Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Znalezione na jakimś złomie półki ze starej lodówki dają radę (takie metalowe - nie oblane plastikiem), No właśnie.. zacny pomysł!! jednak znalezienie teraz takich nie oblanych plastikiem będzie graniczyło z cudem ... chyba że ze starego Polara... ale będę musiał się rozejrzeć Dzięki za "pomysła" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-441105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 mógł bym im spokojnie temperaturę podnieść do 60-ciu by w całym przekroju były bardziej a'la oscypkowe... ale to następnym razem.... - zastanowię się również nad wykombinowaniem rusztu do wędzarni żeby serków nie wkładać w siatki.... będzie mi wygodniej i szybciej Bardzo dobre wnioski Ja używam kratki ze starego grilla, kratkę możesz położyć na kije Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-441108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 znalezienie teraz takich nie oblanych plastikiem będzie graniczyło z cudem ognisko, palnik dekarski etc. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-441109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 ognisko, palnik dekarski etc. ehhh Ty to chłopie masz łeb na karku..... Jak znajdę w "politurze" to potraktuje je "ogniem piekielnym" i będzie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-441110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Arek. Serki w/g mnie są o wiele smaczniejsze jeżeli po wędzeniu zamkniesz próżniowo lub owiniesz folią spożywczą i na kilka dni do lodówki. Wędzę w siatce bo na kratce to mi się przyklejają. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-441115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Serki w/g mnie są o wiele smaczniejsze jeżeli po wędzeniu zamkniesz próżniowo lub owiniesz folią spożywczą i na kilka dni do lodówki Będę musiał spróbować tego "patentu"... ciekaw jestem czy konsystencja się zmieni na takie bardziej a'la oscypkowe.... spróbuję następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-441117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 czy konsystencja się zmieni na takie bardziej a'la oscypkowe Nie to nigdy nie będzie oscypek a "szybka smaczna alternatywa" jak chcesz zmienić mocniej konsystencję to idź w dłuższe solankowanie i wyższą temperaturę Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-441119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Nie to nigdy nie będzie oscypek a "szybka smaczna alternatywa" jak chcesz zmienić mocniej konsystencję to idź w dłuższe solankowanie i wyższą temperaturę No właśnie... dzięki Roger.... właśnie o coś w tym stylu mi chodziło!!Następne serki właśnie tak potraktuję Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-441120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 10 Listopada 2015 Witajcie BiS-y... Dawno nic nie wrzucałem do mojego kącika ale to nie znaczy że nic się nie dzieje Ostatnio "ruszyła" machina w kolejnym jesiennym sezonie.... więc powstało trochę kabanosów i kiełbasy polskiej... bo familja już mi żyć nie dawała a wcześniej troszkę czegoś na kanapki.... tak więc coś się dzieje.... a pogoda po woli pozwala na "rozpięcie skrzydeł" i powolne przygotowania do okresu świątecznego.... Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Ostatnio "ruszyła" machina w kolejnym jesiennym sezonie.... więc powstało trochę kabanosów i kiełbasy polskiej... Milczenie wyraża więcej niż tysiąc słów http://emotikona.pl/emotikony/pic/zwyciestwo2.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/zwyciestwo2.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/zwyciestwo2.gif :clap: Edytowane 10 Listopada 2015 przez Kamil_1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 10 Listopada 2015 A fujjjj jakie brzydkie !!!Koniecznie musisz się tego pozbyć ! Adres chyba znasz ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 10 Listopada 2015 Znam, znam....Miro Już poszły.... "przelewem"!! ;P Kamilu.... Kiedy wpadniesz na wspólną degustację Dziś albo najpóźniej jutro pójdą już w folię bo odpowiednio już się podsuszyły...kabanosy robią "pstryk" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej132 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zacny sufit! