PePe Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #801 Opublikowano 7 Listopada 2016 Bardzo krótkie peklowanie, ale widać na przekroju że się zapeklowało. Ja swoje szyneczki peklowałem na sucho trzy tygodnie a potem wędziłem na zimno sześć razy (miałem takiego pomysła) potem odstawiłem do dojrzewania ale warunki były chyba kiepskie, bo zamiast dojrzewać to zaczęły wysychać i trzeba było je szybciutko zjeść ,też były smaczne. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #802 Opublikowano 7 Listopada 2016 Ale PePe to polędwiczki. One są bardzo delikatne i się szybko peklują. A żeby nie wysychało to ładujesz do próżni i tam sobie spokojnie dojdzie do siebie. Ja długo nie trzymam takich polędwiczek bo nie są wędzone na zimno przez wiele h. Więc ich trwałość też jest pewnie obniżona. Ale są małe i schodzą bardzo szybko. Za to smaczne i delikatne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #803 Opublikowano 7 Listopada 2016 No widzisz, ślepy to ślepy. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #804 Opublikowano 7 Listopada 2016 Ja na sucho max peklowalem 7-8 dni i to za długo. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #805 Opublikowano 7 Listopada 2016 @Perszing37, pasztet to moja ulubiona wedlina zaraz po baleronie ..dziekuje rowniez za przepis wszysto piekne az nie mozna oczu oderwac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #806 Opublikowano 7 Listopada 2016 Ślicznie dziękuje za słowa uznania od Szanownych koleżanek i kolegów po fachu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #807 Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) No proszę jaka miła sytuacja. Gieno Mientkiewicz docenił nasze domowe serowarzenie. I nawet o nas wspomniał w swoim krótkim artykule. Niestety słabej jakości scany. Trzeba będzie kupić jak się w EMPIKU wyda Jakby kto nie wiedział to Tomasz Menc to mła Edytowane 7 Listopada 2016 przez Perszing37 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #808 Opublikowano 7 Listopada 2016 No proszę, sympatyczny felietonik.Dlaczego napisałeś, że "słaby"?Mnie się podoba. Lekkie pióro, sympatyczne, afirmacyjne podejście.Brawo dla naszych forowiczów Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #809 Opublikowano 7 Listopada 2016 Słaby w sensie kiepsko zeskanowany Celebryci teraz już tylko wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy Super ! Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #810 Opublikowano 7 Listopada 2016 Bo GIENEK to swój chłop. Widzieliście zdjęcie chlebka ? to na zakwasie 130 letnim o przemiłej nazwie Hieronim, który od niego dostałem.Słaba jakość skanu A artykulik fajny - mi się miło zrobiło. Karol - autograf dostaniesz ode mnie za free po starej znajomości Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #811 Opublikowano 7 Listopada 2016 to na zakwasie 130 letnim o przemiłej nazwie Hieronim, Zaintrygowałeś mnie.Chętnie bym takiego zakwasu podebrała lub uskubała ciasta. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #812 Opublikowano 7 Listopada 2016 Żaden problem. Mogę Ci wysłać. Ale wiesz że to tak na psychikę działa ??? Bo przecież i tak go dokarmiasz nową mąką etc.Ale jakby nie patrzeć chleby będą mieć duszę. W słoiczek mogę Ci zapakować i wysłać. Podaj adres na pw Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #813 Opublikowano 7 Listopada 2016 wiesz że to tak na psychikę działa ??? Bo przecież i tak go dokarmiasz nową mąką etc. Ale jakby nie patrzeć chleby będą mieć duszę. I duszę i dobre bakterie.Dziękuję za ofertę. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #814 Opublikowano 7 Listopada 2016 Widzieliście zdjęcie chlebka ? to na zakwasie 130 letnim Dobra .......ja za 129lat też będę miał swój .......... zapewne nie taki , ale własny . :) Chlebek pieczesz na blasze czy na jakimś podkładzie . Pytam bo nie dojrzałem Co do Twoich wyrobów to pierwsza liga :clap: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieloś Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #815 Opublikowano 7 Listopada 2016 Celebryci teraz już tylko wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy Super ! Tylko patrzeć jak zobaczymy Ciebie Tomku w programie "Twoja gouda brzmi znajomo" Cytuj wieloś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #816 Opublikowano 7 Listopada 2016 Andrzej k - i na blaszkach i na szamocie. Jak mi sie chce go rozgrzewac. Wieloś ja medialny nie jestem. Niech Gieno ta robote odwala Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #817 Opublikowano 7 Listopada 2016 i na blaszkach i na szamocie. J Ok dzięki . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #818 Opublikowano 8 Listopada 2016 31,5 litra tego pięknego trunku. Prawie do cna wykorzystane. Robiłem za dużo innych rzeczy więc nie miałem siły na ricotte, której pewnie byłoby ponad 1 kg. Tak więc mamy GOUDE z kminkiem (2,6 kg), korycina (1,6 kg), twaróg (0,5 kg) kapkę śmietany z produkcji twarogu. Wszystko zasolone i gotowe do dojrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #819 Opublikowano 8 Listopada 2016 Ja też chcę autograf. Dawaj drużyno do Korycina.. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #820 Opublikowano 8 Listopada 2016 Tomek sery robi pyszne, autograf wezmę choćby był wykonany na goudzie Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #821 Opublikowano 8 Listopada 2016 SIVON - wiesz, że dla mnie jesteś mega technologiem od wędlin ?? To co planowałeś zawsze wychodziło wypaśne. Więc wiesz - sobie nawzajem możemy autografy dać Michał - korytek to prosty serek. Ale jakże wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #822 Opublikowano 9 Listopada 2016 Jako że pochodzę ze stron Korycina mogę tylko zachwalać. Dodatkowo że się go produkuje na Podlasiu to splot hidtorii godnych osobnego arta. Korycin jest mega. Zawsze zaskakuje. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-525922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #823 Opublikowano 28 Listopada 2016 Takie małe zabawy kulinarne. 3 korycinki na zamówienie znajomka : z czosnkiem niedźwiedzim, czarnuszką i papryką wędzoną Nie miałem co zrobić z ricottą z 30 litrów serwatki. Znajoma fajny przepis zapodała to podchwyciłem. MEGA !!A ten serek, nisko dogrzewany = 2,7 kg będzie dojrzewany na pomarańczową skórkę. Czy się uda ??? pożyjom-uwidim Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-528739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #824 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Nie miałem co zrobić z ricottą z 30 litrów serwatki. Kiedyś wędziłam ricottę, musi być dobrze odsączona a w zasadzie lekko sprasowana. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-529123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #825 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Ricotta to jeden z najdrowszych serów. Albuminy mleka tylko przebijają pod wzgledem biodostepnosci te z bialka jajka. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/33/#findComment-529186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.