Gość ArkoGdynia Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Wew plastiku? ?? chyba nie zrozumiałem aluzji Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-400842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Wew plastiku? ?? chyba nie zrozumiałem aluzji że mięcho w plastiku. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-400844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 30 Stycznia 2015 hahahahahahahahahahah patrz nie skumałem..... TAK... ja z plastikowców jestem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-400846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) TAK... ja z plastikowców jestemŁo matko z córkom i mnie ta przypadłość dopadła to my som we dwa Edytowane 30 Stycznia 2015 przez Baca Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-400854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 30 Stycznia 2015 ArkoGdynia pieknie to opisales , jasno i rzeczowo , na pewno wielu poczatkujacym to sie przyda i mysle ze nie tylko poczatkujacym , brawo :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-400857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 30 Stycznia 2015 ArkoGdynia pieknie to opisales , jasno i rzeczowo , na pewno wielu poczatkujacym to sie przyda i mysle ze nie tylko poczatkujacym , brawo Dzięki bardzo za uznanie , ale ja nic takiego nie zrobiłem... po prostu opisałem jak wędzę to my som we dwa Witaj w klubie ... My przynajmniej prądu nie przewodzimy Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-400863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 30 Stycznia 2015 ArkoGdynia,Jeżeli nie peklowałeś w tym kolorowym plastikowym pojemniku ,a tylko użyłeś go do gotowych wyrobów ,to w takim razie jest wszystko O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-400918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 30 Stycznia 2015 ArkoGdynia,Jeżeli nie peklowałeś w tym kolorowym plastikowym pojemniku ,a tylko użyłeś go do gotowych wyrobów ,to w takim razie jest wszystko O.K.Jeśli miska jest do kontaktu z żywnością a nie do mycia nóg. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-400919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata1959 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 30 Stycznia 2015 @bwie - cóż, do pierepitoka i prikusku nada. Żeby kulturalnie pić to przekanszać trzeba stąd zainteresowanie mięsiwkiem. @ArkoGdynia - robię dokładnie tak jak (bardzo fajnie i dokładnie) opisujesz, a odnosiłem się do czasów podawanych w przepisach (2,3 do 4 godzin). Uważam, że termometr w wyrobie jest wskaźnikiem ostatecznym, a nie czas. Zdziwienie moje budzi jedynie bardzo powoli rosnąca temperatuta w kiełbasie gdzy w komorze 80-90 stopni. Cytuj Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-400950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Czas to pieniądz ale nie przy hobby Mimo,że udało mi się skrócić czas o połowę to i tak dalej jestem ślimak w porównaniu do reszty Nie zamierzam się śpieszyć i będę wędził,aż uznam za gotowe PS.Tata1959, przemyśli to co pisałem wcześniej o wadach wędzarni. Kanał 18cm średnicy to około 250cm2 w przekroju a tunel przykładowo z beczki 200l przeciętej na pół to około 1300cm2 ,co powinno zagwarantować bez cugowy przepływ ciepła i dymu . A te palenisko z szamotem,czyli piec chlebowy można zrobić jako oddzielną konstrukcję Chodzi tu o jakość dymu. Na starej wędzarni wygrzewałem też 1,5h a teraz trwa to około 30minut Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-400959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata1959 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Marcino - trudno to przemyśleć skoro wędzarnia już jest. Jak mi czas pozwoli to się kiedyś nią pochwalę z fotami.Zresztą zwykle zawędzamy z sąsiadem i "jakoś to leci". Cytuj Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-400974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Tata1959,przemyśl,tylko przemyśl Zmiany zrobisz jak uznasz że już czas Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-401246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 25 Lutego 2015 Muszę się Wam pochwalić,że opanowałem wędzarnie i ostatnie wędzenie w około 40 stopniach ze skokami 30-50 stopni trwało godzinkę osuszania i poniżej 4 godzin wędzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-407345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 25 Lutego 2015 Łokopciło się .... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-407354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 25 Lutego 2015 Mirek,pobiegłem na strych i zrobiłem fotki innym telefonem. Dwie wędlinki,zrobione foto z obu stron,to te co na wcześniejszym zdjęciu wyglądają jak węgiel Aparat cieniutki czy co bo w realu pełna czerwień wchodząca w wiśnię :P Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-407427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 26 Lutego 2015 Teraz znacznie lepiej.Widać aparat przekłamuje kolory. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-407482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 6 Listopada 2015 wędzę wiórkami olchowymi od początku i bez znaczenia czy szynka , schab karkówka żeberka czy inne tamale maksymalnie 4,5 do 5 godzin w temp 85 max 90 st C i wychodzi super, reklamacji nie ma Cytuj Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-454745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 6 Listopada 2015 Kolego Ty pewny jesteś tego co napisałeś ? Tzn czasy i temperatury ... bo jesli tak to ja zaczynan od początku się uczyć Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-454748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 6 Listopada 2015 Tzn czasy i temperatury ... bo jesli tak to ja zaczynan od początku się uczyć Ucz się chłopie bo zobacz jakie ładne wyroby wychodzą po takiej obróbce. ale maksymalnie 4,5 do 5 godzin w temp 85 max 90 st C Może sprawdź termometr bo chyba Cię okłamuje. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-454757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 6 Listopada 2015 Tzn czasy i temperatury No, widać, że ma dobrze ....upieczone Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-454761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 6 Listopada 2015 Kolego Ty pewny jesteś tego co napisałeś ? jest pewny ponieważ wyroby upieczone, aż skręcone Tak lubi tak ma. Mogę życzyć smacznego. Nie jest dopiekane w klasycznej wędzarni więc nie ma najmniejszego problemu - sam bym skosztował Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-454766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 6 Listopada 2015 No, widać, że ma dobrze ....upieczone Widać takie lubi. wędzę Tu trochę o wędzeniu?http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/rodzaje-wedzenia/145-wszystko-o-wedzeniu Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-454767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 16 Listopada 2015 jest pewny ponieważ wyroby upieczone, aż skręcone Myślę że nie koniecznie tylko od temperatury , prawdopodobnie nie ściągnięta jest mizdra ze schabu. Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-456717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 16 Listopada 2015 nie koniecznie tylko od temperatury , prawdopodobnie nie ściągnięta jest mizdra ze schabu. aż ubrałem okulary, a jednak temperatura. ~Hej Pontiak! odpowiedz, przygrzałeś !!! Ja też takie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-456724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 16 Listopada 2015 Wszystkim proponuję poczytać co to jest mizdra ,Jak ją podciąć lub usunąć by nie powodowała skręcania się polędwic. A naśmiewanie się to chyba nie ta droga na tym forum . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10943-przepisy-z-internetuczas-w%C4%99dzenia-og%C3%B3lnie/page/2/#findComment-456729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.