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 10 Listopada 2015 Kamilu.... Kiedy wpadniesz na wspólną degustację Skoro zapraszasz to koniecznie muszę coś wymyślić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 10 Listopada 2015 Kamilu.... Kiedy wpadniesz na wspólną degustację Skoro zapraszasz to koniecznie muszę coś wymyślić A ja tam bez zaproszenia wpadnę tylko po kawałeczek kabanosów .. toż to one jak malowane Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucho Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 10 Listopada 2015 Az milo patrzec na takie wyroby. Jestem pelna uznania Cytuj pozdr. maya Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 10 Listopada 2015 Cud, miód i malina Arku !!!! Jak zwykle perfekcja na najwyższym poziomie !!! Chciało by się przykleić również do degustacji :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 11 Listopada 2015 Arku super aż by się chcialo popłynąć na zagle z twoimi wyrobami Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 11 Listopada 2015 wyroby ho ho szacun coś w tym jest, wędzisz, dasz do degustacji i od zamówień nie możesz się opędzićale ja cieszę się dodatkowo z tego że ilekroć coś poddymię to wszyscy mówiądobre ale mało Cytuj Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 12 Listopada 2015 Skoro zapraszasz to koniecznie muszę coś wymyślić Myśl, myśl Kamilu.... bo zaraz wszystko "rozkradną"..... A ja tam bez zaproszenia wpadnę Anuś... dla Ciebie to moje drzwi zawsze stoją szeroooookim otworem , tylko po kawałeczek kabanosów .. toż to one jak malowane One wcale nie "malowane" .... dymione bukowo - wiśniowym dymem!! Ja tam żadnych "farbek" nie używam Chciało by się przykleić również do degustacji :-) Jacku... co to za problem.... przecie to "rzut beretem" ....ale mokrym.....do mnie Az milo patrzec na takie wyroby. Jestem pelna uznania Arku super aż by się chcialo popłynąć na zagle z twoimi wyrobami wyroby ho ho szacun Dziękuję za słowa uznania, ale przecież w porównaniu do naszych Mistrzów ....to tylko kropla w morzu... .. ale zawsze miło usłyszeć że coś się podoba... W weekend kolejne wędzenie....Kilka myszek, polędwice w 2 wydaniach ( "goły klasyk" oraz z mizdrą i częścią warkocza), boczki w dwóch wydaniach ( parzony i podpiekany), żeberka ( na grochóweczkę) oraz polędwiczki.... oby mi "na raz" weszło Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 12 Listopada 2015 Arku piękne te Twoje wyroby. Ślinka leci sama Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 13 Listopada 2015 Witajcie BiS-y! No to już końcowy etap pierwszej jesiennej produkcji.... wyroby poszły w folię Razem troszkę tego wyszło.. jak to Andrzejek mówi.. "tak na śniadanko".... no może na dwa Kiełbasa Polska Oczywiście mój najwierniejszy pomocnik był na posterunku.... i wyżerał co chwilę z pojemnika kabanosy.... Kabanosy, oraz w pełnej krasie.... Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 13 Listopada 2015 Twoj pomocnik wiec co dobre , kabanosy, bardzo lubie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 16 Listopada 2015 Witajcie BiS-y No to pora na kolejne "sprawozdanie" z weekendowego wędzenia... Otóż po zeszłotygodniowej walce z kiełbaskami przyszedł czas na "większe sztuki" Więc w menu pojawiły się "- szynka myszka- polędwica- baleron- boczek podpiekany- boczek parzony- żeberka- polędwiczki a tutaj efekt wekendowej pracy.... Musze przyznać że pierwszy raz robiłem polędwiczki... i na pewno zagoszczą one na stałe w moim menu Szyneczki dostały "troszkę" więcej dymu, bo były na samym końcu wędzarni... z uwagi na swoje wymiary Polędwice były na prawdę ładne więc zrobiłem dwa warianty... tak dla testu.... większość jest zrobiona "klasycznie" czyli bez warkocza i mizdry a dwie sztuki ( końcówki schabów) zostawiłem z warkoczem i mizdrą... po testach organoleptycznych moim zdaniem wyszły świetnie, więc spokojnie będę mógł robić i tak i tak Do baleronów niestety siatka "mi wyszła" więc były "klasycznie krępowane" tutaj boczki w dwóch odsłonach.. parzone i podpiekane w wędzarni... oraz uwędziłem sobie dwa żeberka...... będzie grochówka!! Tak więc wszystkie wyroby po wychłodzeniu poszły w worki....i tak się prezentuje weekendowe wędzenie.... A że ostatnio zachciało mi się znowu mojego chlebka na naturalnym zakwasie to jeszcze takowy poczyniłem... ale to w innym wątku W najbliższy weekend będą chyba wędzone pstrągi.... Z Dymnym pozdrowieniem..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 16 Listopada 2015 menu pojawiły się " - szynka myszka - polędwica - baleron - boczek podpiekany - boczek parzony - żeberka - polędwiczki Poniedziałek... przed śniadaniem... takie rzeczy pokazujesz? Chłopie, miej litość Wyroby jak zwykle pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.