miro Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 10 Listopada 2015 A fujjjj jakie brzydkie !!!Koniecznie musisz się tego pozbyć ! Adres chyba znasz ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 10 Listopada 2015 Znam, znam....Miro Już poszły.... "przelewem"!! ;P Kamilu.... Kiedy wpadniesz na wspólną degustację Dziś albo najpóźniej jutro pójdą już w folię bo odpowiednio już się podsuszyły...kabanosy robią "pstryk" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej132 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zacny sufit! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 10 Listopada 2015 Kamilu.... Kiedy wpadniesz na wspólną degustację Skoro zapraszasz to koniecznie muszę coś wymyślić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 10 Listopada 2015 Kamilu.... Kiedy wpadniesz na wspólną degustację Skoro zapraszasz to koniecznie muszę coś wymyślić A ja tam bez zaproszenia wpadnę tylko po kawałeczek kabanosów .. toż to one jak malowane Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucho Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 10 Listopada 2015 Az milo patrzec na takie wyroby. Jestem pelna uznania Cytuj pozdr. maya Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 10 Listopada 2015 Cud, miód i malina Arku !!!! Jak zwykle perfekcja na najwyższym poziomie !!! Chciało by się przykleić również do degustacji :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 11 Listopada 2015 Arku super aż by się chcialo popłynąć na zagle z twoimi wyrobami Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 11 Listopada 2015 wyroby ho ho szacun coś w tym jest, wędzisz, dasz do degustacji i od zamówień nie możesz się opędzićale ja cieszę się dodatkowo z tego że ilekroć coś poddymię to wszyscy mówiądobre ale mało Cytuj Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-455892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 12 Listopada 2015 Skoro zapraszasz to koniecznie muszę coś wymyślić Myśl, myśl Kamilu.... bo zaraz wszystko "rozkradną"..... A ja tam bez zaproszenia wpadnę Anuś... dla Ciebie to moje drzwi zawsze stoją szeroooookim otworem , tylko po kawałeczek kabanosów .. toż to one jak malowane One wcale nie "malowane" .... dymione bukowo - wiśniowym dymem!! Ja tam żadnych "farbek" nie używam Chciało by się przykleić również do degustacji :-) Jacku... co to za problem.... przecie to "rzut beretem" ....ale mokrym.....do mnie Az milo patrzec na takie wyroby. Jestem pelna uznania Arku super aż by się chcialo popłynąć na zagle z twoimi wyrobami wyroby ho ho szacun Dziękuję za słowa uznania, ale przecież w porównaniu do naszych Mistrzów ....to tylko kropla w morzu... .. ale zawsze miło usłyszeć że coś się podoba... W weekend kolejne wędzenie....Kilka myszek, polędwice w 2 wydaniach ( "goły klasyk" oraz z mizdrą i częścią warkocza), boczki w dwóch wydaniach ( parzony i podpiekany), żeberka ( na grochóweczkę) oraz polędwiczki.... oby mi "na raz" weszło Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 12 Listopada 2015 Arku piękne te Twoje wyroby. Ślinka leci sama Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 13 Listopada 2015 Witajcie BiS-y! No to już końcowy etap pierwszej jesiennej produkcji.... wyroby poszły w folię Razem troszkę tego wyszło.. jak to Andrzejek mówi.. "tak na śniadanko".... no może na dwa Kiełbasa Polska Oczywiście mój najwierniejszy pomocnik był na posterunku.... i wyżerał co chwilę z pojemnika kabanosy.... Kabanosy, oraz w pełnej krasie.... Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 13 Listopada 2015 Twoj pomocnik wiec co dobre , kabanosy, bardzo lubie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 16 Listopada 2015 Witajcie BiS-y No to pora na kolejne "sprawozdanie" z weekendowego wędzenia... Otóż po zeszłotygodniowej walce z kiełbaskami przyszedł czas na "większe sztuki" Więc w menu pojawiły się "- szynka myszka- polędwica- baleron- boczek podpiekany- boczek parzony- żeberka- polędwiczki a tutaj efekt wekendowej pracy.... Musze przyznać że pierwszy raz robiłem polędwiczki... i na pewno zagoszczą one na stałe w moim menu Szyneczki dostały "troszkę" więcej dymu, bo były na samym końcu wędzarni... z uwagi na swoje wymiary Polędwice były na prawdę ładne więc zrobiłem dwa warianty... tak dla testu.... większość jest zrobiona "klasycznie" czyli bez warkocza i mizdry a dwie sztuki ( końcówki schabów) zostawiłem z warkoczem i mizdrą... po testach organoleptycznych moim zdaniem wyszły świetnie, więc spokojnie będę mógł robić i tak i tak Do baleronów niestety siatka "mi wyszła" więc były "klasycznie krępowane" tutaj boczki w dwóch odsłonach.. parzone i podpiekane w wędzarni... oraz uwędziłem sobie dwa żeberka...... będzie grochówka!! Tak więc wszystkie wyroby po wychłodzeniu poszły w worki....i tak się prezentuje weekendowe wędzenie.... A że ostatnio zachciało mi się znowu mojego chlebka na naturalnym zakwasie to jeszcze takowy poczyniłem... ale to w innym wątku W najbliższy weekend będą chyba wędzone pstrągi.... Z Dymnym pozdrowieniem..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 16 Listopada 2015 menu pojawiły się " - szynka myszka - polędwica - baleron - boczek podpiekany - boczek parzony - żeberka - polędwiczki Poniedziałek... przed śniadaniem... takie rzeczy pokazujesz? Chłopie, miej litość Wyroby jak zwykle pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 16 Listopada 2015 przed śniadaniem... takie rzeczy pokazujesz? Bo to do śniadanka.... tak "troszeczkę"... po Andrzejowemu Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 16 Listopada 2015 No pięknie pięknie a ja na śniadanie musiałem zjeść nie dobrą parówkę.. wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 16 Listopada 2015 Jakiż przepiękny parapet. Wszystkie wyroby pierwsza klasa, gratuluję. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 16 Listopada 2015 Sprawozdanie zatwierdzone Nota... za wrażenia wizualne oraz demonstrację.... wysoka plus Fajne ,,głowy" mają te polędwiczki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 16 Listopada 2015 Sprawozdanie zatwierdzone cytując klasyka.... "melduję wykonanie zadania" Jakiż przepiękny parapet. Specjalnie poszerzany.... co by się zmieściło Fajne ,,głowy" mają te polędwiczki Bardzo się starałem aby nie wyglądały jak "pewna" część ciała mężczyzny..... ale czy się udało..... a ja na śniadanie musiałem zjeść nie dobrą parówkę.. To tez musisz co nieco uwędzić co by na Andrzejowe "śniadanko" było.... choćby ta parówka Wosiowa była to było by ok a tak.... odbija się teraz przez pół dnia Dzięki chłopy za dobre słowo Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 16 Listopada 2015 Bardzo się starałem aby nie wyglądały jak "pewna" część ciała mężczyzny..... ale czy się udało..... ... na podstawie tych nie skojarzeń stawiam tezę, że nie każdy kij ma dwa końce :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-456653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ho, ho, ho...Witajcie Bracia i Siostry bardzo świątecznie!! Jako że czas świąt to dla nas wszystkich bardzo pracowity okres to chciał bym się już pochwalić tym że ja już świąteczne przygotowania mam zakończone!!W tym roku na święta "rodzinka" napadła mnie ze zdwojoną siłą i tak wędzenie rozpocząłem od czwartku aż do niedzieli.... wyszło tego 8 wędzeń ... ach ta komora.... ale do rzeczy... na pierwszy rzut poszły polędwiczki... oczywiście podpiekane w wędzarni... żona cały czas się z nich "podśmiechuje" .... Następnie poszły