem jak to nazwać. Marmurek drobiowy Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 8 Listopada 2017 Leopard drobiowy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 8 Listopada 2017 nawet nie wiem jak to nazwać.Marmurek drobiowy Ciekawie. Leopard drobiowy Nie wiem czy nie zbyt agresywnie, jak na drób. Generalnie brakuje mi pierwszego członu. Mielonka to nie jest. Blok - marmurkowy drobiowy? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 8 Listopada 2017 Bardzo to ładne Pawle, a "Marmurek Drobiowy" jak proponuje SIVON, brzmi krótko, jasno, i w sposób wystarczająco zrozumiały określa ten piękny wyrób, osobiście jestem za . Czekamy na recepturę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 8 Listopada 2017 Jak sie zwie tak sie zwie , ale bardzo ladnie wyglada :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 8 Listopada 2017 Marmurek drobiowy Głosuję ZA !!! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 9 Listopada 2017 Mniue się bardziej podoba łaciata wymyślona przez jac007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 9 Listopada 2017 Mnie się bardziej podoba łaciata wymyślona przez jac007. Jeden lubi synową, a drugi teściową, takie życie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 9 Listopada 2017 SIVON, napisał: Marmurek drobiowy Głosuję ZA !!! No to na razie trzymajmy się tego kierunku. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 9 Listopada 2017 Noooo, Pawle, ale jak się tego kierunku trzymać, kiedy przepisu na to cudo nadal brak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Noooo, Pawle, ale jak się tego kierunku trzymać, kiedy przepisu na to cudo nadal brak .Wiesz Jarku, nazwa ważna rzecz. No i jeszcze muszę popracować nad przyprawami. Bo choć ostatnio na forum wróciła zakamuflowana pod innym imieniem Zosia to chciałbym jednak nie podawać ilości na szczypty, czy inne oko. Edytowane 9 Listopada 2017 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 9 Listopada 2017 OK Pawle, już rozumiem i śpię spokojnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Testowy wyrób w nowej, 2 kg prasce od jumbo. 2 kulki po sklasyfikowaniu. Zostało 1,6 kgPeklowanie 96 godzin, 22 g/kg.Parzenie do osiągnięcia podanej temperatury trwało godzinę i 50 minut w temp. 75-80 stopni Po zakończeniu parzenia i włożeniu do zimnej wody, temperatura podniosła się jeszcze o 1,4 st. C Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 4 Maja 2019 Podczas obrania polędwic i polędwiczek powstało też parę małych słoików konserwy. Skład podobny do kiełbasy, bez udziału sarniny.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-wędzenie-u-paweljacka/?p=629875 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.