Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, bez skóry, ale wg mnie bardzo wskazane jest by zewnętrzna warstwa była z tłuszczu bo po parzeniu chude obsycha i jest twarde. Otoka z cienkiej warstwy tłuszczu pięknie chroni.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/3/#findComment-405162
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A ja lubie bardzo kabonosy z duza iloscia chili,a Twoja zona zawsze moze powiedziec ze kabanosy z zurawina juz jej sie odwidzialy ...no co Kobieta zmienna przeciez jest :tongue:  :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/3/#findComment-405206
Udostępnij na innych stronach

A ja lubie bardzo kabonosy z duza iloscia chili,a Twoja zona zawsze moze powiedziec ze kabanosy z zurawina juz jej sie odwidzialy ...no co Kobieta zmienna przeciez jest :tongue:  :D

Electra a masz sprawdzony przepis na kabanosy z dużą ilością chilli? ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/3/#findComment-405222
Udostępnij na innych stronach

no wlasnie nie mam ale jadlam takowe i smakowaly , kupne jadlam firmy" T "z chili i takimi musialam sie zadowolic ..

kabanosy moze zrobie ale dopiero po powrocie w czerwcu z PL  bo narazie to ani wiedzy ani mozliwosci nie mam na taki delikates.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/3/#findComment-405229
Udostępnij na innych stronach

Kurp, mój przepis podany wyżej niezły.  Ale nie czepiam ze to "kabanosy".   Kiełbasa cienka z papryką, chili, itd. to stworzenie Amerykańskie (pepperoni sticks, pepperettes) z pochodzenia włoskiego i meksykańskiego. :D Trzymajmy kabanosy jako polskie kiełbaski.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/3/#findComment-405237
Udostępnij na innych stronach

Słońce zaszło ale kiełbaska wyszła :Dpost-53531-0-64496800-1424524852_thumb.jpg

 

 

Znalazło się również miejsce na klasykę gatunku, czyli namiastka Krakowa w Szczecinie :D

post-53531-0-92884400-1424526581_thumb.jpg

Edytowane przez withereggie
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/3/#findComment-406076
Udostępnij na innych stronach

 

 

Znalazło się również miejsce na klasykę gatunku, czyli namiastka Krakowa w Szczecinie

Wszystko zrobione perfekcyjnie :thumbsup: ... nawet słońce było zamówione na dzisiaj :)

ale..... ta krakowska trzecia od lewej strony jest odrobinkę jaśniejsza od tej piątej z prawej strony ... :tongue::facepalm:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/3/#findComment-406104
Udostępnij na innych stronach

Na śniadanie proponuję krakowską po 9 dniach odpoczynku

To jeszcze zrób własny chleb ... ser i dżem i nie będzie potrzeby rano wychodzić do sklepu. ;)

Twoja krakowska... hmmm ... nie pozostaje mi nic innego tylko pogratulować takiego wyrobu. :thumbsup:

Edytowane przez Anuś
Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/3/#findComment-406866
Udostępnij na innych stronach

 

 

nie pozostaje mi nic innego tylko pogratulować takiego wyrobu. :thumbsup:
  A mnie nie pozostaje nic innego jak się z tym w 100 % zgodzić :D  WujekReggie ... Pięknie dałeś czadu :clap:  Pozdrowionka :)
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/3/#findComment-406874
Udostępnij na innych stronach

A Ty się nie ociągaj tylko też zadymiaj! :D

 

Na tę chwilę jestem na etapie budowy altany z grillem - czekam tylko na pogodę :) Jeśli chodzi o wędzarnie to muszę jeszcze trochę poczytać bo co rusz powstają nowe pomysły :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/3/#findComment-406895
Udostępnij na innych stronach

 

A Ty się nie ociągaj tylko też zadymiaj! :D

 

 

Na tę chwilę jestem na etapie budowy altany z grillem - czekam tylko na pogodę :) Jeśli chodzi o wędzarnie to muszę jeszcze trochę poczytać bo co rusz powstają nowe pomysły :)

Tylko pamiętaj, że najprostrze rozwiązania są najlepsze.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/3/#findComment-406906
Udostępnij na innych stronach

 

 

A Ty się nie ociągaj tylko też zadymiaj! :D

 

Na tę chwilę jestem na etapie budowy altany z grillem - czekam tylko na pogodę :) Jeśli chodzi o wędzarnie to muszę jeszcze trochę poczytać bo co rusz powstają nowe pomysły :)

Tylko pamiętaj, że najprostrze rozwiązania są najlepsze.

 

Oczywiście, że pamiętam :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/3/#findComment-406907
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Miesiąc bez dymu to ponad moje siły, po kliku kłodach pod nogami mała przystawka na potrzeby bieżące. Przynajmniej pogoda sprzyjała...

post-53531-0-25860600-1427554385_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/3/#findComment-416550
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.