do wędzenia rolady boczkowe parzone metodą sous vide.... niesamowity aromat.... i tutaj po wędzeniu W piątek 3 wędzenie i w kolejności.... najpierw polędwice i balerony... i gotowe polędwice jakoś "uciekły" z kadru... Następnie w wędzarni zalęgło mi się stado "myszek"... a ja tymczasem korzystając z tego że kolejny czyli 4 wsad się wędzi pakowałem gotowe już polędwiczki i rolady boczkowe... przekroje prezentują się następująco... Polędwiczka... Rolada boczkowa... Tymczasem szyneczki już swoją porcję dymu otrzymały.. i powędrowały do parzenia.... i tutaj po raz kolejny muszę wznieść "owację" na poczet "Lidlowego gara"... bez niego to bym umarł w butach przy tej robocie .... świetny sprzęt! No i piątkowy "urobek" chłodzi się do dnia następnego... Sobota to czas boczków.... wędzenie 5 to boczek, który później idzie do parzenia..... a w międzyczasie do pakowania poszły następne wyroby... szynki, polędwice i balerony.... Myszki w tym roku na prawdę dorodne były.... i przekrój... Tym czasem tutaj gotowe boczki tutaj już podpiekane.... czyli wędzenie 6 A wystrój garażu czyli tymczasowej "chłodni" zmienił wystrój na bardziej boczkowy... a w lodówce technicznej miejsca już ani grama nie było.... dobrze że w domu są jeszcze 2 lodówki!! Tymczasem trzeba było przygotować się na wędzenie 7 i 8 na następny dzień.... tutaj kilka pstrągów, trochę norweskiej makreli ( własnoręcznie złowionej z pośród Fiordów przez Brackiego!!) i karp... nieszczęśnik pozostał tylko jeden bo jego "drugą połówkę" porwało jakieś zwierze z balkonu... chodź było przykryte i zabezpieczone w solance i przyprawach.... a tu już wędzenie 7 czyli pstrągi... i po dłuższej chwili już były gotowe... i wystrój chłodni znowu się zmienił... tym razem na rybny... przed pakowaniem musiały się porządnie wychłodzić... tutaj niezastąpiony jest ... wentylator wykorzystuję go i do osuszania i do chłodzenia!! Sprawdza się rewelacyjnie! klika ich wyszło.... i w końcu nastał czas ostatniego wędzenia, czyli numer 8 ... a w menu... norweskie makrele i karp... tutaj już zdjęcia gotowych produktów... Część ciepłych świeżo co wyjętych makreli pochłonęliśmy na poczekaniu... jako kolacja.... Teraz trafiłem idealnie w punkt... solanka 6%, przyprawy: czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, kolendra oraz pieprz w solance przez 7h.... wędzenie 3h ok 50 stopni i podpiekanie w 80 stopniach... a tutaj osamotniony jeszcze płat karpia... Niedziela również pracowita, ale trzeba było to jeszcze wszystko "ogarnąć".... więc tak się prezentują moje przygotowania świąteczne w tym roku ..... w całej okazałości.... A w menu: Polędwiczki podpiekane.... Rolady boczkowe.... Szynki Myszki.... Polędwice.... Boczek podpiekany... Baleron... Boczek parzony... i parę pstrągów.... No to tak w telegraficznym skrócie wyglądały moje przygotowania świąteczne.... z rok to chyba będę musiał zacząć tydzień wcześniej.... Mam nadzieję że Wy już też skończyliście świąteczne przygotowania i teraz można oficjalnie rozpocząć sezon.... Z Dymnym pozdrowieniem.... i Wesołych Świąt!! http://emotikona.pl/emotikony/pic/57jelen.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-464305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Arko - :clap: :clap: :flowers: brak slow Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-464312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Pan bardzo pracowity, szlachetne wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-464315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Pan Panowie... to na wojnie wyginęli!! Po prostu Arko.... Dzięki za miłe słowa... Dzidzi również Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/9/#findComment-464317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.