Skocz do zawartości

Mąka ,drożdże i dodatki ...czyli Electra w kuchni.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 562
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Halinka piekla rogale to ja tez zrobilam

Odrywane Buly z czosnkiem,ziolami i tartym oscypkiem -wytrawne i aromatyczne

Donatko jestem pod wrażeniem Twoich wypieków.  :) 

Jesteś Mistrzyni w tej dziedzinie  :clap: 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Halinko !hehe oj tak napewno . :tongue:

Rogale sa bardzo smaczne nawet po odmrozeniu i zjedzeniu na drugi dzien zachowuja doc niezla swiezosc .

Buly z zielchem polecam do gryla albo jako do salatek wszelakich na cieplo jeszcze pyszota  :)

• 2 miesiące temu...

Tort na urodziny taty... czekoladowy biszkopt i mousse z wisni ..miala byc inna dekoracja niestety zmiana planu i musialam wykonac na szybko ..ale smaczny byl☺

Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk

dcaf54d1c85d5699623f1f68b0d684a1.jpg6a2b7175d573387346bb976adb789380.jpg

Edytowane przez electra
mousse z wisni

cały problem z tym co ma wiśnie -..... już to lubię :D  - a już  wiśnie z chili i czekoladą  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

@Muski, wisnie to moje ulubione owoce ...chili musialam pominac ( ale tez lubie) bo trzeba bylo sie trzymac smakowo  do wszystkich ..natomiast biszkopt mocno czekoladowy :)

Ale za to podsypalam wiecej pieprzu do flakow ... :tongue:

Byl byl bo zostal malutki kawalek tylko ☺

Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk

Przepiękny tort, :clap:  a o nadzieniu nie wspomnę, moje klimaty......tort i krem  :D

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

• 1 miesiąc temu...

Takie smakowite byly te drozdzowki Karola ..tez postanowilam zrobic ...wersja z masa makowa  :) post-58387-0-82267700-1531156789_thumb.jpg

Z masa makowa wyszly bardzo smaczne i wilgotne ..masa kupna bo leniwiec jestem i poszlam po latwiznie , 

Na ta wage ciasta troche puszka za duzo , wiec jak byktos robil to z podwojnej porcji ...

a i jeszcze sie przyznam .. zapomnialam na smierc o jajach ....ale szwedzkie najpopularniejsze drozdzowki z cynamonem sa bez jajek wiec  i te sa rownie pyszne  :)

TZ pozarl 2 w biegu jak wrocil z pracy  ..i poznjie chyba ze 3 ...no ie zebym mu liczyla :tongue:

Robilam z tego przepisu co mial Karol 

jedynie roztopione masło użyłam i swieże drozdze - no i moje są bez jajek o których totalnie zapomniałam.

Edytowane przez chudziak
  • 1 miesiąc temu...

Troche chlebka upieklam ..pszenny na zytnim zakwasie ze sruta zbozowa , platkami owsianymi, pestkami slonecznika . siemieniem i chia 

post-58387-0-26809500-1534090168_thumb.jpg

Smaczne chlebki  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Troche chlebka upieklam ..pszenny na zytnim zakwasie ze sruta zbozowa , platkami owsianymi, pestkami slonecznika . siemieniem i chia 

attachicon.gif20180812_173958 (1280x807).jpg

witam.masz gdzies przepis na te chlebki?dziekuje i pozdrawiam.