Gonzo Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Henio, w kuchni żydowskiej nie ma koszernego boczku Jak nie ma :grin: , a w kuglu najlepsze żeberka :thumbsup: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-119430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Ja trochę nie w temacie, ale czy ktoś z Was robił kugiel wg tego http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepis_0-0-5577_kugiel-z-wedzonym-kurczakiem-i-salatka-z-pikli.html przepisu?? Jak oglądałem program i Pan Adam porcjował kugla(kugiela :question: :rolleyes: ) to wygląd był bardzo jadalny :thumbsup: :thumbsup: Łazi za mną ten przepis, ale jakoś się zebrać nie mogę do roboty Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-119432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 w kuglu najlepsze żeberka Wołowe :grin: :grin: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-119496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 może poniższy krótki opis nieco wyjaśni sprawę.... :wink: Potrawa przypisywana Żydom, znana od dawna na litwie.W polsce niezwykle popularna w Przedborzu nad pilicą (woj. łódzkie) i okolicach, tradycyjnie przygotowywana z okazji świąt. W Przedborzu pieczona w wygaszanych na święta piecach piekarniczych (wstawiana do gorącego jeszcze pieca na całą noc) i rano wystawiana prosto na stół. Wersja żydowska potrawy pieczona była na gęsinie. Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-119497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :?: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question: :?: :question: :question: :question: :question: :question: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-119751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Darino, o tym garnku już była mowa na forum. Chyba w wątku "ogórki". A gdzie masz przykrycie? P.S. To było przy okazji kapusty kiszonej :lol: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-119757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Moim zdaniem garnek do kiszenia kapusty. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-119758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 To jest gliniany garnek do kiszenia kapusty. Bardzo fajny wynalazek. Mam dwa takie. [ Dodano: Wto 10 Sie, 2010 20:53 ] Ma taki specjalny rant , w który nalewa się wodę i przez to staje szczelny. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-119761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 A gdzie masz przykrycie? Zagatką nie jest to co widać :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-119762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Kto zgadnie co to jest? Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-120011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 No mnie to wygląda na " bąbę " kaloryczną :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-120012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 na dole jakby babka ziemniaczana a na górze pieczarki uduszone ? :wink: smakowicie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-120014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Domowa pizza z lesnymi grzybami :shock: :rolleyes: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-120015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Jesteście blisko :grin: babka ziemniaczana z prawdziwkami :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-120022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 aaaa to prawie trafione :wink: i pomyśleć, że wszystkie zamarynowałem po sobotnim zbieraniu ... :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-120024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Ja w sprawie garnka do kiszenia (ogórki , kapusta), w garku takim świetnie robi się ratafię. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-120025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 A to dopiero zagadka :shock: Można prosić o jakieś szczegóły,bo pierwsy raz taką nazwę widzę :blush: :rolleyes: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-120026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Einshel ratafia to nalewka robiona cały rok z owoców jakie w danym czasie dojrzewają.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-120027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Dzięki bardzo za wyjaśnienie ! pozdrawiam :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-120028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Dzisiejsze kucharzenie i jego efekty- :question: Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-141584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 13 Stycznia 2011 esteście blisko babka ziemniaczana z prawdziwkamina takim spodzie z ciasta jak na placki ziemniaczane tyko grubo tarte robię ala pizze, jest bardzo smaczna Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-141601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Dzisiejsze kucharzenie i jego efekty-Róża karnawałowa . :smile: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-141625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Nie wierzę , żeby to było danie bez mięsne :shock: Wygląda super :clap: Moim zdaniem ,to filety z kurczaka w panierce,a do tego zapiekane... :rolleyes: Może jakaś podpowiedz? Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-141626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Też tak myślę , że to pierś z .....ptaka , ładnie ponacinana i panierka + piekarnik.Tim przecież hodowcą drobiu jest. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-141627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Sam jestem ciekaw co zacz.... moze kawałki ryby zapiekane w cieście ? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1063-zagadka/page/4/#findComment-141628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.